Операция на миома 3

• 106 971
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, сега като си знам датата на операцията и повече подробности около нея, вече започнах да се тревожа за периода след операцията, и то не за болките и т.н., а за разни други прозаични неща. Моля момичетата преминали през това да помагат.
- понеже след изписването ще дойде Великден, интересува ме кое от великденската трапеза ще мога да консумирам, тъй като имам двама именници вкъщи и няма отърване с приготвянето? Simple Smile
- може ли да се пие кафе и от кога?
- кога мога да карам кола? Работата ми е такава, че не мога да си позволя отсъствие повече от 15 дни, на бюро е и се придвижвам с колата.
- и последно, колкото и да е тъпо, кога ще мога да си изпия една чаша вино с вечерята?
Благодаря ви предварително, и то много  newsm51
Мен ме оперираха във вторник, в четвъртък ме изписаха, а в събота се качих на кола, да шофирам. Не е комфортно, но не е и невъзможно.
За храната всеки сам преценява, единственото условие е да избягваш тежки храни. Кафе и вино не виждам защо да не пиеш. Аз по-скоро не мисля, че ще можеш да стоиш права дълго време, за да приготвяш. Не го мисли сега. При всеки е различно чувството на болка, всеки различно се възстановява. Пожелавам ти всичко да мине добре, останалото ще се подреди.
Знам, че при всеки е различно, ама като съм с трима мъже вкъщи и така съм ги свикнала. Дано всичко мине нормално с операцията, после ще ги юркам Simple Smile  Благодаря за обнадеждаването  Flowers Bouquet

# 631
Боже на мен ако ми спрат бялото вино за дълго време може да убия някой  #2gunfire

Замислям се и чета за миомектомия.

# 632

Мен ме оперираха във вторник, в четвъртък ме изписаха, а в събота се качих на кола, да шофирам. Не е комфортно, но не е и невъзможно.
За храната всеки сам преценява, единственото условие е да избягваш тежки храни. Кафе и вино не виждам защо да не пиеш. Аз по-скоро не мисля, че ще можеш да стоиш права дълго време, за да приготвяш. Не го мисли сега. При всеки е различно чувството на болка, всеки различно се възстановява. Пожелавам ти всичко да мине добре, останалото ще се подреди.

Коремна ли бе операцията?
Не, лапароскопска. За коремната сигурно е повече. Аз споделих за себе си.

# 633
  • София
И при мен бе така след лапароскопска, но Невена ще е с коремна операция.

# 634

Да, прочетох. Все пак за 15 дни (така пише), дай Боже всичко да е наред, ще може и да шофира, нали колата я ползва за придвижване до работа? Надявам се само. 

# 635
След секциото отказвах да се качвам в кола, предпочитах да ходя пеша, отколкото да минавам през дупки с колата.
Не знам каква е работата, но при такава сериозна операция съветът ми е да си ползва максимално болничния, който й дадат. Или да избере лапаро, щом положението го позволява.

# 636
След секциото отказвах да се качвам в кола, предпочитах да ходя пеша, отколкото да минавам през дупки с колата.
Не знам каква е работата, но при такава сериозна операция съветът ми е да си ползва максимално болничния, който й дадат. Или да избере лапаро, щом положението го позволява.
Пише, че е на бюро.

# 637
  • София
Рязаните коремни мускули болят дълго. 15 дни е твърде кратък срок за връщане към нормалния живот.

# 638
Работата на бюро звучи леко, но но продължително седене, стоене и лежане са неща, които забраняват след коремна. Дано има къде да поляга от време на време и задължително да се раздвижва.

15 дни за лапаро ми се виждат ок, но за коремна разликата е огромна  Tired

# 639
Stardust@, аз пих Есмиа и може би си чела това, което аз съм написала. С риск да се повторя, ще напиша моя опит. Опитай, може пък да ти помогне. Не всички са с моя късмет. Ако нещо се сетиш, питай. Успех!

Благодаря за инфото Ина74.
Още не съм го купила, предположих че ще е цифра, освен това прочетох за страничните ефекти. Напълняване, акне?! Ужас! От нчколко години се опитвам да сваля 3 кг перманентно какво остава да пълнея?
Което предполагам е възможно да се получи при хистеректомия също.

# 640
Боже на мен ако ми спрат бялото вино за дълго време може да убия някой  #2gunfire

Замислям се и чета за миомектомия.
А на мен червеното  Wine Glass
Болничният ще си го представя на себе си, уви не ме топли никак даже, но то тялото ми ще си покаже, по принцип съм швъргало и не мога да стоя на едно място дълго време, ама ...никога не казвай никога  newsm51

Да, прочетох. Все пак за 15 дни (така пише), дай Боже всичко да е наред, ще може и да шофира, нали колата я ползва за придвижване до работа? Надявам се само.  

Не само, но сега ще е само за това, а и аз мога да ходя за 1 час само на ден. Не мога да не ходя изобщо. Много сте мили момичета, определено действате окуражително и успокоително. Като се сетя какъв върл противник бях на този форум Grinning  animal085 Kissing Heart

Последна редакция: ср, 29 мар 2017, 13:56 от nevena65

# 641
Ако е само за 1-2-3 часа е друго Simple Smile
Даже ако ти е близо можеш и пеша да се разходиш. По принцип движението е полезно след операция. С мярка, разбира се Peace

# 642
Момичета, аз седя, седя и викам на магарето чуш Grinning Поредните тъпи въпроси Confused
Мога ли да си занеса моя възглавница в болницата, че хич не мога да спя на каква да е?
Понеже ми се полага придружител, той може ли да е мъж, че около мен само такива се намират Simple Smile Не искам да ангажирам сестра ми или приятелка, а моите мъже така или иначе ако не ги пуснат ще опънат палатки пред отделението Simple Smile

# 643
За възглавницата едва ли ще има проблем Simple Smile за другото - питай, не съм чула досега да има значение пола, но провери за всеки случай условията в конкретната болница.

# 644
За възглавницата едва ли ще има проблем Simple Smile за другото - питай, не съм чула досега да има значение пола, но провери за всеки случай условията в конкретната болница.
И аз така си помислих, ще питам като отида на 4-ти април. Благодаря  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт