Ще се промени ли избирателният закон?

• 18 516
  • 273
  •   1
Отговори
# 60
Аз не прочетох цялото писмо на Вълканов, но гледам човека някои яко му е платил да напише тези глупости и то по негативен начин! Все едно като иска някой бизнесмен да си направи закон плаща на депотатите, а не на партията да му го направи. Схеми ще има и в двата варианта независимо дали сме със 120 или 240 Народни представители. И едва ли при по-малко депотати ще плаща по-малко, те тия са лакоми там. Абе пълни щуротии разправя тоя човек, язък му за титлите, ако са му истински.

Не съм съгласна!

Последна редакция: ср, 10 фев 2016, 11:14 от svetla_vasileva_86

# 61
Абе в няколко мнения чета думата "депотат"...  #Crazy  Айде малко по-сериозно.  Crazy

# 62
Аз съм съгласна с този референдум и се подписах. Нали намалиха армията, правят реформи, нали правят реформи и в полицията, правят реформи и на много други места. Сега е време да се направят и реформи и в парламента.

# 63
  • Варна
Аааа, реформите ( и дали наистина са такива) в армията и полцията са една друга мнооого обширна тема.  Grinning

# 64
  • Ямбол
Жалко, че реформите в образованието закъсняха и сега четем "депотати".
Масово подписалите се пишат така. Неграмотните е лесно да ги яхнат.

# 65
  • Варна
Абе в няколко мнения чета думата "депотат"...  #Crazy  Айде малко по-сериозно.  Crazy
Ами те тези с "депотатите" ще гласуват "за" на референдума. Sad

# 66
  • Варна
Мда, нова мярка за грамотност и интелигентност- според наличието на подпис.  Laughing

# 67
С "депотат" проверяват дали сме  в кУндиция.  Mr. Green

# 68
По този повод се сещам за приказката, че Пътят към ада е покрит с добри намерения.
Като че ли (ох, къде ли бяха запетайките ) всяка добра идея накрая се извърта в нечия полза и си викаме - каква я мислехме, тя каква стана. Така ни отказват от всякакви инициативи.
Според мен толкова на брой важни въпроси не бива да се гласуват вкупом.
Например за дистанционното гласуване - чудесна идея, но може ли да се гарантира сигурността на системата. Много се съмнявам, за съжаление.

Последна редакция: ср, 10 фев 2016, 11:12 от katty_m

# 69
Въобще не вярвам, че подобни инициативи ще променят нещо.
Удивително е, как успяват толкова години да разсейват общественото недоволство по един и същ начин - с промени в законите.
Не ни трябва това, а само един човек, който е готов да си сложи главата в торбата и с развързани ръце, всичко останало е прах в очите и канализиране на недоволството в друга посока.

# 70
Кой ще го пусне този единак с развързаните ръце?

# 71
И аз съм ЗА промяна на избирателния закон, виждат ми се хубави идеите, само че също така вярвам и съм 100% убедена, че не законите а хората трябва да се сменят. Каквато и гениална система да се измисли, винаги ще се намери начин да се пробие и да се корумпира. Проблема е в хората според мен, а не системата. Но това с двата мандата ми харесва, тука определено ще се сменят измамниците, няма да са едни и същи.

# 72
Кой ще го пусне този единак с развързаните ръце?

Никой, ако няма постоянен натиск от долу и от ЕС. Там е бедата.
От обществото няма никакво разбиране къде е корена на проблема, защото постоянно ни заглавичкат с някакви промени в законите, които аха-ха и ще оправят положението. то не бяха специализирани прокуратори, БОРКОР, закони за не знам какво, промени в конституцията, ВСС и още даже не искам да си спомням колко неща.
На ЕС не им занимава, имат достатъчно друго проблеми в момента, така че предпочитат тук да е тихо и спокойно.

# 73
Професорът с писмото чини ми се, е стара комунистическа номенклатура, така, че повече от ясно е колко ще му се нравят подобни реформи  Laughing Спомняте ли си, че беше кандидат за президент едно време?
Аз всячески не понасям Трифонов и компания, никак даже. Но ако се стигне до референдум, повечето точки ще подкрепя. Не виждам какво ще загуби обществото от 120 хрантутника по-малко. А за задължително гласуване определено съм "за". Трябва да има задължение за това, определено  Peace

# 74
  • Ямбол
...Не виждам какво ще загуби обществото от 120 хрантутника по-малко. ...
А какво ще спечели?

... А за задължително гласуване определено съм "за". Трябва да има задължение за това, определено  Peace
Как ще се контролира?

Общи условия

Активация на акаунт