Ще се промени ли избирателният закон?

• 18 434
  • 273
  •   1
Отговори
# 270
Добре, нали сега трябва законът да мине и пред Конституционния съд.
Надявам се да не се приеме, защото не ми се дават по 50лв. през приблизително 2 години.

# 271
И защо трябва щатните сътрудници да се увеличават ? Просто дадените депутати трябва да си вършат работата, вместо само да се чудят как да прецакат системата и да се наяждат.  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Защото предимно сътрудниците пишат законите. По-малко депутати означава по-малко на брой експерти, съотвено има нужда от такива. Трябва да се назначат сътрудници, които да пишат и консултират написването на законите.

Хексе, това със сътруднците откъде го измисли? Също и със съотношението експерти/депутати?

По-малко на брой депутати означава само едно. По-лесно купуване (поръчка) на закони от бизнесмени. При 120 депутата, 61 са нужни за кворум, съответно 31 за приемане на закон.  Crazy

# 272
  • Ямбол
Добре, нали сега трябва законът да мине и пред Конституционния съд.
Надявам се да не се приеме, защото не ми се дават по 50лв. през приблизително 2 години.
Като не ти се дават може да пускаш празен плик.

# 273
И защо трябва щатните сътрудници да се увеличават ? Просто дадените депутати трябва да си вършат работата, вместо само да се чудят как да прецакат системата и да се наяждат.  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Защото предимно сътрудниците пишат законите. По-малко депутати означава по-малко на брой експерти, съотвено има нужда от такива. Трябва да се назначат сътрудници, които да пишат и консултират написването на законите.

Хексе, това със сътруднците откъде го измисли? Също и със съотношението експерти/депутати?

По-малко на брой депутати означава само едно. По-лесно купуване (поръчка) на закони от бизнесмени. При 120 депутата, 61 са нужни за кворум, съответно 31 за приемане на закон.  Crazy

Не знам дали ще е толкова лесно, защото едни депутати защитават едни интереси на едни фирми, други на други фирми и като има конфликт на интереси, трудно. А там където няма конфликт лесно, ама то това така или иначе си го има, нали ? И в момента се прави, така че... докато ако ги намалим поне по-малко разход ще има държавата за изхранване на такива, които и не ходят на работното си място. Колко пъти съм гледала народното събрание по телевизията и залата е празна.

Общи условия

Активация на акаунт