Ще се промени ли избирателният закон?

• 18 445
  • 273
  •   1
Отговори
# 255
  • Ямбол
W'A'S'P', не говорех за анонимността, а за гарантирането на електронното ID. И не е достатъчно гласуващият да знае само пин-а ти, а да разполага и с физическия носител с данните ти. Което сигурно не е невъзможно, но по същата логика и фалшификат на личната ти карта могат да направят и да гласуват вместо теб.
...
Изобщо не е същата логиката.

...
Стигаме все до кривата круша защото все се краде! Все се намира начин да се заобиколи системата и хората да си правят каквото си искат. Според мен идеите изложени тука не са лоши, но пак ще има кражби. Поне от 240, ако ги намалим на 120 според мен ще е значително добре.
Ако си мислиш, че само 240-те крадат, си в огромна заблуда.

# 256
Това с народните представители да се намалят е добро, първо, защото сме малък народ и не ни трябва толкова много представители, които да си пълнят гушата и второ, тези, които си пълнят гушата ще паднат на половина, пък и да не са само тези 240 народни представители.

# 257
Да ги намалят и това е! Аз вярно емоционално го раздавам, ама не мога да ги трая. Оядоха се яко, а народа беден! Това не може да продължава вечно! Трябва да има промяна, само не съм сигурна, че нещата ще се променят дори и да ги намалят. Ама ако и това влезне в сила, да имат само по два мандата, по-сложно ще им стане. Не че ще спрат, ама ще е по-сложно.

# 258
Що си мислите, че ако броя на народните представители се намали с 1/2, то и "ояждането" ще падне с 1/2?  Laughing

Да питам някой по-запознат - в другите европейски държави как стои въпросът с мандатите? Ограничени ли са до някаква бройка?

# 259
Що си мислите, че ако броя на народните представители се намали с 1/2, то и "ояждането" ще падне с 1/2?  Laughing

Да питам някой по-запознат - в другите европейски държави как стои въпросът с мандатите? Ограничени ли са до някаква бройка?

В щатите презедента има 2 мандата. За другите длъжности не знам. Но според мен ще е по-трудно ако имат по два мандата в народното събрание и са на половина по-малко. Сигурна съм, че ще е по-добре за България и българите. Те така или иначе много от тях почти не ходят в народното събрание. Колко често залата е празна, а ? Поне да не ядат парите на народа под формата на заплати и т.н.  #2gunfire #2gunfire

# 260

В щатите презедента има 2 мандата. За другите длъжности не знам. Но според мен ще е по-трудно ако имат по два мандата в народното събрание и са на половина по-малко. Сигурна съм, че ще е по-добре за България и българите. Те така или иначе много от тях почти не ходят в народното събрание. Колко често залата е празна, а ? Поне да не ядат парите на народа под формата на заплати и т.н.  #2gunfire #2gunfire

И аз съм съгласна с Ирина! Предполага се, че ще е по-трудно да се краде. Пък и толкова заплати да взимат.

# 261
  • Варна
Съмнявам се.
А защо въобще не премахнем НС, щом така ще намалеят кражбите.

# 262
Съмнявам се.

Какво те съмнява ? Първо на такъв малък народ толкова много народни представители са излишни. Излишно им се дават заплати и прочие. Перфектно би ни работила системата и би била по-оптимизирана ако са на половина. Какво точно те съмнява и те притеснява ?

# 263
  • Варна
Съмнявам се.
Какво те съмнява ? Първо на такъв малък народ толкова много народни представители са излишни. Излишно им се дават заплати и прочие. Перфектно би ни работила системата и би била по-оптимизирана ако са на половина. Какво точно те съмнява и те притеснява ?
Притеснява ме, че за сметка на броя депутати, ще се увеличи броя на щатните сътрудници.

# 264
Какво те съмнява ? Първо на такъв малък народ толкова много народни представители са излишни.

и какво общо има големината на народа?
да не е на глава от населението случайно?
малките народи се нуждаят от същият брой закони, от който се нуждаят и по-големите народи....

странно как ви пречи големината на законодателния орган на страната, при толкова излишни разходи- само БДЖ гълта по 200 млн. на година, това не ви ли дразни!?!?

# 265
Какво те съмнява ? Първо на такъв малък народ толкова много народни представители са излишни.

странно как ви пречи големината на законодателния орган на страната, при толкова излишни разходи- само БДЖ гълта по 200 млн. на година, това не ви ли дразни!?!?

Е то едното няма нищо общо с другото  Laughing
Разбира се, че дразни - недоумявам що за глупава политика е да субсидираш губещо предприятие, което никакъв интерес няма да си вдигне оборота, респ. печалбата. Ами как иначе, след като някой го хрантути  ooooh! Няколко пъти съм пътувала по ЖП-маршрута през искърското дефиле - едва ли е тайна, но все пак да кажа - там билетчетата са изключителна рядкост, редовно пътуващите си знаят и дават директно на кондуктора, който не дава билет  Tired

# 266

малките народи се нуждаят от същият брой закони, от който се нуждаят и по-големите народи....

Еми виж сега, правиха ли се реформи в армията ? Правят ли се реформи в полицията ? Продадоха ли се много държавни предприятия и там реформи. Не е ли време да се направят реформи в парламента, в съдебната система и т.н. ? Ама политиците не предлагат такива реформи, нали ? Трябва народен човек да излезе, да събере гласове и да ги предложи, що така ? От европейската комисия не ни ли критикуват постоянно за корупцията по високите етажи и съдебната система ? За лошата бизнес среда произтичаща от това нещо ? До кога ще търпим това, а ? Ето сега да има реформи в парламента, да ги смъкнат от 240 на 120 народни представители, да имат по два мандата макс за да не се пенсионират в народното събрание където и доста често може да се види в работен ден, че залата е празна и народните представители не ходят редовно на работа, така както аз и ти ходим и целия български народ. И защо трябва щатните сътрудници да се увеличават ? Просто дадените депутати трябва да си вършат работата, вместо само да се чудят как да прецакат системата и да се наяждат.  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 267
  • Варна
И защо трябва щатните сътрудници да се увеличават ? Просто дадените депутати трябва да си вършат работата, вместо само да се чудят как да прецакат системата и да се наяждат.  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Защото предимно сътрудниците пишат законите. По-малко депутати означава по-малко на брой експерти, съотвено има нужда от такива. Трябва да се назначат сътрудници, които да пишат и консултират написването на законите.

# 268
И защо трябва щатните сътрудници да се увеличават ? Просто дадените депутати трябва да си вършат работата, вместо само да се чудят как да прецакат системата и да се наяждат.  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Защото предимно сътрудниците пишат законите. По-малко депутати означава по-малко на брой експерти, съотвено има нужда от такива. Трябва да се назначат сътрудници, които да пишат и консултират написването на законите.

Може и да си права за това, но силно ме съмнява. Аз разбирам, че идеята е да има по-малко такива работни места, и смятам, че биха се справили чудесно и без да се увеличават щатните сътридници, ако си работят редовно, а не залата да е празна всеки ден и те да не са си на работните места. В крайна сметка аз не съм експерт, може и да греша, това е само моето мнение.

# 269

Дразни, никой не казва, че не дразни! И защо няма реформи там, че да не гълта ?

Общи условия

Активация на акаунт