Ще се промени ли избирателният закон?

• 18 452
  • 273
  •   1
Отговори
# 30
Четейки тук, май има още наивници.

# 31
  • Варна
А какви са тези лични интереси, че ми стана интересно?

# 32

Кои са наивниците и в какво са наивни?

А иначе що да не изберат Слави, то за Бареков гласуваха 10% ли беше... Mr. Green

# 33
Вярвате ли в почтеността и безкористността на инициаторите, има ли за вас значение дали ги има или не?

Не, не вярвам  Peace

И аз споделям мнението, че Славчо има потенциала на Бойко - толкова общи черти намирам и затова не се съмнявам, че ще първият съвсем спокойно може да реализира политическа кариера и че за него ще гласуват хората, които избраха втория

# 34
Не е пожелал,не е влязъл в политиката.Помислете само колко народ гласува за Волен Сидетов.Сравнен със Трифонов втория изглежда далеч по-нормален.
Добре де,колко още да чакаме подобряване на начина на живот?20 и кусур години чакаме.Няма средна класа,няма нищо.Една върхушка мултимилионери и масово сме в блатата.Ся не ми обяснявайте как не сме,щото нали виждам и по нас си колко се бачка,за да живееш що-годе добре.Да има много нюанси на добре-то,ама неща нещо като 3 месеца на Карибите и всеки ден да ям аспержи с трюфели.Искам едно средно ниво.

# 35
Да, не трябва просто да чакаме отстрани безучастно, да ни се подобри на начинът на живот. Но трябва да се предприемат адекватни действия, които се подкрепят от мнозинството(то е ясно че няма как цялото население да е на едно мнение).

Какво адекватно има, например, в предложението за задължително гласуване? Защо от право да се превръща в задължение? Кой орган ще следи? По какъв начин ще се събират глобите? С какво ще обвържат тези глоби, с данъците ли? Или ще се ограничи придвижването на човек ако има неплатени глоби, както имаше аналогично предложение за глобите към КАТ преди години. Ще издържи ли в Конституционния съд? Ще изваждат изпълнителни листове за по 50 лв ли?

Последна редакция: вт, 09 фев 2016, 15:03 от potrebitel7777

# 36
Скрит текст:
Не понасям Трифонов и смятам, че тази му "загриженост" е просто първа стъпка от влизането му в политиката - нещо, което - според мен, той страстно желае  Wink
Точно това мисля и аз. Беше първата ми мисъл, когато подочух за неговия референдум (тъй като не го гледам).
Абсолютно подкрепям.
Той гони собствени интереси, а не тези на народа.

Някой дали вярва ,че има политик в света ,който не е там от интересите си?!  Rolling Eyes

Скрит текст:
Кои са наивниците и в какво са наивни?

А иначе що да не изберат Слави, то за Бареков гласуваха 10% ли беше... Mr. Green

# 37
Мохини, според теб наивни са тези, които се съмняват в народоспасителната мотивация на Слави ли? Правилно ли те разбирам?

# 38
Наивни са тези, които мислят, че има политик, който не гледа преди всичко собствения си интерес, а благото на народа.

Слави с лошо не го коментирам, и напред писах, че имаме нужда от някой, който да даде тон, но ето, народът винаги е недоволен.

# 39
  • Варна
Наивни са тези, които мислят, че има политик, който не гледа преди всичко собствения си интерес, а благото на народа.

Предпочитам да остана наивна. Вярвам, че има и политици, които гледат и интереса на народа, а не само техния си.
Това ни е проблема, че дойдат ли на власт политиците гледат САМО собствения си интерес и най-вече когато е в ущърб на ползите за народа (защото така е най-лесно или толкова им е капацитета).

# 40
И аз искам да съм наивна в това отношение, но досега не съм разпознала нито един политик, заради когото да развия това си качество.

# 41

Предпочитам да остана наивна. Вярвам, че има и политици, които гледат и интереса на народа, а не само техния си.
Това ни е проблема, че дойдат ли на власт политиците гледат САМО собствения си интерес и най-вече когато е в ущърб на ползите за народа (защото така е най-лесно или толкова им е капацитета).

Те, тези политици не падат от небето, а идват точно от същия този народ - един вид представителна извадка - просто сменят анцуга с костюм - манталитетът си остава същия, че дори и прогресира в негативен смисъл.

Мнението ми е, че 90% от политическата класа гледа "келепира" - другото е за параван

# 42
  • Варна
И аз искам да съм наивна в това отношение, но досега не съм разпознала нито един политик, заради когото да развия това си качество.
Това не е повод да спреш да вярваш. Grinning

# 43
  • Варна
Те, тези политици не падат от небето, а идват точно от същия този народ - един вид представителна извадка - просто сменят анцуга с костюм - манталитетът си остава същия, че дори и прогресира в негативен смисъл.

О, да разбира се, че от народа. не са богоподобни.. Laughing
По-скоро иимах предвид, че освен за своето, трябва да мислят и за общото благо (очевидно народ, не е подходящата дума, както лафът по времето на комунизма за "човека" Rolling Eyes)

# 44
  • Другата България
Подкрепям инициативата и за мен не е важно кой е инициаторът, важното е, че има някакъв опит за "събуждане" на нацията, пък дори и воден от комерсиални или лични подбуди.
Както вече сте казали, няма такъв "политик", който да не влиза в политиката и заради лично облагодетелстване - негово и на родата до девето коляно. В този смисъл с какво Слави и сие да са по - различни?
Ама важното е да се плюе, без значение какво ще произтече от това.
Със  сигурност /ако е живот и здраве/ ако има раферендум ще гласувам на него, не само с "ДА" та на всички въпроси, но по повечето от точките съм съгласна с поставянето им.

Общи условия

Активация на акаунт