Промени ли се много тялото ви след раждането?

• 22 878
  • 132
  •   1
Отговори
# 45
Малко глупав въпрос..., но винаги ли бюста увисва след кърмене/раждане, има ли начин със спорт да се закрепи положението?

Миналата седмица бях на една лекция за възстановяването след раждане. Лекторката препоръча като магическо средство за запазване хубавата форма на гърдите ПЛУВАНЕТО. След втория, третия месец (според физическото ни състояние) - плуване възможно най-често. Било по-добро от скалпела и силикона.

Моя проблем е, че .... не мога да плувам.  Mr. Green

п.с. Препоръча също така след 4тия месец да плуваме заедно с бебчетата, стига да намерим чисто море/басейн.  Laughing

Последна редакция: ср, 10 фев 2016, 18:08 от Ice Queen

# 46
  • Пловдив/София
Малко глупав въпрос..., но винаги ли бюста увисва след кърмене/раждане, има ли начин със спорт да се закрепи положението?

Миналата седмица бях на една лекция за възстановяването след раждане. Лекторката препоръча като магическо средство за запазване хубавата форма на гърдите ПЛУВАНЕТО. След втория, третия месец (според физическото ни състояние) - плуване възможно най-честно. Било по-добро от скалпела и силикона.

Моя проблем е, че .... не мога да плувам.  Mr. Green

п.с. Препоръча също така след 4тия месец да плуваме заедно с бебчетата, стига да намерим чисто море/басейн.  Laughing

това без да знам, съм го спазвала едно към едно...Но пак има лека промямна в гърдите. Не мога да преценя дали плуването е помогнало, защото няма с какво да сравня.

# 47
Да, тежката количка би свършила работа, беше ми убягнала тази идея.

Обичам да плувам, но до сега не съм усещала да прави нещо с гърдите ми, рамо, талия - да, ама другото...

# 48
Предавам думите й едно към едно.
Аз 30 години не съм се научила да плувам, едва ли в следващата 1 ще се науча.  Laughing Няма да мога да споделя резултат от 1ва ръка.

# 49
Ама аз ти вярвам, но явно не плувам правилно.

# 50
  • София
То пък плуването с бебетата понеже едни възможности за плуване за майката дава.... Малката като свикна да се държи сама с макарончето плувах там някакъв измислен бруст с главата отгоре и с една ръка, прибутвайки я с другата. Лицеви опори много по-добра работа вършат за стягане на гърдите. Възвръщането на баланса жлезиста/мастна тъкан на гърдите като че ли най-много време отне при мен - около година. "По-млечната" ми гърда доста се спаружи след като спрях да кърмя и доста време беше малко по-малка от другата, но вече са ок и двете.

# 51
  • София - Варна
Мен ми е страшно чудно следното: как някои качват по 20-25+ кила. Физически ми се струва невъзможно; изключвам, разбира се, хормонални нарушения, от които килограми се трупат по-лесно.
Обаче жена без такива нарушения как е възможно да качи толкова много? Само с ядене ли? Питам съвсем чистосърдечно?
Самата аз имам Хашимото и качих 8-9 килограма с бременността, макар че съм слаба, а слабите би следвало да качват повече. 20-25, че и нагоре, ми се струва огромна цифра, голямо натоварване за цялото тяло, сърце.

# 52
Мен ми е страшно чудно следното: как някои качват по 20-25+ кила. Физически ми се струва невъзможно; изключвам, разбира се, хормонални нарушения, от които килограми се трупат по-лесно.
Обаче жена без такива нарушения как е възможно да качи толкова много? Само с ядене ли? Питам съвсем чистосърдечно?
Самата аз имам Хашимото и качих 8-9 килограма с бременността, макар че съм слаба, а слабите би следвало да качват повече. 20-25, че и нагоре, ми се струва огромна цифра, голямо натоварване за цялото тяло, сърце.
Аз при първата си бременност качих почти 30кг за 4 месеца!!! До 5-тия вклчително дните си ги прекарвах прегърнала тоалетната и губех килограми, но яденето си гоядох в нормални количества и допълнително всеки ден ядох по 1 шоколад, 1 сладолед, пиех по един шоколад и по един милкшейк... та така се качват килограмите!

# 53
.........

Не знам защо толкова се учудваш, като всяка втора позната около мен е качила 20 и нагоре....имам и такава качила 30кг (и после си ги смъкна).  Аз също качих 25кг. Бях много слаба и даже бях отслабнала още повече непосредствено преди забременяването, имам и хипофункция на ЩЖ, но не смятам че тя има нещо общо. При мен един фактор мисля, че беше спиране на цигари от раз и после да - хапвах си не отричам и то си ме влечаха въглехидрати основно  Laughing , не съм спирала да се движа всекидневно ходех поне час-час и половина, дори и в 9-я въпреки, че беше зима. Но аз и доста свалих след раждането от родилния излязох минус 12кг , така че най-вероятно голяма част е била и задържана вода, бебето, околоплодни води и т.н.

# 54
  • Варна
Аз лично получих диастаза, но освен мен няма кой друг да я забележи. Т.е. след три бременности, смятам, че съм в добра форма.... ааа и съм на 41. Grinning

И аз така. Но диастазата ме дразни ужасно и смятам да се подложа на операция, за да я махна... иначе постоянно изглеждам все едно съм бременна в 4-ия месец. Rolling Eyes

Иначе - след три бременности, кърмене общо към 4 години - нито гърдите ми са увиснали, нито имам стрии. Кожата ми се промени обаче, появиха се разни петънца и бенки, стана доста по-чувствителна. Peace

Аз също качвах много килограми, според мен, на хормонална основа, защото по никакъв начин не съм поемала повече храна от обичайно. С двете момичета качих по 25 кг., а със сина ми - 28 кг. Представете си, на фона на обичайното ми тегло от около 50 кг. и ръст 162 см., за какво качване става въпрос... Rolling Eyes
След всяка бременност ми оставаха по 2 кг., които така и не успявах да сваля - с първото дете забременях на 48 кг., с второто - на 50 кг. и с третото - на 52 кг. Преди месец спрях да кърмя дребосъчката, и сега съм 56 кг.  - предполагам, че ще сваля само 2, вместо желаните 4. Rolling Eyes

# 55
Какво използваше против стрии, че от тях най-се страхувам.

# 56
  • София
Не е толкова до мазане, колкото до .... кожа. Аз не съм се мазала с нищо. Нямам стрии.

# 57
  • Варна
Почти нищо. Mr. Green Все си купувах разни мазила и забравях да ги ползвам. Така че и аз мисля, че е до ген появата на стрии. Peace

# 58
Аз качвах кг. и от въздуха.  Забременях 50кг. при ръст 165см. Първите 4 месеца от бременността качих 13-14 кг., после  до раждането още 10кг.  Това без да съм яла за ''двама'' и при непрекъснато повръщане. Аз и по време на раждането повръщах. Не знам какво беше това чудо. После обаче много бързо се възстанових. С раждането свалих 12кг. , после до 40 ден бях свалила още 6, останалите значително по-бавно. Диети не съм пазила и не съм и спортувала. Стрии от бременността нямам, но се мазах много  и мускулатурата ми си остана същата.

# 59
Слабите качват повече. И на мен ми беше чудно как се качват толкоз килограми, ама на и с втората качих толкова, хем бях решила да се сдържам. Аз съм 170 см и съм 50 кг., та с 26 те кила отгоре не бях огромна, просто бременна с корем. Много се стресирах как ще ги свалям, купих си кантар и се бях настроила за жесток режим и тренировки, ама след 5-6 месеца всички килограми сами се стопиха.

Общи условия

Активация на акаунт