Промени ли се много тялото ви след раждането?

• 22 874
  • 132
  •   1
Отговори
# 30
При мен възрастта не оказа влияние (родих на 34). Качих 26 килограма и после свалих 30, нямам стрии, корема ми се прибра идеално, но гърдите ми след кърменето около година не бяха както преди. След това се понапълниха, но не са съвсем както преди раждането. Това да ми е кусура  Rolling Eyes . Сега ще видя как ще се отслабва след втората бременност, когато съм вече на 37 и пак доста килограми натрупах  Tired .

# 31
При мен "щетите" са - леко разширен таз, стрии по гърдите и коремът, въпреки че в изправено положение имам плочки, като се сгъна става на гънки (т.е. кожата вече не ми е залепена за гърба). Гърдите, при положение че мастната тъкан в тях се замества с жлезиста, рядко се възстановяват напълно пак. Което в повечето случаи се усеща предимно на пипане. Малките бюстове обикновено връщат формата си и не висват драстично.

# 32
  • София
Много зависи в каква форма си била преди да забременееш  Peace Ако не си спортувала и тялото ти не е било стегнато и преди това, няма как да очакваш след раждането да е. Ако пък си била в добра физическа форма, то ще си в такава и след раждането. За гърдите си трябва малко време след приключване на кърменето, може би около година беше при мен, точно за да възстанови баланса на жлезиста/млечна тъкан, но и там мускулатурата ако е ок, няма да имаш някакви особени промени.

# 33
Ако забременееш в "първа младост", като нищо от моминска фигура ще минеш директно на лелка. Особено ако си била леко недохранена и си поддържала изкуствено ниски килограми, както виждам доста момичета- слабички, но някак рехави. И като забременеят, тялото почва да търси храна и така се качват по 30 килограма.

С трите си бременности качих средно 8 килограма. След раждането си влизах в същите дрехи, но бях с килограм-два по-тежка, защото бременността увеличава мускулната маса. За щастие си запазих съединителната тъкан на корема и не увисна, което ми е важно не само за естетика, ами и защото смятам да си ползвам тялото още няколко десетилетия. А нормалната постановка на корема е важна, за да няма болки в кръста, да мога да се движа активно и органите да функционират нормално.

Но вече избягвам да тренирам по време на цикъл, съединителната ми тъкан е много податлива на омекване от хормонални проблеми и се пазя от травми- а всеки месец "омеквам" за по няколко дни. С годините ефектът намалява, но все пак свикнах да се пазя.

В момента още не тренирам активно, имам остатъчни болки в таза и не искам да травмирам нещо, преди омекването от бременността да е попреминало постепенно.

# 34
Кога е нормално да започнат тренировки за възстановяване на тялото?

# 35
А какви са били тренировките преди?

Тренировките за възстановяване след бременност трябва да започнат...около пет години преди планирането на бременност.

# 36
Кога е нормално да започнат тренировки за възстановяване на тялото?

Зависи дали си раждала нормално/секцио, дали си спортувала преди/по време на бременността, дали имаш усложнения, какво спортуваш и т.н.

Раждах нормално, започнах коремни преси за горна и странична част 10-ина дни след раждането, в залата се върнах след 40-тия. Чувствах се идеално. Някъде на четвъртия месец се прецаках с тренировка, от която имах зверска мускулна треска. В резултат предизвиках кърмаческа стачка от страна на бебето и една седмица поне не можах да нормализирам кърмата като количество. А вероятно и като вкус.

# 37
Корем след раждане НЕ ТРЯБВА да се възстановява с преси.

# 38
Не би трябвало и изобщо да се спират. Не говорим за изтощителни тернировки, има достатъчно щадящи. Или поне ходете много пеш. Съвсем добронамерено към всички - поддържайте форма, не се оповавайте на това, че няма значение как изглеждате, след като сте намерили истинската си любов и за него няма значение как ще ви промени бременността Simple Smile ... Значение има винаги! И вие самите ще се чувствате много по-добре.

# 39
Корем след раждане НЕ ТРЯБВА да се възстановява с преси.

Ако това е към мен, не съм имала за цел да възстановявам корем. Възстановявах мускули.

# 40
Коремът е много повече от "плочки", това ти е основа на стойката и физическата сила в много измерения. Няма нужда да имаш "надути" от целенасочено упражнение мускули, освен ако не го правиш заради визията. Но ако е за здраве и функционална сила, възстановяването след раждане изглежда по съвсем друг начин.

И- убедих се- много е важно 40 дни след раждането да има максимално спокойствие, храна и сън. Да не се втурваш да тренираш. Тялото само се лекува, а за натоварване ще дойде време някой ден.

# 41
От както се помня тренирам, но сега не ми дават да ставам от леглото.
Така че, много работа ме чака след като родя, живот и здраве... Rolling Eyes

# 42
  • София
Чак пък много... Не се притеснявай, и аз бях така - с проблеми и контракции, избягвах  движение цялата бременност, след раждането пък  докато не порасна малко детето време и възможности нямаше за спорт. Също от малка много съм спортувала и съм си по принцип стегната, имах някакви леки промени, но в рамките на няколко месеца след раждането и на около година да речем след спиранто на кърменето, всичко си се върна както си беше, а не съм първа младост.

# 43
И аз бях много притеснена как ще си свалям 26 кила отгоре, но всичко се случи съвсем лесно и естествено за 4-5 месеца. От носене на бебето и количката пък такива мускули направих на ръцете и корема, че изобщо не ми е хрумвало да се потя допълнително като спортувам. Движение му е майката и невротично бебе  Wink .

# 44
  • Пловдив/София
Наистина при всеки е различно. При мен видимо няма големи промени. 5 кг съм отгоре,но тъй като съм с висок ръст, не личат особено. Коремът ми не е увиснал, но никога не съм имала плочки, т.е. като съм права е плосък, но като седна винаги съм имала лека гънка. Гърдите след като спрях кърменето са почти старият размер, но може би не са така стегнати. Не са и увиснали, просто не са вече в идеалната кръгла форма, както бяха. Стрии имам на корема и отстрани на талията- не забравпй да се мажеш там, аз пропуснах и след раждането ми се ревеше от резултата. Сега почти не личат (18 месеца по-късно), но аз си ги знам и отблизо могат да се видят.

Единствено докато кърмех бяха по-"налята", едри гръди, бузесто лице. На същите кг като сега,  но някак надута изглеждах (поне по снимките като гледам сега).

А за кг не знам какво да кажа, бях си свалила до +4, след което започнах спорт и да внимавам повече с храната. Обаче като резултат качих още 2 кг и сега съм +6. Не мога да си го обясня, дали от зимата или като спортувам после имам по-голям апетит и от това? Някои казват, че може от мускули да е, но не забелязвам големи промени, де факто изглеждам същата, ама съм качила 2кг от нищото.

Общи условия

Активация на акаунт