Промени ли се много тялото ви след раждането?

• 22 877
  • 132
  •   1
Отговори
# 90
Аз още не съм раждала, сега съм бременна, майка като беше брем с мен беше на 30 г и аз сега съм на толкова, не напълня почти , няма нито стрии нито целулит до ден днешен, а никога не се е мазала с нищо, гърдите и бяха мн малки, направо без преди да забременее, а като забременя не и ставаха никакви по магазините, баба и пращаше спициални по поръчка. След като роди гърдите и останаха по големи и не са виснали, мн хубави цици си има. Моите също са малки, сега съм в края на третия мес и не са пораснали кой знае колко, но вече А номер ми е тамън, не голям Grinning Grinning Grinning . А косата каза , че и е окапала , но и не се възстонови, зъбите се поразвалиха,

Ох, съжалявам за спама, но много се смях  Joy
За първи път срещам човек, който е наблюдавал бременността на собствената си майка със самия него.

# 91
  • София - Варна
Ох, и мен ме развесели.  Joy

# 92
Grinning Grinning Grinning Не съм наблюдавала, но каквото и да разказвам го разказвам в такова време, ако ще преди 100 год да е, винаги ми се смеят всички, какво да направя Grinning  , не съм изцяло бг и като малка не живях в бг , затова така се получава

# 93
  • София - Варна
Ха-ха, между другото помислих си, че е възможно да си чужденка, но въпреки това намерих постингът за забавен.  Simple Smile

# 94
Родих октомври, корема ми беше по-малък, с големи гърди съм (кърмех известно време), висока съм и принципно слаба, имам стрии отпреди (на бедрата, дупето, кръста и гърдите), но имах стегнат корем.

Състоянието ми в момента - на втората седмица нямах никакъв корем и да кажа, че не съм се съобразявала с храненето, но никога не съм напълнявала. През бременността качих 14кг, сега съм 0-0... Кошмара ми беше да нямам стрии на корема, но НЕ ми се появиха, а не съм се мазала със специален лосион! На другите места също не са ми се увеличили. На 28 години съм... Гърдите ми "увиснаха" от малкото кърмене, но това забелязвам само аз... Въпреки увисването съм щастлива и след раждането не съм мислила за "последствията"! Това ще ти е най-малкия проблем. Всичко е до ген, но е важно да имаш самочувствие и да осъзнаеш , че си истинска жена. Ако си секси за самата себе си, ще си секси за всички  Laughing

Аз лично искам още 2 деца и бих жертвала всяка част от тялото си bouquet
Успех

# 95
Ох, аз сега си препрочитам поста и наистина умирам от смях, интересен се е получил , заболя ме корема чак Grinning

# 96
Забременях на 26 години, 45 кг. (толкова съм от както се помня без да съм правила нищо по въпроса), 164 см. Ядях си както обикновено, което е доста, просто не най-отявления джънк фуд, иначе съм почитателка на хляб и тесто, в 9-ти месец даже се бях отдала на домашна гастрономия, но и много обичам да се разхождам и всеки ден съм навън, не ме свърта вкъщи. Та отидох да раждам 60 кг, след 10-на дни като се измерих за пръв път бях 52, 26 дена след раждането съм 49, при положение, че ям доста, за да имам за кърмене Simple Smile Тези оставащи 4 си ги държа запас за целта, не бързам да ги свалям. По време на бременността ми нарастнаха само корема и гърдите, сега вторите са още по-големи, а от корема ми остана съвсем малко коремче, което съм сигурна, че ще се прибере само в близките месеци. Нямам стрии - не съм се мазала с нищо. Явно наистина е до ген. Обяснявах това на майка ми, която ме караше да се мажа с някакви мазила, сега си имам доказателство Simple Smile Косата ми не само, че не опада, но стана и по-хубава и гъста след раждането.  Зъбите ми не знам как са още, но след 2 месеца ще си отида при зъболекарката и ще разбера има ли поражения.

# 97

Успех

Дори гърба и кръста? Някои части ще ти трябват:) аз лично повече няма да рискувам да раждам, вече ще се сдобия и с диастаза, няма да удържи, а тазът и кръстът пак ще са ми като разглобени. Сега почвам да тренирам толкова внимателно, колкото никога не съм тренирала. Иначе коремът ми е плосък, обаче съединителната ми тъкан е станала на желе, ще отнеме сигурно година да си върна силите. Сега изглеждам ОК, но има невидими промени.

# 98
  • София - Варна
Ох, тая диастаза е нещото, което ме притеснява леко.
Въпреки че раждам малки бебета, самата аз не качвам особено, спортувам, и имам стегнат корем, пак плочките/мускулите /нямам чак видими плочки/ ми са леко разделени. Не се вижда, но аз си го знам. Това си е чиста диастаза за мен.
А какво остава след 2+ бременности...
Мислех, че само жените, които раждат големи бебета са застрашени от диастаза, но очевидно съм била в грешка.

# 99
Моите бебета са големи, корем след първото нямах никакъв, ще видя сега след второто. Според мен е до мускулатура и структура.

# 100
  • София - Варна
И аз мисля, че е до мускулатура.
Иначе и аз нямам никакъв корем, но като си го стегна, на пипане се усеща една по-мека вертикална линия, около 3 см. широка, точно централно между мускулите. Това е диастазата, мускулите там са разделени. Явно е в много лека форма, защото не е видима още.
След второто, живот и здраве, със сигурност линията ще е по-широка.
Да не говорим, че някои жени стигат до операция заради диастазата, т.е. не е само от естетическа гледна точка притеснението.

# 101

Успех

Дори гърба и кръста? Някои части ще ти трябват:) аз лично повече няма да рискувам да раждам, вече ще се сдобия и с диастаза, няма да удържи, а тазът и кръстът пак ще са ми като разглобени. Сега почвам да тренирам толкова внимателно, колкото никога не съм тренирала. Иначе коремът ми е плосък, обаче съединителната ми тъкан е станала на желе, ще отнеме сигурно година да си върна силите. Сега изглеждам ОК, но има невидими промени.

Е, кръста ме болеше доста, но само през първия месец след раждането... мускулатурата има влияние - да. Бях спортистка, но все пак да си кажа честно от 5-6 години дори и за автобус не съм се затичвала, както се казва...  Laughing

# 102
  • София
Аз пък започнах да пълнея много повече от преди това.  Преди, каквото и да ядах, си стоях на едни и същи килограми. Сега - всичко ми се лепи. Преди нямах никакъв корем - сега не мога да се оттърва от него, а и качвам на корем. Преди, дори и да се случвало да качвам - никога не е било на талията - винаги ханша и бедрата. А сега - почти само на талията трупам и никак не съм доволна от този факт.

# 103
  • Winterfell
С първото дете забременях на 20г. 46кг бях като забременях, 12кг качих, 3700г бебе родих. Отървах се само с промяна в гърдите след прилив на огромно количество кърма. След 2м не ми личеше,че съм раждала.С второто забременях на 24г. Абсолютно идентично се развиха нещата като с първото бебе.Сега чакам 3-то , на 26г . Надявам се и тоя път да мина м-ду капките относно стриите и килограмите. Все пак си мисля, че кожата на корема ще се отпусне малко. Иначе кръста ми страда не от бременностите, а от резултатите от тях  Laughing  Всъщност има още нещо в тялото ми,което здраво страда по време на бременност и после се налагат яки ремонти-зъбите. По време на бременност започват да се ронят направо, въпреки разнообразната храна  Sad   И майка ми е била така

# 104
Ами, аз родих преди 2 месеца и половина - секцио, в момента само безчувствената част на корема ми е леко издадена, а да и това, че за сефте имам талия, отдавамо го на разширяването на таза, който обаче така или иначе ще се прибере. Нито стрии имах, нито бюстът ми увисна. Това обаче е до структура на тялото. Аз на корем качвах много малко и кожата въобще не се разпъна. ДЕсетките килограми, които си качих от активно ядене, бяха разпределени равномерно. Бюстът ми е малък и съответно не наедря много - сега си е същият като преди. Килограмите се свалят с диети и спорт, та те да не те тревожат. Ако кожата ти е суха, задължително я мажи, да не се нацепиш.

Общи условия

Активация на акаунт