Промени ли се много тялото ви след раждането?

• 22 893
  • 132
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Слабите качват повече.

Не винаги. Имам пълничка приятелка, която качи 30 кг, но имаше екстри като албумин, задържане на вода и т.н.
Аз през първата бременност качих 16 кг, през втората 12, а през третата 9. (Почвах от едно и също стартово тегло) Нормална съм, 52 кг на ръст 158

# 61
И аз не съм съгласна. Имам едри приятелки и познати, които качиха доста, както и слаби, които не качиха почти нищо. Аз самата качих около 13 кг., 160 см, бях около 48-49 кг. в началото. Спрях цигарите, първите месеци имах чувството, че качвам и от въздуха. До 6 м. бях качила 10 кг сигурно. Не съм повръщала, но не съм се и тъпкала с храна, никакви допълнителни изкушения. Иначе щях да заприличам на буре!

# 62
То правила няма, но да кажем, че много слабите имат повече място да качват. Аз в момента бременна в 9 ти месец, качила 25 килограма се побирам в половината си дрехи размер XS (по-широчките) и нося дънки за бременни размер S.
Аз имам пълна приятелка, която отслабна в първите месеци от бременността. И после въпреки, че качваше килограми ( не много) в задника и краката някак си беше по-фина от преди. Както и да е де, явно си е индивидуално.

# 63
  • София - Варна
Благодаря за отговорите.

Lady Stardust, аз съм около 56кг. на ръст 179.  Joy По принцип е верно това, че слабите качват повече, имат повече мегдан за качване. Обаче при мен първия път не се оказа верно, ще видим втория, живот и здраве.  Simple Smile
Имам и приятелки, слаби и високи, които оправдаха горното твърдение донякъде. И на тях не им личаха килата, макар че бяха над 15.
На мен лекарите пък ми се караха, че съм качила много малко, караха ме да пия протеини, дори мислеха, че не се храня, което далеч не е било така.  Mr. Green По едно време ме бяха ошашкали бая.

# 64
На мен пък ми се караха, че пълнея много. Ама то и аз съм виждала много слаби бременни жени, далеч от моите 26 качени килограми. Предполагам всеки може да извади от ръкава пример да обори другия. И аз бих се радвала да кача само 10 килограма, ама на организъм - качва повече. Да не забравяме, че и големината на бебето е различна. Моето си беше едричко и сегашното е такова, та след раждането ще съм хвърлила едно 7-8 килограма предполагам.

# 65
  • София - Варна
Мойто беше малко.  Simple Smile
Има значение големината на бебето, плаценти, води.
А на мен ми се караха, че понеже не съм качила много, бебето ми било малко, което си е гадно да го чуваш. Изкараха ме мен виновна.
Обаче майка ми е била качила 6.5 кг. до самия термин, което вече е много малко, а пък аз съм била 3500 някъде. Тя дори е била отслабнала май. Grinning Пак пример за оборване, просто се сетих.  Mr. Green

# 66
Родих близнаци 1700 и 1900гр. преди 3 месеца(в 35-та седмица) . Преди да забременея бях 44кг, като отидох да раждам бях 54кг., изписаха ме 47кг и две седмици по-късно вече бях 45кг, колкото съм и в момента. Нямам нито една стрия и корема ми вече е все едно не съм раждала. Единствената последица е съвсем леко разширение в ханша. Много ме бяха наплашили още в началото на бременността-колко съм щяла да стана огромна, как ще съм в депресия преди и след раждането, как ще съм незнам си кво....нищо подобно. Корема ми в края на 8-ми месец беше по-малък от жени с едно дете в 6-7-ми месец, а бебчетата ми са си съвсем нормално големи за близнаци. Нито съм изпадала в депресия до момента, или промени в настроението и тем подобни. Така че момичета не се плашете, въпрос на ген, не е задължитело бременността да е съпроводена с тези неприятни последици.

# 67
Ааа с това съм съгласна, че качването на кг. няма общо с теглото на бебето. Просто оправдавам моите си много килограми  Wink .

# 68
  • София - Варна
Няма. Странно е, че според някои акушерки и лекари има.
Мисълта ми беше, че ако бебето ми беше по-голямо, може би щях да съм с няколко кила поне нагоре. Е, едва ли с 10, ама знае ли човек...
Geri_ms, къде си ги побирала тия бебета?  Simple Smile

# 69
........
Geri_ms, къде си ги побирала тия бебета?  Simple Smile

Най-вероятно е висока  Simple Smile , високите жени имат повече място и корема може да не е много голям.

Относно кг на бебето и майката, моя доктор ми казваше така - Ти ако искаш яж, детето каквото му е нужно ще си го извлече от твоя организъм, просто после ти ще страдаш евентуално т.е. моето тяло ще остане без разни витамини, микроелементи и т.н.

# 70
  • Бургас
Лично при мен ,след две бременности имам няколко промени-диастаза,някои петна по лицето,малко по-широк таз(въпреки че мерките са ми същите)
Първа бременност стартирах с 48кг и влезнах да раждам 58кг.С втората бременност стартирах 45кг ,влезнах да раждам 55кг.
Нямам стрии,въпреки че бях с огромен корем.Стабилно мажех корема с крем,много ме сърбеше и мислех че ще се нацепя.
Бюста ми е малък,няма поражения,но и кърмих малко.
През двете бременности се изпъпчих много,а през втората имах и силен косопад.
Без проблем си върнах килограмите,но корема е отпуснат и тази диастаза ме притеснява.Затова и съм се захванала с фитнес и упражнения когато имам време. Peace
Позитивните мисли по време на бременността са най-важни! Heart Eyes

# 71
Напомни ми, че имах страхотна коса по време на първата бременност. После окапа  #Cussing out . Сега не се е променила, поне да не ме е яд  Laughing ! Интересно, че имах и доста петна по лицето и сериозна кафява линия по корема, а сега нямам ни едно от двете. Но го отдавам на сезоните - тогава бременеех лятото, а сега зимата.

# 72
  • София - Варна
Lаdy Stardust, изобщо ли не ти се възстанови косата?
Мен от това мн ме е страх, да не окапе. И без това от хипофункцията май понякога пада повече...
При мен видимо потъмня от бременността. От тъмноруса, с естествен омбре ефект, стана кестенява, дори на лампа седи кафява, и абсолютно еднаква на цвят от-до.

# 73
Тя не окапа критично, но се наложи да я пострижа, че не се траеше. Сега ми е съвсем прилична, но не е уау. Аз го отдавам на възрастта вече и боядисването . И от чисто права - се начупи леко.
Иначе имам позната, при която положението стана болестно ( плешиви петна), но това са крайни случаи.

# 74
  • София - Варна
Аха, мерси.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт