RYANAIR - 2

• 111 985
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Сега си направих експеримент, за да видя точно, тъй като в момента не ми трябва билет, та избрах произволно. На сметка 97,21 евро това ако се плати така, в евро, е 190лв, а ако е в лири - 179. уточнявам, че смятам в момента на БНБ курса, но дори и на малко по-лош да превалутира, пак си е 10 лв. разликата  Peace

# 121
Добра е разликата, да  Mr. Green

# 122
До сега не съм летяла с Райънеър, но като чета някои от коментарите май се разубеждавам, че факти като това, че летели на ръба на горивото са ми малко стряскащи. Има интересна информация, която другите са споделили и следя темата с интерес.  Въздушният транспорт се използва от 50+ години и не е лукс да пътуваш със самолет, а необходимост. Мога да споделя опита си с Уиз еър и с България ер, с които не съм имала проблеми. Всеки си купува билети за авиокомпании, според нуждите и възможностите си. В случая Уиз, като всяка нискотарифна залъгват с първоначално ниска цена, но след като добавиш такси, застраховки, багажа си, понякога доближават цена на другите компании. Честно казано нямам против да пътувам с нискотарифни, но да знам, че ще пътувам спокойно и сигурно. И от двете компании не мога да се оплача, но естествено нямат база за сравнение, защото едната е нискотарифна, а другата не. Всяка си има плюсове и минуси. Като минусите на Уиз са това, че кацат на по-неудобно летища от тези на България ер, но пък при тях билетите са с една идея по-скъпи. Това обаче се компенсира от други рискове като например да се наложи да доплатиш за транспорт (който в Европа е доста скъп), ако летището е отдалечено. Ограничението за багажа също създава неудобства понякога и трябва да се доплаща. Като цяло, когато имам възможност предпочитам да летя с България Ер, но и Уиз не са ме разочаровали.

# 123
Този пост какво общо има с настоящата тема  newsm78

Хайде, моля ви, нека една добра душа да каже къде пише за детския багаж  Praynig

# 124
Този пост какво общо има с настоящата тема  newsm78

Хайде, моля ви, нека една добра душа да каже къде пише за детския багаж  Praynig

https://www.ryanair.com/gb/en/useful-info/help-centre/terms-and- … tionsar_368204930

https://www.ryanair.com/gb/en/useful-info/help-centre/terms-and- … tionsar_368204930 - Fly & Save – 20% discount

# 125
  • Пловдив
И на мен ми е интересно каква ще им е политиката за цените на билетите занапред. До момента с полети само от Пловдив билетите от България бяха най-евтини 4-5-6 месеца преди полета, когато свършат в едната ценова категория, започват продажба от другата. Системата показва колко билета са останали на възможно най-ниската в момента цена. Колкото по-близо до полета, толкова по-скъпи са били. Никога не съм попадала на промоция или оферта в последната минута, но пък полетите винаги са били пълни. Да видим сега с толкова много полети от София.
И дано останат и в Пловдив, а Уиз в София, защото колкото повече, толкова повече Simple Smile

# 126
Блис, благодаря ти  bouquet, но явно проблемът е в мен и ще ги попитам направо в чата, защото пак препрочитайки секцията за чекиран багаж и гледайки таблицата, не откривам нищо в подкрепа на това, че не мога да имам детски чекиран багаж, ако не съм платила нормален такъв.

# 127
Блис, благодаря ти  bouquet, но явно проблемът е в мен и ще ги попитам направо в чата, защото пак препрочитайки секцията за чекиран багаж и гледайки таблицата, не откривам нищо в подкрепа на това, че не мога да имам детски чекиран багаж, ако не съм платила нормален такъв.

Ами аз мисля, че ясно и няколко пъти написах разяснение по въпроса. По ясно не мога да го напиша.

Реджина малко уточнение всъщност:

Багажа за децата и места (50% намаление от редовната цена) си го има и през сайта. По общи условия за да ползваш това намаление за детете трябва поне един от придружаващите пътници да е купил същата услуга на пълна цена. Обаче, когато аз симулирам закупуване на билети ми позволява да добавя до 3 багажа на детето с 50% намаление БЕЗ да съм добавила багаж на името на възрастен на редовна цена. В другия форум има една потребителка, която успя да купи по този начин чекиран багаж само за детето без да е купила за себе си.

Освен това: ако при покупката на билети не си закупила багаж, след това при добавяне(покупка) през мобилно приложение е по-евтино с 5 евро от добавянето/покупка през сайта. Това лично не съм го пробвала, но пак е споделено от потребител в другия форум. Нищо не пречи да се изпробва.  Peace

А иначе ето това е в подкрепа на условието да имаш купен багаж на името на възрастен на пълна цена за да ползваш 50% намаление за детето:
From the 17thJune 2014 Ryanair is offering 50% discounts off checked bags, allocated seating, Priority Boarding and travel insurance for children (under 16) when the accompanying adult(s) in the same booking,  purchase a corresponding fully priced service.

# 128
Да, Блис, благодаря ти още веднъж, просто наистина това не го открих. Както и да е, писах им от формата за чат и отговориха, че:
1. Да, не може да се закупи багаж с отстъпка без да е купен такъв без отстъпка  Peace
Но като писах, че аз вече съм успяла да закупя такъв и да очаквам ли проблеми и доплащане на летището преди полета, отговориха, че:
2. Не, никакъв проблем няма да има и това, че ме е пуснала да купя така, е проблем на системата им, не мой и съответно няма за какво да се притеснявам.

Споделям го, тъй като може да е от полза за някой друг  bouquet

# 129
Рали, много ти благодаря  bouquet Мен също ме пусна да взема намален детски, без да взимам за възрастен. Хиляда пъти четох информацията относно багажа и никъде не видях условието, което е споменато по-горе. Явно едни го виждат това съобщение, други не..Билетите ги купувах през мобилното приложение и може би там им е бъгната системата. Е, всичко е в наша полза.
Когато купувах билети от Лисабон до Дъблин гледах опции през Ливърпул. Не знам бъг ли е или промоция, но от Ливърпул до Дъблин ми намаляха билета на мъника, който е 5 годишен, със 100%. Не знам дали важи за полети от Англия, до която и да е дестинация или само до Дъблин  Mr. Green

# 130
Еха Мими, супер е, че най-после и RYANAIR има тема.  bouquet

За да не си остана само с благодарностите, искам да попитам-някой знае ли как се броят 7-те дни за чекинга т.е. включва ли се текущия ден, че едното ми бъдещо пътуване е с продължителност 7 дни.

Освен това, досега съм пътувала 6 пъти с RYANAIR, но никога с допълнителен багаж, но сега ще ходим на море и може да се отпусна  Simple Smile, та мисълта ми е има ли промяна в цената на чекирания багаж, ако го заявя след резервацията. Във връзка с багажа е хубаво да се отбележи, че допълнителната /т.нар. дамска чанта/ е без ограничение в кг. и често се използва за по-тежките неща.

Това с детския багаж явно е ново-не съм го срещала до сега, забелязах го при последната резервация /ама да ме пита някой защо не го отразих. Ще се пробвам и аз да симулирам добавяне.

# 131
Да, Блис, благодаря ти още веднъж, просто наистина това не го открих. Както и да е, писах им от формата за чат и отговориха, че:
1. Да, не може да се закупи багаж с отстъпка без да е купен такъв без отстъпка  Peace
Но като писах, че аз вече съм успяла да закупя такъв и да очаквам ли проблеми и доплащане на летището преди полета, отговориха, че:
2. Не, никакъв проблем няма да има и това, че ме е пуснала да купя така, е проблем на системата им, не мой и съответно няма за какво да се притеснявам.

Споделям го, тъй като може да е от полза за някой друг  bouquet

Е, считай, че след теб никой вече няма да си купи багаж по този начин!  Никога не се правят такива неща, като видиш грешна тарифа, бъг в системата, никога, ама никога не тичаш да алармираш авиокомпаниите! Да не се сподели нещо тук!

# 132
...

За да не си остана само с благодарностите, искам да попитам-някой знае ли как се броят 7-те дни за чекинга т.е. включва ли се текущия ден, че едното ми бъдещо пътуване е с продължителност 7 дни.
...
Мисля, че са съвсем точни - от часа на полета се засичат дните. Това съм го чела някъде.

Всичко, което ще искате да се допълва, ще стане за следващата тема, или при нещо изключително важно, ще моля модератор.  Laughing

# 133
  • Пловдив
...

...
Мисля, че са съвсем точни - от часа на полета се засичат дните. Това съм го чела някъде.

.......

Аз съм с друг опит.  7 дни значи, че ако летиш в понеделник, можеш да чекираш от предния понеделник. Последния път полетът ни беше в 21.30ч. в петък, а чекирах в 6 сутринта предния петък.

# 134
...

...

.......

Аз съм с друг опит.  7 дни значи, че ако летиш в понеделник, можеш да чекираш от предния понеделник. Последния път полетът ни беше в 21.30ч. в петък, а чекирах в 6 сутринта предния петък.
Може.  Laughing  Затова написах, че съм го прочела. Аз съм пътувала с избрани места и не ме е касаела тази дата.
С началото на полетите от София ще станат значително повече мненията и опита, който ще се споделя тук. 
И сега е чудесно, че давате отговори на питанията.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт