RYANAIR - 2

• 111 975
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря,жалко обаче,че се плаща в евро. Има ли опция да се премине в левове,в случай че нямаш карта в евро или трябва да превалутираш,което хич не е приятно.

Картовата ти сметка може да е левова, плащаш с нея, банката си превалутира. Кое му е неприятното?!? 1 евро = 1,96 лв. Rolling Eyes

Чувала съм,че при превалутиране курса е различен и завишен.

# 91
  • Чукарландия
Благодаря,жалко обаче,че се плаща в евро. Има ли опция да се премине в левове,в случай че нямаш карта в евро или трябва да превалутираш,което хич не е приятно.

Картовата ти сметка може да е левова, плащаш с нея, банката си превалутира. Кое му е неприятното?!? 1 евро = 1,96 лв. Rolling Eyes

Ползва се курса на банката, а ние (България) сме прикачени към еврото. Колко да е завишен?!?

# 92

Ползва се курса на банката, а ние (България) сме прикачени към еврото. Колко да е завишен?!?

ок,моя грешка

# 93
  • Milano
Мария, аз такава закономерност само при Уиз съм виждала (ако следиш една дата цената да се увеличава).

Ако са празници или висок сезон цените няма да паднат (и тогава са наистина високи), напр. за август когато при нас всички излизат в отпуска често е по-евтино с редовна компания.

По мои наблюдения (за нисък сезон цените могат да паднат с 5 евро 2 месеца преди полет).

Няколко примера, за които споменах в предишни постове:

В слаб сезон отскочих за 2 дни до София за 1 концерт (първоначално цената беше доста по-висока с Уиз, мисля че почват с ок. 59евро на посока после спадна и закупих 29 евро отиване и 25 връщане...без багаж).

За ''голям салонен багаж'' трябваше да добавя 28 евро (2 посоки), а за дамска чанта още 8 евро (не им ги платих).

За справка, Раян в началото на ноември (19,99 евро) с горепосочените 2 багажа на посока, 51 евро с намалението на Уиз от днес, за последните дни на октомври (още нямат разписание за ноември), става дума за Малпенса- София и Бергамо - София...има ли смисъл да коментирам?

Дори цената да се изравни, пак остава багажа, който при Уиз се плаща (освен неконфортно пътуване с тези тесни седалки).

За приблизително същото разстояние, като до София, билета до Лондон на мой приятел струваше 9,78 евро (аз платих 20 с Изиджет, но си тръгвах на практика от вкъщи вместо от Малпенса).

Както Азиа писа в темата за Париж, Раян бяха пуснали някои дестинации, като последната на 0.98 евро преди няколко дни.

Незнам вас дали ще ви ''огрее'' с такива цени, но дори само багажа или конфорта нямат сравнение.

Последна редакция: чт, 11 фев 2016, 12:53 от regina di cuori

# 94
  • София
niamatakova

В последните три страници всеки втори пост е твой. Тълкуваш, питаш, поясняваш, разясняваш, доказваш правотата си по твой си начин, но очевидно грешката не е в нашия телевизор, щом всички разчитаме постовете ти по един и същи начин.Темата ме интересува живо, но твоите писания не ми помагат по никакъв начин. Бъди така добра, моля те да запазиш мислите за себе си и да не се опитваш да внушаваш на останалите твоите виждания. Няма да ти се получи.

Последна редакция: чт, 11 фев 2016, 12:58 от Sweety_m

# 95
 Sweety_m,добре разбрах.Не се опитвах да внуша нищо на никого,съжалявам че така сте го разтълкували.

# 96
На мене ми е тясно и при Раян
колкото до цените, миналото лято летях от Порто до Бергамо за 40 евро, билет купен месец по-рано
сега погледнах, дори за март и април трудно се намира билет за 30-35 евро по дестинацията, цените са високи.

# 97

мисля че уиз ще се оттеглят от София и може би ще се установят по другите ни летища (варненци и бургазлии може и да извадят късмет) - подобна ситуация беше преди няколко години с полета от Бергамо до Будапеща ,летеше си уиз но раян го дублира и след не много време уиз се изместиха на малпенса.

Абе дано не си права. Колкото повече, толкова повече.  Grinning

# 98
Да преговоря за багажа - чекирания:

Всеки има право на 2бр чекиран багаж. Цената зависи от сезона и кг. - два вида е . до 15кг и до 20кг.
Всеки допълнителен кг. се таксува с 10 евро.
Багажа не може да надвишава 32кг. за бр., а допустимите размери са: 81х119х119см.
Добавянето на багаж, към вече направена резервация е с по-висока цена.

Според мнения, добавянето на багаж през мобилното приложение сваля от цената с 5 евро.

Според условията на компанията, на всяко дете може да бъде регистриран багаж с 50% намаление, ако и придружаващия възрастен е при същите условия.

Според мнения, възможно е добавянето с намалена цена на багаж само за дете/деца, но отговорността за изпълнението на такова решение, нека да не е моя!

И още нещо имаше ... за позволен багаж за бебета/деца:

Имат право на две неща безплатно - детска количка + столче за кола или седалка, или кошче.
Извън двете безплатни, може да се таксува и трето на цена от 10 евро.

Моля, да ме проверите, дали е така, както го написах за да го добавя в първия пост?

# 99
Системата позволява до 3 броя чекиран багаж да бъдат добавени на едно лице.
Освен това вида на чекирания багаж е два вида с различни цени - до 15 кг. и до 20 кг. (извинявай това не видях, че си го написала)

Освен това има някакво промо в момента явно. За Лондон ми дава намаление на цените за някои дати, но не мога да схвана логиката.

Последна редакция: чт, 11 фев 2016, 13:32 от Анонимен

# 100
...
Два пъти се връщах да чета и на две места виждам - до 2 броя.  Embarassed
И в таблицата с цените също...

А реално не е така? Така ли?  newsm78

# 101
Имат право на две неща безплатно - детска количка + столче за кола или седалка, или кошче.
Извън двете безплатни, може да се таксува и трето на цена от 10 евро.
или сгъваема кошарка (за спане).
тегло на всяко от нещата - до 20кг. (това последното май е излишно, досега не съм виждала нещо от тези, което да тежи повече от 7-8кг)

---
Реджина, т.е. ако правилно те разбирам
Мария, аз такава закономерност само при Уиз съм виждала (ако следиш една дата цената да се увеличава).
цената, която виждам за определена дата / дестинация, отваряйки сайта на дадена дата, в общи линии не се променя след това нито нагоре, нито надолу. Говоря за по-сериозни промени, да кажам над 15-20Е.
А промоции пускат максимално време преди полета - да кажем, когато обявят ново разписание, нова дестинация, етц. ?

# 102
...

Я кажи къде го пише, че аз търсих в ОУ ограничение и не видях. Иначе като тръгнеш да букваш, можеш да добавиш 3 чекирани на едно лице.

# 103
Тези ОУ ми излязоха на първо място с Гугъл (имам спомен обаче, че преди като търсех, излизаха в няколко варианта, та не знам дали са най-актуалните...)

https://www.ryanair.com/gb/en/useful-info/help-centre/terms-and-conditions

Checked baggage

Each passenger may check in up to two checked bags upon payment of the applicable checked baggage fees by electing to purchase a checked baggage allowance of either 15 kilos or 20 kilos when make their
initial booking.

# 104
Скрит текст:
...

Я кажи къде го пише, че аз търсих в ОУ ограничение и не видях. Иначе като тръгнеш да букваш, можеш да добавиш 3 чекирани на едно лице.
В общите условия.
По-точно в Ryanair regulations on specific subjects и в таблицата с цените.

Общи условия

Активация на акаунт