RYANAIR - 2

• 111 941
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
Aila, супер неприятна ситуация. На нас така ни отмениха полет до Брюксел в деня на атентата на летището. Тогава имахме два полета на в един ден Райън Лисабон- Брюксел, Брюксел- Дъблина. След дълго чакане на летището ни предложиха няколко опции с директни полети до Дъблин. Ние избрахме да летим на следващият ден от Фаро-Дъблин. Сумата от вторият полет ни я върнаха след около десетина дена. Пак имаше забавяне на плащането.

# 691
Писах, обясних, смениха местата уж за по-добри, но при репринта отново са на различни редове.  #2gunfire

След 2-3 часа на Live Chat положението е същото, местата ни са на различни редове.

Много често си разменят местата в самолета ,особено родители с  деца - ако помолите учтиво едва ли ще ви откажат.

# 692
Здравейте. Извинявам се за въпроса, но мокрите кърпички и капките за очи водят ли се към течностите? И съответно трябва ли да ги поставям в торбичката? А гланцовете за устни? Благодаря.

# 693
  • Чукарландия
Здравейте. Извинявам се за въпроса, но мокрите кърпички и капките за очи водят ли се към течностите? И съответно трябва ли да ги поставям в торбичката? А гланцовете за устни? Благодаря.

За мокрите кърпички незнам, но капките за очи и гланцовете за устни се водят течности (дори червилата ) и трябва да са в торбичка. Peace

# 694
  • Шотландия
нищо над 100мл няма да мине, на една жена пред мен изхвърлиха балсам и шампоан в петък!
Пресипвай в малки шишенца! На мен са ми изхвърляли течен шоколад Линд в Милано, сърцето ме заболя.

По едно време на летището имаше от тези пликчета, в петък не видях! Продават се в по-големите супермаркети и книжарниците!

Много са стриктни ... Благодаря за предупреждението. За сапуни и мокри кърпички нали не правят проблеми? Значи, ако искам да донеса подарък десертно вино, например, предполагам трябва от самото летище да се закупи?  
Ще потърся тези дни пликче от 1 л - ще гледам цялата козметика да се побере вътре.
Това не идва от правилата на Райънеър, а от общите изисквания за преминаване през секюритито. На едно летище нямаше безплатни пликчета за течности, но не помня точно, възможно е да е Станстед. Продават се по 1 паунд в едни кръгли топчета, на автомат. Аз като летя, обикновено съм с 2 полета и си взимам 1-2 пликчета от първото летище (или от последното, както се случи), за да имам резерва и за следващия полет или следващия път, защото не винаги имам монета от 1 паунд, а не ми се иска да се шашкам на летището вече. Нищо над 100 мл. няма да мине, помня веднъж, пред мен изхвърлиха 4 големшки шишета на една туристка, която отиваше на лятна почивка - плажно масло, шампоан, балсам и какво беше другото - може би мляко за тяло. Тя си мислеше, че ще мине само с ръчен багаж - то и мина де, но се наложи да си ги купува тези неща още веднъж от мястото на почивката. Явно пътуваше за пръв път, така е от години, авиокомпанията няма никакво значение. Пликчетата не могат да са много големи също, макар че не съм видяла да правят проблеми - трябва да са горе-долу с размерите на тези, които дават на повечето летища. Аз понеже имам доста неща, обикновено давам половината на мъжа ми.

# 695
а случва ли се понякога да променят цените на багажа? имам билети за след месец, и като ги плащах не взех багаж, сега размислям и определено ще ни е нужен един; знам, че мога да го взема и платя до няколко часа преди полета и се чудя дали да изчакам, ако цената е възможно да се промени надолу (примерно еднодневна промоция или нещо подобно), сега е 25 евро за 15 килограма в посока?

# 696
Здравейте!
Някой скоро правил ли е онлайн чекиране в сайта на Ryanair? Никъде не ми излезе да си попълня номера на личната карта, единствено националността и датата на раждане. Притеснявам се да не съм объркала нещо.
Благодаря предварително, надявам се някой да отговори!  Hug

# 697
Няма нужда от номер на карта. Датата на раждане е достатъчна при Райън  Wink

# 698
Благодаря много за бързият отговор!  Hug

# 699
Здравейте, летим довечера. Имам платен чекиран багаж ,  трябва ли да го регистрирам онлайн някъде? Само за билетите ми излезе опция при онлайн чекирането. Разпечатих бордната карта, на за багажа ни се чудя ... Thinking

# 700
  • Пловдив
Е не ти ли излезе чекирания багаж в бордната карта?

# 701
Е не ти ли излезе чекирания багаж в бордната карта?

Не. Доколкото разбрах, за чекирания багаж няма онлайн вариант. Проверка на място.
В бордната карта има указания за ръчния багаж.

# 702
  • Пловдив
Хм, странно  Thinking
Последно си спомням, че бях разпечатала бордни карти само с ръчен багаж. После добавих багаж и разпечатах отново - пишеше си го.

# 703
Хм, странно  Thinking
Последно си спомням, че бях разпечатала бордни карти само с ръчен багаж. После добавих багаж и разпечатах отново - пишеше си го.
Аз моите чанти ги добавих още като купувах билетите. Беше пакетна цена за Бизнес класа - чанта, приоритетно качване и избор на място. Писах ти на лични.

Последна редакция: пт, 22 юли 2016, 16:25 от ммм

# 704
Измъчва ме един тъпичък въпрос : Embarassed Не искам да купувам избор на места, но ще бъдем в чужбината по време на 7 те дни, когато ще е достъпно чекирането. Изобщо не знам дали ще имам нет, а принтер пък съвсем не. Как се постъпва в тази ситуация?

Общи условия

Активация на акаунт