На ръба на отчаянието съм..

• 24 015
  • 357
  •   1
Отговори
# 105
  • София
И реално за какво и е този мъж. Та той лежи на гърба на родителите и барабар с нея и чат пат им фърля някой лев да замаже очите.
Ако него го няма, разходите ще са доста малко + тя ще се успокои.
И се чудя тия родители как го търпят.

Ако отъждествяваш "мъж" с " болногледач", наистина не ѝ трябва, защото не си изпълнява задълженията.
Само че, ако го освободи от себе си, той ще си хване живота и ще се оправи, докато авторката ще затъне безвъзвратно.
Защо е това вторачване в парите само? newsm78

# 106
Вторачването е главно в парите, защото ги няма.

# 107
Грация, като си ходила по лекари, правили ли са ти поне снимка, скенер? Една съфорумка беше писала за шипове в шията, аз също имам и получавам световъртежи и сходни на твоите симптоми, но доста по-рядко. Помисли за снимка, диагностициране и лечение. Дано да си здравно осигурена  Peace

Мога да ти дам и една идея. Имам позната, шивачка. Освен да шие дрехи, прави и всякакви поправки - подгъв, цип и т.н. Освен това се е договорила с магазин за левче и от малки парчета плат, които й остават, шие детски клинчета, които магазинът за левче продава. Клинчетата струват 4-5 лв, предполагам, че получава половината, но пак е нещо.

# 108
  • Тра-ла-ла
Шивашко-творческа работа от дома е добра идея, обаче ако авторката има проблеми с шията и гърба...това ще я довърши. Като се закрепи и се научи как да се поддържа - може Peace

# 109
Нек авторката да сподели къде живее, в кой град и ако иска да си помогне ще отиде да чисти или магазин, вход и пр.... но ще изкарва все нещо за себе си и детето и така лека-полека, и стига с това да се нахвърляте върху мъжът и защото пак казвам ние не ги познаваме и не знаем неговата гледна точка за проблемите

# 110
И реално за какво и е този мъж. Та той лежи на гърба на родителите и барабар с нея и чат пат им фърля някой лев да замаже очите.
Ако него го няма, разходите ще са доста малко + тя ще се успокои.
И се чудя тия родители как го търпят.

Ако отъждествяваш "мъж" с " болногледач", наистина не ѝ трябва, защото не си изпълнява задълженията.
Само че, ако го освободи от себе си, той ще си хване живота и ще се оправи, докато авторката ще затъне безвъзвратно.
Защо е това вторачване в парите само? newsm78

Не го отъждествявам с болногледач. Ако прочетеш постовете ми ще разбереш.
Вина имат и двамата.
И парите не са всичко. Трябва ли само защото някой близък се разболее да го разкараме?
И аз съм била болногледач 5 години на баба ми.
И все пак той е този, който е предложил да си седи вкъщи, нали? Тоест се съгласява да я гледа, поема отговорност. И тя се е съгласила. Тук и двамата са сбъркали жестоко.
Иначе е нормално да има вторачване в  пари принципно, защото като ги няма нещата се влошават.

# 111

Скъпа Грация , всичките ти проблеми идват от хроничният недостиг на пари в семейството ви . Това 600-800 лв. не звучи хич оптимистично .

Като се има в предвид, че сметките за ток, вода , храна и т.н се поемат от родителите на авторката, семейството не ходи по кафета, ресторанти, почивка и се харчат по 85лв на месец, парите съвсем не са малко. Излиза, че съпруга разполага с останалите 700лв за себе си ooooh! (затова си позволява да пуши скъпи цигари, нови дрешки и т.н. , живота му е песен #2gunfire), нищо че детето и жена му живеят като скотове.

п.п. Ох, момиче, много ти съчувствам, но всичко е в твоите ръце !

# 112

Скъпа Грация , всичките ти проблеми идват от хроничният недостиг на пари в семейството ви . Това 600-800 лв. не звучи хич оптимистично .

Като се има в предвид, че сметките за ток, вода , храна и т.н се поемат от родителите на авторката, семейството не ходи по кафета, ресторанти, почивка и се харчат по 85лв на месец, парите съвсем не са малко. Излиза, че съпруга разполага с останалите 700лв за себе си ooooh! (затова си позволява да пуши скъпи цигари, нови дрешки и т.н. , живота му е песен #2gunfire), нищо че детето и жена му живеят като скотове.

п.п. Ох, момиче, много ти съчувствам, но всичко е в твоите ръце !

А това, че има сериозен здравословен проблем някак си господин "светеца" не го забелязва.
И това са постове на човек, чиято жена е починала от рак. Чудя се дали като е била болна я карал да ходи на работа.  newsm78
Аз почвам да се съмнявам вече в неговата историйка.

# 113
  • Ню Йорк
Нали знаете, че решаването на един проблем започва с признаването му. Авторката по никакъв начин не иска да приеме, че проблемите са при нея. Минала съм по този път и затова съм толкова категорична. На 99% съм убедена, че е здрава като бик, но твърдейки и убеждавайки всички околни, че е болна /даже инвалид/ няма да си реши проблема. И до някъде разбирам мъжа и, няма как да и помогне след като тя не иска да си помогне.

# 114
Искам да подчертая нещо съществено, че ние тук се надговаряме с разни размисли и съвети но няма ответен отговор от ватора или авторката вече незнам....и ако толкова е загрижена ако е авторка за живота си и детето то ще е малко по активна в постовете и в излагане на по ясни аргументи.....и аз съм хронично болна от 14 годишна но не мога да си представя да седна в къщи и да хленча без де работя и да прося от въжа ми жалки 50 ст., няма как да стане...

# 115
Нали знаете, че решаването на един проблем започва с признаването му. Авторката по никакъв начин не иска да приеме, че проблемите са при нея. Минала съм по този път и затова съм толкова категорична. На 99% съм убедена, че е здрава като бик, но твърдейки и убеждавайки всички околни, че е болна /даже инвалид/ няма да си реши проблема. И до някъде разбирам мъжа и, няма как да и помогне след като тя не иска да си помогне.

кагота 100 пъти кажем че сме болни и сме зле, наистина ще станем такива, внушението е опасно нещо, така че съм напълно съгласна с теб

# 116
Да, има хора толкова си внушават, че наистина се разболяват.
Но не знаем как е при авторката.
Според мен тя наистина има здравословен проблем. Но се е отпуснала много и не прави нищо. Използва заболяването си като оправдание. Така ми се струва.

# 117
Първо само да кажа, че не си измислям и не преигравам с болестта си, ако изобщо може да се нарече така. Кълна се, че наистина никак не се чувствам добре. На 10тина дни поне по два пъти викаме бърза помощ, защото аз се парализирам цялата, световъртежа е повече от ужасяващ, започвам и да повръщам. Едно налягане и шумене в ушите, все едно съм пред инсулт. Мен ме морят физическите симптоми, психиката ми по издържа, както се и вижда от ситуацията- ето казвате, че малко биха търпяли такъв мъж.
Може да е нещо подобно на болест на Мениер; може да имаш възпаление на нерв, да ти се събира вода в ухото и от там световъртеж, повръщане и шум в ухото; може да си загубиш слуха;предписват се медикаменти Бетахистин за отводняване и понякога и Ноотропил;

Търси невролог, специалист в голям град; не всички невролози могат да поставят диагноза и да лекуват; дори и в голям град

# 118
Искам да подчертая нещо съществено, че ние тук се надговаряме с разни размисли и съвети но няма ответен отговор от ватора или авторката вече незнам....и ако толкова е загрижена ако е авторка за живота си и детето то ще е малко по активна в постовете и в излагане на по ясни аргументи.....и аз съм хронично болна от 14 годишна но не мога да си представя да седна в къщи и да хленча без де работя и да прося от въжа ми жалки 50 ст., няма как да стане...

А вие защо си въобразявате, че авторката е длъжна да стои нонстоп на пост във форума, за да отговаря незабавно на всяка хрумка на потребителите?

# 119
ако може да дойде до София ще и дам изключително добър невролог

Общи условия

Активация на акаунт