На ръба на отчаянието съм..

• 24 043
  • 357
  •   1
Отговори
# 135
Отговарям по памет:
За пръв път ми се зави свят и се сковах преди 7,8г. Прибрах се от работа и мислех, че съм преуморена. Не бяха така силни кризите и се живееше някак. За година по макс.две кризи съм имала, но отшумяваха бързо и не ми пречеха на работоспособността. Но тук от 3г насам стана нетърпимо и постоянно и освен да съм в легло друго немога (без да преувеличавам)
Доплер правихме, унг също ме гледа, кардиолог също- нищо не откриват, нямам диагноза дори.
Живеехме на квартира преди това. Работих в хр магазин.
Свекъри нямам. Дупката в бюджета я запълват нашите, да. Той не е давал пари за сметки и храна отдавна. Като кажа, че трябва да се включва то са фасони и чудеса, хвърли 50лв и толкова(това за кое по-напред-ток вода храна, неща от първа необходимост като прах паста за зъби и т.н)
Това е, че той от мен няма оплаквания-гледаш си прекрасно детето, къщата ти винаги е чиста и спретната, но въпреки тези думи вечно ми крещи и нагрубява.
На 30г съм и не съм си прекъсвала осигуровките, плащам си ги.
Да- освен, че шия също и корекции правя, а от остатъци си ушивам някоя дрешка на мен и детето и майка ми.
Тези, които мислят че се преструвам и не искам да се лекувам...дано никога не го изживявате това, вие разбирате ли, че аз дори като прясна родилка можех да свърша мн повече неща, отколкото сега...аз съм меко казано парцал, аз не мога да стана до тоалетна без помощ, разбирате ли.

Hug Разбирам те, но трябва да продължиш да търсиш причината за заболяването си.
Тука ти писаха, че могат да те насочат към добър лекар. Пробвай. От опит глава не боли.
Трябвало е още преди години да обикаляш по лекари. Още като си била що годе добре. Но никога не е късно. Не се отказвай и не се отпускай.

Hug bouquet

# 136
Ще разпитам за добър в Поморие или Бургас.Невролог ли да търся или обща медицина?

# 137
Грация, в градът ви има възможности за работа, поне през лятото. Но първо си оправи здравето.

# 138
  • Ню Йорк
Много сте мили,благодаря, това, че искате да помогне значи много за мен.
Никога не са ме пращали на психолог, нямала съм нужда.
В източната част съм, до морето. Поморие

Поискай от ЛЛ направление за психиатър. На мен психиатъра ми спаси живота буквално. Не можеш да си представиш колко е добре да живееш без ПА.  Hug

# 139
  • тук и там
Никога не са ме пращали на психолог, нямала съм нужда.
Не че нещо,но не пренебрегвай съветите за преглед при психиатър.Някои казват -психолог,може и такъв,но е важно да е читав,за да те прати при психиатър ако прецени,че твоят случай не е за него. Peace

# 140
Ами аз мисля, че невролог би ми помогнал, незнам..благодаря ви.
Трябва смело да се заема с шиенето и каквото изкарам да го отделям и на пролет като се посъберат пари, да ходя по лекари.

# 141
.

Последна редакция: чт, 11 фев 2016, 19:04 от Magdalena1978

# 142
  • Тра-ла-ла
Не знам какво да кажа. За мен, щом толкова лекари не откриват реална причина, нещата са на психическа основа.
4-ма мушмороци при мен не откриха кой знае какво или ми казаха, че се вижда какво е, ама не би трябвало да имам такива тежки симптоми.  Laughing А като разберат, че не смееш да излезеш от вкъщи с тези симптоми и вземат да се правят и на психиатри и да те изкават кукувица. Точно приказките за страхова невроза и паник атаки. Колко модерно. А не разбират, че като ти става лошо е абсолютно резонно да те е страх да излизаш навън, защото ако колабираш...Господ да ти е на помощ. Единият път когато ми се случи се оказах с кръвно 40/55 и 3 часа треперех и не можех да го вдигна до нормалните граници. Дали пих антидепресанти и успокоителни - НЕ, НЕ и НЕ. Дали се оправих - ДА! Но не благодарение на невролозите Whistling Ако ги слушах...можеше и да не пиша тези редове  Grinning

# 143
Ами аз мисля, че невролог би ми помогнал, незнам..благодаря ви.
Трябва смело да се заема с шиенето и каквото изкарам да го отделям и на пролет като се посъберат пари, да ходя по лекари.
не смятям, че нещата търпят отлагане за напролет и забелязвам поредното оправдание, в името на здравето ще вземеш от родителите от познати и близки но ще действаш веднага, смятам че за подобни неща човек ще обърне света но няма да седи така и още повече скръцни със зъби на своя съпруг....начините при желание са много

# 144
Не знам какво да кажа. За мен, щом толкова лекари не откриват реална причина, нещата са на психическа основа.
4-ма мушмороци при мен не откриха кой знае какво или ми казаха, че се вижда какво е, ама не би трябвало да имам такива тежки симптоми.  Laughing А като разберат, че не смееш да излезеш от вкъщи с тези симптоми и вземат да се правят и на психиатри и да те изкават кукувица. Точно приказките за страхова невроза и паник атаки. Колко модерно. А не разбират, че като ти става лошо е абсолютно резонно да те е страх да излизаш навън, защото ако колабираш...Господ да ти е на помощ. Единият път когато ми се случи се оказах с кръвно 40/55 и 3 часа треперех и не можех да го вдигна до нормалните граници. Дали пих антидепресанти и успокоителни - НЕ, НЕ и НЕ. Дали се оправих - ДА! Но не благодарение на невролозите Whistling Ако ги слушах...можеше и да не пиша тези редове  Grinning

Как точно се оправи с проблема щом не си слушала лекари???

# 145
Ще разпитам днес и утре най-късно следобяда ще ти пиша за невролог.Ще питам колеги от кои са доволни.
Джулая,след натравяне с ПАВ с което са третирали мандарини получих колапс и кръвно 60/30.Майка ми е  лекар и реши,че ще хвърля топа.В живота ми не ми е било толкова лошо колкото тогава-мощно сърцебиене,изпотяване,"потъване".Бях на гости с децата и купихме мандарини от пазара,аз като лаком дол изгълтах 3-4 по пътя до вкъщи и тъкмо се прибрахме и ми стана лошо.2 часа не могат да ме вкарат в ритъм.Татко и той препуска като линейка и вика детето,какво направи с детето,моите деца и те реват.Пълен кошмар беше! Crazy

Последна редакция: чт, 11 фев 2016, 15:29 от Рибозом

# 146
.

Последна редакция: чт, 11 фев 2016, 19:04 от Magdalena1978

# 147
Грация, аз бих ти препоръчала да направиш изследванията и прегледите в следния ред: кръвна картина, хормони (щитовидна жлеза), кардиолог, невролог, психиатър. Успех!

# 148
При мен срещата с невролог беше доста стресова. Поставиха ми проекто-диагноза множествена склероза. Честно казано, като отидох да си взема резултата от ЯМР, ми се схванаха наистина краката и не можех да стана да отида до сестрата.  ooooh! Казвам го просто защото ако те наплашат с диагноза, веднага си откриваш симптомите й... аз всичките си ги бях открила и даже ми се и проявиха. Иначе като разбрах, че съм здрава, всичко ми размина  Crazy

# 149
Какво се чудите на Джулая? Аз също минах по подобен път. И също САМА успях да се диагностицирам и да си реша здравословните проблеми. Но ми отне огромно четене на западна специализирана медицинска литература. Трудно е, но не е невъзможно!

Най-куриозния случай: според много ерудирана ревматоложка аз съм вдигала AST на "психологическа основа"  Shocked
Казвам й: "Наблюдавай ме сега внимателно, така като се напъна, ама психологически се напъвам в момента и ХОП, току-що вдигнах AST на психологическа основа". Изобщо токова глупости съм чувала от лекарите, че свят да ти се завие. И верно бях малко груба с нея, ама започнах да изтрещявам в един момент от потресаващата некомпетентност.

ПП AST тестът изследва концентрацията на антитела към стрептококови инфекции.

Не е много по темата но....ИЗУМЕНА ДА СЪМ Е МЕКО КАЗАНО но и не се учудвам, типично за нас българите да разБираме от всичко и затова сме на дъното, как е възможно с такива сериозни неща да се самолекуваме и щом си толкова компетентнА защо не следваш медицина или може би разбираш и от земеделие, животновъдство, вътрешни болести, кожни болести, автомобилизъм и мн др....
НЯМАМ ДУМИ......но......

Общи условия

Активация на акаунт