На ръба на отчаянието съм..

• 23 915
  • 357
  •   1
Отговори
# 270
Разговаряй с мъжа ти и искай твърда сума за разходи за вкъщи.Натърти му,че родителите ти не могат да покриват всички разходи.Виж как ще реагира и пиши.84 лв. ЖДНБ!

# 271
Авторке, поисках да посочиш една причина, защо го търпиш още тоА, и ти каза, че не знаеш. Басси отговора , ма както и да е!
Сега искам да те попитам, след като 3г. живеете под един покрив с родителите ти и тоА, те виждат ли как се държи с теб? Или пред тях се правите на идеалното семейство? Не е възможно толкова дълго време да играете този театър. Сигурна съм, че твоите родители знаят тоА как се държи с теб. Въпросът ми към теб е: Те защо го търпят? Виждат ти състоянието, виждат ти живота, виждат те, че страдаш ....... Защо го търпят в къщата си още тоА темерут? С какво ги държи? Налага ви психическо насилие ли? Страх ли ви е от него?

# 272
absurt, тя и сега не живее много добре.
Аз имам чувството, че премълчава нещо. Не знам. Странно ми е, той да не дава нищо и толкова време тя да го търпи. Родителите също.
Ти като по-голяма, кажи как да го накара да даде. Явно тя бърка някъде, не знам.
Иначе не виждам някой да му симпатизира.

# 273
  • София
absurt, тя и сега не живее много добре.
Аз имАам чувството, че премълчава нещо. Не знам. Странно ми е, той да не дава нищо и толкова време тя да го търпи. Родителите също.
Ти като по-голяма, кажи как да го накара да даде. Явно тя бърка някъде, не знам.
Иначе не виждам някой да му симпатизира.
Тя всъщност, е намерила начина, колкото и да е кофти и унизителен- дрънка го, кряскат и двамата, и отскубва по нещо.
Отвратително е, но както го е правила преди, без никаква цел, така трябва да продължи сега, ако наистина реши, че иска да се излекува.
От няма и къде, мъжът ѝ ще даде пари за здраве, дори и за друго да не дава.
Ако само му каже да се маха и той си дигне багажа, ще го улесни да заживее като ергенче.
Тя няма пари за развод, няма и сили да се развежда сега.

# 274
Права си.
Да го скубе колкото може за да се оправи, после да търси работа, а дали ще се разделят, тя ще си прецени. Но би било лудост да седи дълго с такъв човек.

# 275
  • тук-там
Нямам обяснение, просто съм една слабохарактерна, страхлива глупачка, която си мисли, че без тези 84лв на месец от него, няма пък изобщо да се справя

Хубаво е, че го осъзнаваш. Лошо е, че вечер успяваш да легнеш с тази мисъл.  Peace
Само от темата ще се съберем поне 8, които ще ти пращат по 10 лв на месец?.....
Ще го изгониш ли? Едва ли. Ролята на жертва ти харесва и дълго ще си такава. Дори и да изгониш този, следващия ще е по същия калъп, че и по-лош. Ти просто не вярваш в себе си. Колкото и да си "смотана" инстинктът за самосъхранение би трябвало да проработи и при теб.  Кога, обаче ....друг въпрос.

# 276
Ама да знаеш това ми е за пръв и последен път когато се съгласявам с теб.

Joy

Никога не казвай никога.  Wink

Иначе е жалко и говори много за един човек, който защитава мъжът на авторката, като се има предвид поведението му.  Wink
Жената може да се е отпуснала, да неглижира здравето си, но е факт, че има сериозен проблем.
А тази отпуснатост също си е заболяване. Понякога болестите така действат на хората, отчайват ги. И още повече я отчайва, че няма подкрепа от мъжа си, който и забранява да работи, но не и дава и пари.

Та човече, каквото и да ти се случи отново, специално на теб не бих ти съчувствала.

# 277
Вие започнахте да се подигравате с мен, ама сигурно си заслужавам.

# 278
Грация, не се притеснявай.
Такива дето си правят баня в някоя тема, винаги се намират.
Важното е да намериш изход от ситуацията.
Точна диагноза и правилно лечение - върху това се съсредоточи.

# 279
Вие започнахте да се подигравате с мен, ама сигурно си заслужавам.

Дали си заслужила или не, няма значение.
Имай малко повече самочувствие и себеуважение. Когато ги нямаш, хората се държат зле с теб. Има и такива хора, комплексирани хорица и в реала и във виртуала.
Гледай да си оправиш здравето.
Самочувствието ти е спаднало защото си без работа, болна и с кофти мъж.
Много хубави съвети се дадоха, от теб зависи.
Дано ти се открие най-сетне какво ти има. А после идва и лечението. А междувременно си увеличи работата някак.
Не си много подробна в обясненията и хората започват да тълкуват различно нещата.
Лично аз не мога да ти разбера някои действия. Не разбирам и защо родителите ти търпят това. Ама хората са различни. А може и да не искаш да разкриваш всичко, твоя си работа.
И имаш нужда от психолог, но не заради физическите си проблеми.

# 280
Прочетох цялата тема - ама от - до...и изобщо не мога да съчувствам на авторката, даже  ме дразни. Първо мъжът й давал за "козметика"за нея  и за два "парцала втора употреба" за детето,после  всъщност тя се миела само със сапун иняма пари за кафе, после след въпросите защо не работиш, се обясни, че получавала кризи, които до сега никой специалист не й е обяснил на какво се дължат...след щателно  форумско обгрижване от към съвети, авторката  получи нови симптоми на "болестта" и даже и нови  кризи съвсем на живо почти. Проблемът с мъжа - търтей, егоист и  врещяща скръндза, останаха на заден план и тя отиде на лекар, ама ей така щото   съфорумките я посъветваха..естествено  отново файда йок. Пак попаднала на  непрофесионален някакъв.../за когото я предупредиха / Рибозом/ предварително, че си е такъв/Много момичета писаха, че проблемът й е може би е точно  мъжо-нищовенето и  като цяло търтейното семейно   нахлуване в  общността на добрите и търпеливи мама и тати, но ответ нямаше...а, имаше, защото на авторката ѝ стана лошо. Един от мъжете  форумни, предположи, че ако  се разведат, издръжката от муньо, ще е може би повече от  ню-ню парите, които в момента дава   скандално, но ответ също няма,  сигурно пак ѝ е станало лошо...А, сега се сетих, че  от както  препатили съфорумки я светнаха за  проблеми с шипове,тя изведнъж придоби  такива някакви ...ама изобщо няма да се учудя, ако и тумор в мозъка проима... Жал ми е само за детето /ако и то не е някакво измислено/, че живее с  толкова "болни" хора!  Confused

# 281
Пак ще кажа, твърдо съм убедена, че всички постове с различните истории са писани от един човек. Ако пишеш без грешки, вариантите за изписване са един - максимум два. Ако пишеш с грешки, възможностите за грешки са доста повече. Една и съща грешка може да я допуснат двама или повече различни човека, но съвкупност от едни и същи грешки със сигурност водят до един човек.

# 282
  • Ню Йорк
Е аз нали ви казвам, че е пързалка. Simple Smile

# 283
Кукумицинка, понякогае  възможно е близки хора, като си контактуват предимно в писмена форма , да си уеднаквят  стиловете на писане /било то и грешни/ ....Иначе, Галактическа принцеса,  и на мен ми прилича на това...ама какъв е смисъла, е те това не мога да схвана на неразвеселяващите пързалки  Rolling Eyes

# 284
Кукумицинка, понякогае  възможно е близки хора, като си контактуват предимно в писмена форма , да си уеднаквят  стиловете на писане /било то и грешни/ ....Иначе, Галактическа принцеса,  и на мен ми прилича на това...ама какъв е смисъла, е те това не мога да схвана на неразвеселяващите пързалки  Rolling Eyes

О, не, не. Чак толкова съвпадения е много невероятно, нарочно не съм ги писала подробно, защото ще почне да внимава как пише. Все едно аз да съм облечена с тюркоазен анцуг и ти също да си облечена с такъв. Ок, възможно е. Но и двете да сме освен това и с розов потник, тъмносин суитшърт, черни чорапи, сини чехли и бежов сутиен - почти невъзможно.

Иначе ѝ съчувствах на авторката, без да се задълбочавам твърде в конкретните подробности и съмнителни неща до момента, в който явно се изпусна и написа нещо с такъв тон, с какъвто никога не би го написал човек без самочувствие и в безизходица. После пък взе съвсем странни да ги къдри и дообогати симптоматиката с помощта на съчувстващите потребителки и подфорума за здравословни проблеми и профилактика.  Crazy

Последна редакция: сб, 13 фев 2016, 23:28 от кукумицинка

Общи условия

Активация на акаунт