Искам да кажа ... (72)

• 63 739
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
# 691
  • София
белла,  Heart Eyes радвам се да те видя тук! И Тото също. Много сладък мълък бузан  Heart Eyes

# 692
  • София
Белла, разкошен сладур, жив и здрав да е.

# 693
  • Sofia
Толкова да ми е мързеливо днес  Whistling.Отлагам домакинстването...готова съм и математиката да отложа  Embarassed,добре че детето не чете тук  hahaha.
Мммм,рукола обичам- с айсберг и черита,ядки и семенца  chef.
Тото-хубавец  Hug.

# 694
  • някъде ... тук ...
Пораснал младежът Simple Smile

Моето тиквено олио така стои. Не го искат в нищо, колкото и малко да слагам.

По повод питането на Мър, се сетих за един клип с пътуващо семейство и дете по средата между двете седалки. При набиване на спирачките, детето изхвърча през предното стъкло, а на родителите нищо им нямаше. Гледали сме го с децата по някоя от телевизиите от рода на Дискавъри и НГ, не помня коя. Опитах да го намеря в нета, но не успях. Много е въздействащ.

# 695
Скрит текст:
Добро утро на всички .  Hug Супер слънчице е глейнало  в "мрачна и дъждовна Англия " и е ПЕТЪК !
Моят син Сам констатира тази сутрин , че това му е последният уикенд като 8 годишен  Crazy

Лято,
 много са подобните Био - производители , не само в България , а и  в други Европейски страни. И на тях ще им дойде реда. Работя в сферата на хранителната промишленост и знам , колко много производители в Испания например тази година загубиха договори за износ точно поради тази причина.
Био зеленчуците са точно това , което Куркума обясни. Ако си производител на Био продукти трябва да вземеш под внимание не само препаратите , които използваш , но и това , къде се намира фермата,  на какво разстояние  е от всякакви други не Био  или т.н ( конвеншинъл ) продукти, как става опрашването и прочие прочие ...... Би следвало всички клиенти на този Био производител да тестват продукцията периодично и при установени завишени или непозволени резултати да се уведомяват съответните власти. По закон е нелегално да продаваш продукт обявен за Био , който не отговаря на стандарта за Био.
За това , колко време издържа продукта дали е Био или не няма никакво значение . Даже напротив Био продуктите може би имат по къс шелф лайф отколкото не Био продуктите. Отново поради това , че по-малко химикали са използвани - например повечето плодове се третират с химикали за по-дълго съхранение ( ябълки, цитрус , грозде) , при Био продуктите това не  е позволено.
Ако доматите закупени са примерно от Испания то гаранция давам , че са откъснати от корена минимум една седмица преди да си ги купила.
Скрит текст:
За продукти като джиндифил например никога не питайте дали е пресен - урожаят се прибира веднъж годишно и се съхранява в огромни помещения, или заровен в пясък . След това се продава от тази реколта цяла година докато не се събере новият - поне 14 месеца . Това се отнася и за сладки картофи , скуошове и много други зеленчуци.

Peace

Въобще не обърнах внимание какво пише, her_76. От Кауфланд ги купих. Половината бяха изядени вечерта (едната опаковка), другата половина бяха съвсем меки и мухлясали на сутринта. Не знам как са ги съхранявали. Така се получава обикновено, ако са били на много студено.

# 696
  • София
Ели, слагай го 50:50 с обикновено олио в печива разни - мъфини, кексове, питки. Това ако искаш да се отървеш от него Peace

И на мен ми е мързеливо, цял ден се местя от кълка на кълка. Отложих си и излизанията за утре.... ще тичам по задачи докато синът ми е на математика.

# 697
  • постоянно
в края на миналата година 3-ма младежи починаха  в Англия   в района в който  живея . И тримата през предното стъкло защото не са носили колани.  Rolling Eyes
Защото сме гъзари , защото си мислим , че сме недосегаеми и на нас никога няма да ни се случи.
Мразя  да карам в България -  дразнят   ме Мачовците ,вземащи предимство или каращи като луди.
 Naughty

# 698
  • Sofia
Без колан категорично нито возя някого,нито се возя някъде Naughty.Непреклонна съм.Моят син е така инструктиран,че и в редките случаи,ако се возим в такси,си слага колан,за почуда на шофьора  Crossing Arms.
На екскурзии не го пускам,ако няма колан в автобуса,с който ги превозват.
Преди време проверявах,де що има наредби за организиран превоз на ученици и деца.Ами, няма изрична задължителна наредба, превозното средство-бус или автобус да е с колани  Shocked.Голяма част от родителите на съучениците му ми се чудиха на акъла, що 'дигам толкоз врява за тия колани. Tired
Ако сами не си пазим децата и себе си,няма кой!
На предната седалка пък е абсурд да го кача,нито него,нито друго дете,ненавършило 12 години  Naughty.Отказвала съм на майка да й возя детето,което "не може да пътува с колан"  newsm78  Naughty.

# 699
За колана и аз съм непреклонна. В таксита редовно ми казват шофьорите "Ааа, не го слагай, нас не ни спират"  Close  Или като сложат в закопчалката допълнителна катарама (как се казва това нещо?!) , за да не пищи алармата... И като помоля да я махнат, за да мога да закопчея ме гледат като голям камък. Ама не ми пука, на мен животът ми е ценен, такъв е законът, а пътищата са пълни с идиоти.

# 700
  • постоянно
GeNa,
напълно съм съгласна с теб. Не поемам излишни рискове.
Щом като е там , щом като закона казва да се носи - то се носи  Naughty
Не тръгвах докато майка ми не си сложи колана - в началото  подхвърляше  как съм се била Европеизирала и как това е България . Свикна , сега слага колан и в такситата даже.
А моят мъж слезе веднъж от такси в което се качихме  и установихме , че няма колани. Пречели му  на естетичният вид и ги бил " прибрал " Казахме " Адиос " и си слезнахме.  Mr. Green

# 701
  • Телиш/Плевен
Мнооого сладък Тото! Heart Eyes

# 702
# 703
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
И аз доволна, че успях да видя сладкишчето на Белла. Joy Много пораснал, много хубав, много щастлив изглежда. Joy

Ох, притесних се сега с тези колани...Нашият Светъл Лъч заминава в понеделник на ски-лагер от ДГ чак в Добринище. Дано да са предвидени всички предохранителни мерки.

# 704
Тотооо, сладур  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт