Релакс след работа

• 112 653
  • 665
  •   1
Отговори
Работа, вкъщи, работа... в общи линии така протича ежедневието ми. Не съм почивала от лятото, умората надделява и усещам, че не съм пълноценна, от което страдаме всички. Имам две деца и уикендите са ми плътно ангажирани. Наясно съм, че не съм изолиран случай, повечето жени сме натоварени и като се замислих, стигнах до извода, че не е необходимо да чакаме отпуската, а може да се почива и през работната седмицата. И така мили дами, който се чувства по този начин, може да сподели как се зарежда с нови сили.

# 1
Нови сили не знам дали зареждам. Работя от понеделник до петък от 9 до 18 часа, прибирам се в 19 часа. От там работим със сина ни върху трудните домашни за утре, че иначе нещо се скатава  Crazy
Събота може да излезем в квартала или у приятели, чат пат кино, но рядко се случва. ММ работи и в събота. Неделя го удрям на пране и готвене.
Всъщност не знам от къде намирам сили  Rolling Eyes Уикендите да ходим по почивки и спа-та не можем да си позволим тая екстра.

# 2
Nefertarri и аз бях така, но дойде момент, в който ако не бях взела мерки щях да се срина. Не сме роботи и ако не се погрижим сами за себе си, няма кой друг.

# 3
  • постоянно
Не съм  в България и имам същият проблем вече 9 години ( откакто се е родил синът ни ) Преди бяхме само двамата , работели сме по 80 часа на седмица , но не ни е тежало все пак събирахме пари за семейство.
Откакто се роди детето  е толкова  по-трудно . Върнах се на работа  когато беше на 7 месеца и от тогава все работа, градини , сега работа , училище . Преди работех единият ден от уикенда , сега работя само от понеделник - петък , което е от голяма полза.
Най - много  ми липсва близостта с  мама/ баба наблизо - мъчно ми е за нея , а и знам че животът ми би бил много по-лек ако беше по-наблизо.
Синът ми ходи 3 дни в седмицата на таекуондо и като излезем сутринта в 8 не се прибираме  до към 8 .  След което готви , приготвяй за следващият ден  и т.н докато седна станало 9.30-10.00 часа.
Плува в събота .
Уикендите си върша домашната работа - пера, гладя, чистя. Добре , че имам мъж , според който няма " само женски " задължения- свършваме заедно всичко за половината време.
Трудно е , но това е животът  Hug

# 4
Е то е екстра, само ако го смяташ за екстра. За мен презареждането е необходимост.
Всички сме горе долу в такъв луд график. През седмицата ставам в 6, излизам в 8 и се прибирам в 19:30. Един душ и започва малко мултифункционалност - докато се приготвя нещо за вечеря,  се пуска пералня, след нея сушилня или простиране и да се поизглади нещо за следващия ден. Към 23:00, който може по леглата, но други обикновено имаме да поработим по час-два, преди заспиване Simple Smile..  Така че, презареждане при всяка възможност си е жизнено важно!!! Уикендите задължително отделям време за нещо разпускащо - спане до късно, разходка, шопинг, кино, гости, тук-там спорт и при всяка възможност глезотиики всякакви  bowuu

# 5
За някои това от последният пост си е повече от есктра. И позволяването му е в пряка зависимост от наличнтостите в портфейла.

Имам нужда от разпускане. Не намирам за такива ходенето по молове и в затворени пространства. Разпускам на въздух - разходка зимата, в останалото време плаж, пикник, спорт.
Всичко останало ми е като гонене на задачи.
За да се почувствам по-добре ми трябват добра компания, детски смях и (в повечето случаи) слънце.
Разпускам и докато готвя. Ужасно се напрягам докато мия след готвенето, обаче Mr. Green.

# 6
Дълги години бях на педала, тичане, нерви, денонощно, докато не се тръшнах болна и не си дадох сметка, че така не може и не бива. Казах си стига и станах малко или много егоистка, търсеща си спокойствието. Започнах да ходя на езда, записвах разни курсове, ако нямам достатъчно пари си чета книжки, слушам музика, но просто научих околните, че имам нужда от моето време и пространство.

# 7
Спортът винаги много ме е зареждал.
Дори когато съм била на работа от 08 до 20 ч, ставах в 6 и отивах в залата или в обедната почивка.

Съвети не искам да давам, защото ще ме разкостите.
Но всеки трябва да се научи да има лично време за себе си, иначе прегаряш, гърмят бущоните и тн.

# 8
Малко ни е детето на нас, май, струва ми се, че повече си почивам от досега писалите.
Ставам в 6, в 7 без 15 излизам, прибирам се към 18.30.
Ядем плодове/салати или дояждаме от уикенда, защото ни мързи да си готвим  Mr. Green Играем с детето, пускаме си някакви сериали да вървят, докато редим пъзели или бутаме колички или строим кули и прочие. Може да успея да си открадна малко спокойствие да поплета. В 8.30 приспиваме малкия, до около 9 и нещо. Чета си в леглото до около 22 и после заспивам. Simple Smile
Събота и неделя релаксираме пак по същия начин. Често обаче поне единият от нас работи поне единия ден през уикенда. В деня, в който и двамата сме вкъщи, гледаме да смотаме домакинството за 2 часа - подреждане, чистене, пране, после да сготвим 2 манджи, които да ни изкарат за уикенда и понеделник/вторник, и после пак игри с малкото и филми  Crazy Laughing

# 9
Много е важно работното време, обедната почивка, помага ли съпругът в къщи, зависим ли си от градски транспорт и т.н.

# 10
момичетаааа, айде стига с тези домакински задължения! вие си мислите,че нямате време. да, не можем да зарежем децата си,но както винаги обичам да казвам, те не са оправдание, за да не изглеждаме добре и отпочинали. тъй като и при мен вариантът ''ще оставя децата на бабата'' почти не работи, съм намерила друга алтернатива за нещата. просто успявам да открадна време за себе си най-вече в обедната почивка или събота или неделя, когато оставям децата да си играят вкъщи с таткото, а аз разпускам с приятелки. повярвайте ми, номерът става. така например в обедната почивка имам възможност да отскоча за един релаксиращ масаж, което така ме подновява,че като се прибера вкъщи имам енергия за всичко. така че, мила nevelilka, пробвай този вариант- с други думи едно кратко SPA няма да ти навреди. Wink Wink

# 11
Как работиш след масаж в обедната почивка?

# 12
EXQUISITE, ами да, първата стъпка е да се научим, че трябва да отделяме време за себе си и да не се чувстваме виновни от това. На мен като ми се случи за първи път, го изгубих в битовизми, та в този смисъл съветите биха били полезни, може  някой да сподели нещо интересно, което и на другите да достави удоволствие.

# 13
Как работиш след масаж в обедната почивка?

с пълна пара, мила. като ме болят кокалите да не мислиш, че е лесно? Grinning
ти имаш ли деца? ако имаш, сигурно знаеш как е. Simple Smile

# 14
Невелинка,

при мен стана, когато спрях да се опитвам да бъда перфектна.
Светът няма да свърши ако няма сготвено или не е изчистено/изпрано

Общи условия

Активация на акаунт