Релакс след работа

• 112 660
  • 665
  •   1
Отговори
# 45
  • Бургас
Умишлено спрях да си нося работа вкъщи, бях стигнала дотам да работя 6 дни в седмицата по 14-15 часа. Допълнителното ми възнаграждение отиде за лекарства и болници, остана ми тиквеният медал, че съм по-по-най. Това, което си причиних и причиних на семейството си, беше най-глупавата и егоистична постъпка в живота ми. Спря да ми пука толкова. Върша си работата, но се научих и да разпределям задачи към подчинените си. И вкъщи започнах да го давам по-лежерно. Живеем на 130 кв.м. - винаги има какво да се желае откъм домакинска работа. Но поведението тип "Монк" не ми донесе нищо добро. Сега, вместо да се заравям в домакинска работа всяка вечер, отделяме поне по един час да поиграем някоя семейна игра, или просто да разискваме някоя тема. Снощи темата беше за опростяването на българския език Mr. Green Съботата е моят ден - релаксирам още от сутринта, като си пия кафето на спокойствие, докато правя закуската, а понякога и дори чета книга през това време. После излизаме за седмично пазаруване и следобедът си е само мой - филми, книги, разкрасяване, разходки и няколко чаши вино вечерта в компанията на мъжа ми. В неделя е основното почистване и се включват всички. Напоследък излизам и доста "по женски" - действа ми супер разтоварващо. Само ме е яд, че трябваше да се стигне до толкова сериозно влошаване на здравето ми, за да започна малко по малко да съм над нещата.

# 46
Релаксирам като отделям изключително много на спорт, хоби, приятели, учене, разкрасителни процедури. Без изобщо да се чувствам егоист.
Преди работа или в обедната ходя на фитнес, след работа на маникюр, фризьор. Вечер не се забивам да готвя, чистя и подреждам, предпочитам да си играя с детето, да си почина с някое интересно четиво, да изляза с приятели или просто да се гушкам с мъжа ми. И двамата се стараем да сведем битовизмите до минимум и засега се справяме чудно.

# 47
  • Русе
И аз в отбора на тези, които трябваше да се разболеят в резултат на изтощение и вечна умора, за да  осъзнаят, че по-важно от здравето няма. А за да сме здрави, трябва да си почиваме и да отделяме малко повече време за себе си. Записах се на танци, успявам да отида само 1-2 пъти седмично, но нямате си представа колко изпълнена с енергия и позитивизъм се чувствам след всяка една репетиция. Е, голяма работа, че съответната вечер съм нямала време да наготвя. Пращам голямото дете да купи дюнери, хамбургери или някоя друга вредна храна, но те пък децата обичат такива неща и са доволни. В един момент дори установих, че покрай вечната домакинска работа, обгрижване на деца, мъж, вземане на извънредна работа за вкъщи съм останала и без приятелки. Осъзнах, че за да сме добре цялото семейство трябва да помисля малко повече за себе си. Това ми се отрази много добре и на сексуалния живот, който доста бях занемарила, със сигурност от тогава и мъжът ми е по-позитивен и доволен, по-малко се караме.

# 48
Имам  бебе и е нормално да  не ми остава време, но видях, че споменавате масажа като средство за отмора, но  кърмя и не знам  може ли да ми се прави масаж, определено имам нужда...

# 49
Аз съм най-щастлива като имам наготвено от предната вечер и не се налага да готвя. Знам, че някои готвят по няколко манджи събота и неделя именно с тази цел, но аз не обичам да сервирам нещо, което е на повече от ден.  Embarassed
Чисто практически не успявам да намеря никакво време за себе си. Освен да си наема прислужница.  Thinking Ах, колко чудничко би било!
Бързането и спазването на график ме изнервя. Sad
Всяка една домакинска дейност отнема време. То докато се обърна и станало време да си лягаме и утре пак всичко от начало. Един познат казва, че има чувството, че само си лягаме!!!

Иначе съм съгласна, че релаксът би се отразил добре и на двамата партньори!  Peace

# 50
момичетааа, ще ви се карам вече. стига с тия домакински задължения и захласване да градим кариера и да бъхтим по 15-16 часа. имам приятелка психоложка,която твърди, че цитирам ''понеже и жената хвана лопата да работи, само си го е вкарала и затова ни е трудно.'' по-полека,аре моля ви се. само се изнервяме и после и мъжете ни що бягат от нас. седнете,по си помислете,хубаво трябва да сготвим,изперем,изчистим,работата няма да избяга,но трябва да отделяте поне 2-3 часа само за себе си! #Cussing out

за тиквен медал неща да работя,намирате баланса с мъжлето и то да помага и съответно намирате и време за себе си. между другото ми давате страхотна идея за едно масажче в някое уютно хотелче по повод празника на виното и любовта. така и така няма да ходим никъде, ще се почерпим по един масаж с мойто мъжле. Simple Smile

# 51
Аз работя срванително ненатоварваща работа, като основно от мен зависи как да си подреждам задачите. В дните, когато много ми се работи, работя на макс, ако има дни, в които не съм в кондиция, хващам само спешните неща, които не могат да се отложат. На обедната почивка, особено ако е слънце, гледам да се разхождам повече на слънце или да пия кафе, ако има с кой. В градината пристигам в 17-17,15 без да бързам, а домакинските задължения ги разпределяме на момента. Гледам да се щадя, същото важи и за човека до мен. Човек , който не почива, не може и да работи

# 52
но трябва да отделяте поне 2-3 часа само за себе си! #Cussing out

Това на ден или на седмица го смяташ?  Joy

# 53
  • София
В момента карам стаж по 12ч, дневна-нощна.Гледам да се наспя основно, разпределям домашните задачи, като гледам да включвам и децата.Релаксът ми се се състои в гледане на някой хубав филм, обожавам и да чета и го правя преди сън.Преди като ходех на танци се чувствах супер, сега не намирам време.Много обичам и да се разхождам.Като цяло не се вторачвам в перфектното домакинство.

# 54
Сутрин излизам в 7, прибирам се най-рано в 18. Лягам си най-късно в 22, за да може до следващата сутрин да направя 8 часа сън, иначе съм съвсем парцал. Както и да го смятам, няма как да имам 2-3 часа за мен, отделно за детето и т.н. Когато в работата е много напрегнато, свеждам домакинстването до санитарния минимум. Но все пак и детето си иска време. Иначе среща с приятели, концерт, кино, театър, това ми помага да не давам заето. Но не става всяка седмица, а веднъж месечно.

# 55
  • на Мелмак
Да, основното е да се погрижим за себе си , въпреки всичко Wink
Аз работя 7/7.
В повечето случаи по 8-9+часа на ден.
Водя децата - едното на английски, другото на логопед.
Когато сме на английски - започнах да си записвам час за маникюр, там има и масажи Grinning
Та от няколко месеца имам чудесен маникюр Laughing
Когато сме на логопед - се разхождам при слънчево време или пия кафе в едно много приятно и уютно кафенце с книжка.
Вечер когато се приберем - обикновенно е след 20 ч. - всеки иска нещо различно - ако нямам сили да приготвя ядене - поръчвам.
Чинии не мия , защото наистина е затормозяващо - купила съм всички машинки , които биха ме отменили в домакински задължения.
ММ помага в къщи.
Баща ми идва в събота и неделя да си види внуците - тогава имаме време и само за себе си с ММ вечер , да излезем и да се забавляваме.
Пишем домашни , учиме се да четем , когато ходим на у-ще и по извън класни занимания , само в лошо време сме с колата - иначе ходим пеша, пеем си и се гоним Laughing, понякога ни гледат странно , но не ми пука Laughing
Та от няколко месеца съм нов човек , откакто , започнах да отделям време за себе си и май всички са доволни Flutter
Иначе денят ми започва в 6.30 -7 и приключва към 23- 24 , но съм свежа, ааа и вечер си гледаме филмче само двамата.

# 56
  • постоянно

Пишем домашни , учиме се да четем , когато ходим на у-ще и по извън класни занимания , само в лошо време сме с колата - иначе ходим пеша, пеем си и се гоним Laughing, понякога ни гледат странно , но не ми пука Laughing
Та от няколко месеца съм нов човек , откакто , започнах да отделям време за себе си и май всички са доволни Flutter
Иначе денят ми започва в 6.30 -7 и приключва към 23- 24 , но съм свежа, ааа и вечер си гледаме филмче само двамата.

Ето с това много ме зарадва  Hug  bouquet

# 57
ЖДК,
на лодка мога да изтърпя всичко.

Нашето лодче не може да събере моите и неговите занимания  Laughing. Тясно става. Не е гумена, де. Но и не е достатъчно голяма, за да не се налага да се гледаме лошо.
Разходки с лодки - да. За риба - твърдо не!
Истината е, че ме хващат нервите да седя на едно място.

Дам, дадохте ми посока за размисъл. Точно комбинирането на повече от една задачи може да се окаже решение и в моя случай. Благодаря  Grinning.

# 58
  • на Мелмак
Трябва да излезем от коловоза и да съчетаем задължителното с приятното Grinning

# 59
Доста актуална тема предвид все по-натовареното време, ежедневие. На мен сега ми е трудно, а още деца нямам.Като имам сигурно ще стане съвсем по-трудно.
Работя от 9 до 18, като пътувам два часа на ден в двете посоки. Прибирам се в 19, за себе си, за готвене, домакинстване, да се изкъпя и оправя време едвам намирам, пък за друго не знам...
Мисля си, че все по-сигурно вървим към роботизация.Абсурдно е.
Особено за жените мисля, че е по-трудно.Добре, че имам мъж, който много ми помага, че иначе съвсем ще я закъсам.
Релаксация почти отсъства през седмицата-малко четене, едно сериалче и айде.

Общи условия

Активация на акаунт