Релакс след работа

• 112 685
  • 665
  •   1
Отговори
# 60
  • София - Варна
Релаксирам с бира, понякога и с цигара, свирене на китара и пеене.

# 61
В цялата тема до тук, нито една от вас не написа:"С мъжа ми ЗАЕДНО се справяме с всичко-дом, дете, битовизми....!"
Но която и да спомена мъжа си, използва думата "помага".
Мъжете не трябва да помагат, а активно и наравно да участват във всичко.
Те, между другото, знаят как да си търсят и извоюват почивката, странно защо и жените не вземат пример от тях.

# 62
В цялата тема до тук, нито една от вас не написа:"С мъжа ми ЗАЕДНО се справяме с всичко-дом, дете, битовизми....!"
Чети, не карай по инерция  Laughing

# 63
  • тук-там
Аз съм от щастливките, на които не им трябва релакс след работа, но въпреки всичко си го осигуряват ежедневно.
Работата ми е удоволствие, прибирането вечер в къщи, още по-голямо.
От време на време е непочистено, тук-там разхвърляно, манджата често е вчерашна.....
Никой не си го слага на сърце, обаче.
Приз за супер мама не очаквам, а и надали някъде го раздават. Peace

Чети, не карай по инерция  Laughing

Ти за чукчите не знаеш ли?  Joy

# 64
Краси, пак генерализираш.
ММ много пътува, така че няма как да е равноправно.
Достатъчно е, че може да ме отмени ако аз пътувам, както и че се включва винаги.

# 65
  • София
Релаксирам с бира, понякога и с цигара, свирене на китара и пеене.
Първият смислен пост. Някои ми звучаха като писани от Степфордски съпруги.

Релаксирам с бира, водка, мартини, напоследък и с цигара, че нещо пак пропуших. Също така с музика, по възможност в някой клуб и на високи децибели, с четене, особено стихове на любими поети като Филип Ларкин, и сън. Също с много секс.

Свободното време изцяло го свързвам със ''свобода'', съответно след работа се старая да си осигуря приятни за тялото и душата емоции. Те включват и игрите с детето ми. Мъжът ми не ми ''помага'' в нищо, домакинската работа я вършим заедно, кой каквото му идва отвътре, и по възможност, по-бързо. Готви най-често той, защото обича, а аз съм добър консуматор. Ядем поне 2-3 седмично навън, по-забавно е. Още когато се събрахме да живеем заедно си изяснихме, че животът е твърде кратък, за да го прекараме в едно безкрайно маниакално чистене, гладене и търкане на плочки.

Нямам желание щерката да става изрядна домакиня, но много бих искала да умее да се забавлява. Всеки индивид с половин мозък би могъл да се научи да простира, но вкусът към живота или го имаш вроден, или стои някак измъчено. Аз, за щастие, съм го наследила от родителите ми  Heart Eyes

# 66
Всеки индивид с половин мозък би могъл да се научи да простира, но вкусът към живота или го имаш вроден, или стои някак измъчено.
Това ми хареса много  Grinning Не на всяка цена трябва да се домакинства, а жените, които умеят само това... горките, без капка ирония. Майка ми например, ще сгъва дрехи до припадък, но няма да си легне с книжка и с купчина несгънати дрехи. Виж, дъщеря й е съвсем друга бира Wink

# 67
  • Пловдив
Всеки индивид с половин мозък би могъл да се научи да простира, но вкусът към живота или го имаш вроден, или стои някак измъчено.
Това ми хареса много  Grinning Не на всяка цена трябва да се домакинства, а жените, които умеят само това... горките, без капка ирония. Майка ми например, ще сгъва дрехи до припадък, но няма да си легне с книжка и с купчина несгънати дрехи. Виж, дъщеря й е съвсем друга бира Wink
Има жени, които казват "Не мога да заспя, ако има мръсни чинии в мивката." Не мога ли? Joy Joy Joy Joy

# 68
  • София
Има жени, които казват "Не мога да заспя, ако има мръсни чинии в мивката." Не мога ли? Joy Joy Joy Joy
Свекърва ми не може да заспи ако в мивката има и една чиния. Добра жена е, не смее да ми противоречи  Mr. Green , но просто не умее да се отпусне. Винаги е нащрек за нещо си, тръква туй, приглажда онуй, все мрънка под нос. Свекърът е като баща ми, много готин - когато се бачка, се бачка здраво, ноо личното време е за кеф. Обича трапези и смях, а тя, дори когато се съберем и е весело и шумно, насред пийването и хапването, ще изтърси някоя тъпотия, която ще ни накара да млъкнем за 5 минути. В началото й се чудех, сега вече съм й свикнала. При нея няма забавление, само задачи, задачи и правила. Еми мерси съм за такъв живот.

# 69
  • тук-там
......., но просто не умее да се отпусне. Винаги е нащрек за нещо си, тръква туй, приглажда онуй, все мрънка под нос. ........ При нея няма забавление, само задачи, задачи и правила. Еми мерси съм за такъв живот.

Познавам такива. И мъже и жени. Просто не умеят да се забавляват. Сами на себе си са си омръзнали.... И за да запълнят и оправдаят скучния си живот си измислят ежеминутно нещо "важно", което само те могат да "решат".

# 70
Мога, да не кажа, че спя още по-добре  hahaha

# 71

Мога, да не кажа, че спя още по-добре  hahaha
Има , да . и аз имам доста такива приятелки. Ненужно вторачване в измислени "проблеми".
Аз лично , никак не се впчечатлявам от такива подробности

Релаксираме с моя мъж  с бира, много разговори  , музика+домашни танци и медитация .
Много често гасим тока централо на апартамента и караме целия ден + вечерта на свещи и тишина. Прекрасен начин за разтоварване и сближаване.
Когато е толпо обикаляме с моторетката и спим на палатки с приятели  или без.
Когато съм сама  книги , книги , книги- за мен това е най - релскиращата дейност на света!
често надувам музика и пея , и танцувам.  

старая се да не се товаря особено , макар че в момента ходя на стаж в психиатрия , след това на работа, която хич не обичам ( абе да си призная- това си ме товари ) .

А като сте се разговорили за чистене : Сс мъжа ми двамата чистим кой когато види, че има нужда . Нищо организирано си нямаме на тема чистене. Когато има мръсна чиния - мие я този ,който се завърти в кухненския бокс.  Тоалетната я чисти само той - не ми дава да пипна там , заради силните препарати , които използва .
Пускаме прахосмукачка всеки  ден , като обикновено има мини състезание преди това : кой ще се съблече / облече по - бързо , кой ще остане сериозен в определена ситуация , кой ще спечели хватка в борабата, кой ще каже правилно някоя скороговорка.....
Обаче вечерята винаги я приготвяме заедно : Макар че не "готвим" в класическия смисъл на думата често . Повечето ни вечери са зеленуци на пара , големи салати или пица .

Вкъщи не е най подреденият дом , ама и не настоявам за тази точно титла . Много по- ценно ми е , че и двамата си ценим времето и желанията , че всеки се съобразява с другия и че някакви несвършени битовизми няма как да ни извадят от релсите.

Не си представям свят, в който   работя , след това  се прибирам да олизвам дома си , готвя ,  нямам  време за собствената ми личност,  а мъжа ми само  си го мести от крачол в крачол. Laughing

Последна редакция: пт, 12 фев 2016, 22:39 от Serendipity*

# 72
  • София
И в нас не е особено подредено, макар че подреждам, в интерес на истината. Просто двете котки нонстоп ме саботират. През деня дремят, но привечер все едно триста дяволи се вселяват в тях. Организират надбягвания и епични битки, скачат като диви по шкафове и всякакви хоризонтални повърхности, бутат саксии, чаши, играчки, книги, абе каквото си оставил, заминава на пода. Докато напиша пет изречения на два пъти ми профучаха до главата, а в кухнята нещо подозрително издрънча  Laughing

# 73
Знаех си, че не само аз се чувствам така като робот.

# 74
  • на Мелмак
За всеки релакса е нещо различно като чувство.
Преди 10 г. и аз щях да отида на клуб , на силна музика да се прибера късно или рано , зависи от гледната точка Wink
Сега предпочитам тишина , спокойствие .
Излизаме един - два пъти седмично, на ресторант , но до към 10-11, също ми е толкова добре.
Не познавам човек , който да не е изпушил, просто трябва ние да си го направим добре  Grinning
За чиниите в мивката - и мен ме дразнят , затова ги слагам в миялната Wink
Обичам да ми е чиста къщата , може да е разхвърляно , което приемам като артистичен безпорядък Laughing
Децата много се кефят да чистят - приемат го като игра и се състезават и сме готови за отрицателно време.

Общи условия

Активация на акаунт