Релакс след работа

• 112 664
  • 665
  •   1
Отговори
# 30
Едва намирам понякога време един лак да си сложа  Crazy

# 31
  • постоянно

Това е възможно ако масажиста  е отреща ти . Ако си като мен " in the middle of nowhere " и ти отнема поне 20 ммин да стигнеш цивилизацията този вариант не  е възможен за 1 час обяд. А иначе би ми харесало ....... Crazy
 Hug
[/quote]

her_76, права е Manastasia за това, че и в обедната почивка може да се импровизира. Но щом наоколо нямаш нищо и на път за вкъщи става.  Аз така открих, че ни е доста удобно някой път и след работа да отскачаме до хотел Sense на СПА. После даже и горе в бара, от където има и страхотна гледка.

[/quote]

И аз напълно съм съгласна със това и с удоволствие бих посетила СПА-то и Бара  Wink , Но кой ще ми вземе детето от клуба в 6 часа ?

Hug

# 32
  • София
Спортувам три пъти седмично-вечер. Дъщеря ми идва с мен, понякога и тя се включва в тренировката, понякога се занимава с нещо друго, кротко, безопасно и без да пречи на никого. Когато се осмели да остава сама вкъщи, може би ще престана да я водя с мен. Не изпитвам никаква вина от това, че й отнемам по час и половина три пъти седмично, през останалите вечери сме ангажирани с нейни занимания.
Освен това смятам, че е важно да й давам пример за това, как човек трябва да полага усилия и грижи за собственото си здраве- физическо и не само.
Тренировките ме освобождават от стреса, почивам си чудесно психически, оправям настроението си, стегнатото тяло е най-неважния за мен ефект от тях.
Относно домакинстването- чистя рано сутрин, готвя далеч не всеки ден, понякога мъжът го прави, а често се храним и навън.

# 33
Домакинстваме двамата, та ни остава време. Оптимизирали сме я, доколкото може.
Понякога спортуваме, аз основно като си вляза в режим иначе ме мързи.
Чаша вино, сирена и форум ми е два три пъти седмично формата на релакс.
Понякога вечер просто си четем и гледаме весели и леки сериали като "Кухня".
Излизаме с/посрещаме приятели един два пъти през седмицата.
Обаче много рядко лягаме преди 12, което не винаги е супер на другия ден  Rolling Eyes

Ето днес след работа (даже позакъсняхме 30 мин. да си тръгнем) ходихме да оставим едната кола на ремонт, напазарувахме, аз пуснах пералня, разпределих пазара, той е на тренировка и вече повече от 30 минути си цъкам форума. Ще сготвя за 20-30 мин. след малко, точно като се прибере - бърза салата с дресинг и едно месо на тиган. Във вторник готвих киноа със зеленчуци, която ни стигна за вечеря и два обяда. Готвих я между другото докато се къпах. Е такива бързи ги въртим през седмицата, за да имаме време за други неща  Wink Принципно в тази програма има къде да вмъкнем занимания с деца, но със сигурност ще ни отнеме време от другите неща, неизбежно е. Важното е, все пак да се намери време за почивка и отърсване от ежедневните ангажименти.

А събота-неделя са с приятели, да напазаруваме, да изчистя основно (иначе прахосмукачка на 2 дни, но после колко ме мързи да я изчистя не е истина  Embarassed) и пр., това ако сме си вкъщи. Лятото почти никога не оставаме в нас, зимата често сме на ски, стига да има сняг.

# 34
 Simple SmileКакво да експериментирам в 30-40 минутна обедна почивка

# 35
  • Tам през Атлантическия океан
Спорт , движение   това ме разтоварва  Grinning
Преди карах колело сега заради дребчо съм ограничена  Simple Smile
Скоро ще ми дадат каручка за колело  Mr. Green и ще пробвам с него  Laughing
Записах се на crossfit  Grinning е няма такъв кеф.
Края на месеца ще си направя и карта за фитнес зала + гледане на дете и така ще си почиваме двамата с малкият един от друг  Grinning

# 36
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou

Моя релакс събота и неделя.

Добре е че и жената ми се връзва на моя акъл. Grinning

# 37
М, е тоя последният релакс и мъжа ми го практикува най-редовно.
Обаче аз не мога. Това да застана на брега/в лодката и да гледам съсредоточено и мълчаливо водата изобщо не ми е възможно  Embarassed. Един от двата пъти за близо 22 години, в които разправиите са стигали до развод се случи на щукарски риболов  Laughing.
Чакам си го на брега с книжката. Детето - където пожелае в момента. Той и без това си е НУРС.

# 38
ЖДК,
на лодка мога да изтърпя всичко.
Но да вися на кея или на берега - не..Wink)

Емо, чудесни сте!

# 39
Почивам си на работата доколкото е възможно!  Mr. Green Не се шегувам!!!

Никакъв релакс не постигам след работа. Като робот съм и изнемогвам. В действителност след работа започват по-уморителните ми физически дейности - готвене, разтребване, чистене. С малкото дете се занимавам докато го сложа да спи. Лягам си към 23ч. Обикновено след.
Телевизия гледам 5 минути преди да заспя.

Съпругът ми помага, но така или иначе основната тежест пак си пада върху мен...  Tired

Не намирам начин да си почина.
Имам неща, които би ми било приятно да направя, но нямам никакво време.
Събота и неделя отново ми минават в домакински задължения, които не съм успяла да свърша през седмицата. С две деца и куче ангажиментите никога не свършват.
Приела съм, че докато порасне още малко малкото ми детето да се занимава вече само със себе си, така ще е положението!

За релакс смятам четенето на приятна книга, гледането на хубав филм, слушането на спокойна музика, разходка сред природата... Дори просто посядането да изпиеш някаква топла напитка без да бързаш по график... Отделно занимаването с хоби - моето е рисуване.
На този етап обаче нямам време за нищо от изброените!

# 40
Нови сили не знам дали зареждам. Работя от понеделник до петък от 9 до 18 часа, прибирам се в 19 часа. От там работим със сина ни върху трудните домашни за утре, че иначе нещо се скатава  Crazy
Събота може да излезем в квартала или у приятели, чат пат кино, но рядко се случва. ММ работи и в събота. Неделя го удрям на пране и готвене.
Всъщност не знам от къде намирам сили  Rolling Eyes Уикендите да ходим по почивки и спа-та не можем да си позволим тая екстра.
И моето ежедневие е такова... Само че ММ не работи събота, а като мен 9-18 Понеделник- Петък.
Трудно е, на моменти направо имам чувството, че получавам бърн аут.
Как почивам... като сложа малкото да легне, се изолирам на един стол, със слушалки и книга, докато не заспя...

# 41
Един човек получил травма от военни действия. Травмата била, че не могъл да заспива. Докторите не му дали оптимистична оценка за дълъг живот при положение, че няма да може да спи. Човекът обаче живял над 70 години. Не могъл да спи, но се научил да се отпуска и релаксира. Това било достатъчно за организма да се възстановява.

Истината е не да си почивате когато вече сте изморени, грохнали и достигнали предел на психически и физически сили, а да си почивате преди да се изморите.
Каквито и действия да извършвате, каквото и да ви е натоварването, за 5 минути все ще намерите време и възможност просто да затворите очи и да се отпуснете до колкото позволява там където сте.

Например разхождате се дълго някъде навън. Няма да седнете на пейка тогава когато вече чувствате умора, ще седнете преди това. Така запазвате енергията за по-дълго време, преди да се е изчерпала.
Чести и малки дози почивка ви съхраняват за по-дълго и най-важното преди да сте се изчерпали.

# 42
Истината е не да си почивате когато вече сте изморени, грохнали и достигнали предел на психически и физически сили, а да си почивате преди да се изморите.

Съгласна съм!  Peace

# 43
  • в реалността
Не само домакинските задължения пречат на релакса след работа, но и това, че в днешно време сме вързани за телефони и имейл. Излизам сутрин в 7, прибирам се вечер най-рано в 7. Докато направим нещо за вечеря, хапнем, измием чиниите, пуснем пералня, прострем и изгледаме един филм, и то станало 23 часа. И гледам да легна, защото не мога да функционирам на по малко от 7 часа сън. И въобще не усещам да съм релаксирала през тези 4 часа вечер вкъщи. Работата ми е много натоварена и целенасочено се опитвам у дома да не си нося допълнително работа или проверявам имейл. И без това работя по над 50 часа на седмица, без допълнително заплащане. Но на другата сутрин, когато отида в офиса и си отворя имейла, неизменно виждам как цяла вечер колеги и шефове са си разменяли имейли в 22-23 часа, обсъждайки разни въпроси и проекти. И в крайна сметка се оказва, че релакса след работа може да е добре за психическото ми здраве, но не и за професионалното ми развитие.

# 44
  • София
Въпрос на осъзнаване и донякъде мъдрост е, че за да е щастливо детето, първо трябва да е щастлива майката. Но в нашата действителност, където жената е с неизброимо количество дини под мишка и обичайно "незаинтересован" съпруг е доста сложно това. Учудвам се с каква лекота мъжете около мен, че понякога и моят, си търсят и настояват за тяхната си почивка и скъсване с ежедневните глупотевини.
Крадете, мили дами, друг начин няма.

Общи условия

Активация на акаунт