Релакс след работа

• 112 814
  • 665
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Деборана, при мен положението е точно като при теб - ако това е несправяне, две сме Simple Smile

# 196
Деборана, че ти се трепеш много повече от нас...
Моят режим с готвенето е по лесен, готвят се манджи, които не искат много действия, на кукъра слагам всичко и картофи и ориз и боб, харесват ни! Сладкиши не правя...хляб не меся, не пържа картофи, риба и тиквички..
на всяко ядене мия зеленчуци и за 10 мин правя салата....
Всяка събота сутрин пускам перални няколко, минавам с прахосмукачка и мия всички стаи, мия тоалетна и умивалници..
През седмицата ММ пуска още веднъж дваж прахосмукачка...
Детето ми е голямо, но чат пат се налага да поучим, тя си има отделен кош за дрехи и сама си пуска дрехите за пране...
Остава ми време за колело, английски, маникюр, тетър, книги..
 Simple Smile
Често през уикенди и за празници пътуваме Simple Smile
Не се оплаквам, имам време да почина Simple Smile

# 197
Деборана, че ти се трепеш много повече от нас...
Моят режим с готвенето е по лесен, готвят се манджи, които не искат много действия, на кукъра слагам всичко и картофи и ориз и боб, харесват ни! Сладкиши не правя...хляб не меся, не пържа картофи, риба и тиквички..
на всяко ядене мия зеленчуци и за 10 мин правя салата....
Всяка събота сутрин пускам перални няколко, минавам с прахосмукачка и мия всички стаи, мия тоалетна и умивалници..
През седмицата ММ пуска още веднъж дваж прахосмукачка...
Детето ми е голямо, но чат пат се налага да поучим, тя си има отделен кош за дрехи и сама си пуска дрехите за пране...
Остава ми време за колело, английски, маникюр, тетър, книги..
 Simple Smile
Често през уикенди и за празници пътуваме Simple Smile
Не се оплаквам, имам време да почина Simple Smile

Аз съм още по-мързелива - купувам готова, нарязана салата, три пъти измита. Само я овкусявам. Или купувам салата с дресинга и семената в пакета, само я изсипвам.

# 198
Имам такъв миксер и на мен никаква работа не ми върши. За един кекс го ползвам и до там.

# 199
Имам такъв миксер и на мен никаква работа не ми върши. За един кекс го ползвам и до там.
Освен че меси хляб, върши чудесна работа за омесване на кайма за кюфтета (мразя да пипам кайма с ръка).

# 200
Повече време ми отнема миенето после на нещото  Crazy

# 201
Ако мога да обобщя какво научих от темата: готвенето на прясна домашна храна изяжда най-голяма част от времето.
Ако наистина се готви за обяд и вечеря всеки ден -  никаква почивка и лично време няма. Храненето с полуфабрикати или навън освобождава време.

Не е нужно полуфабрикати. Може много бързо да се готви Simple Smile

# 202
  • София
Колко пък бързо да е, все си е време. Ако искаш и салата да направиш, и за следващия ден да приготвиш опаковаш храна за носене, нищо не става от самосебе си Simple Smile Но съм наясно, че не всеки го прави това, при мен е личен избор, с който съм ОК.

Аз лично с кукъра не се разбрах особено - едно, че са ми твърде еднообразни храните в него (за мен с картофи и ориз не се получават нещата в него - само месо и зеленчуци или бобови) , но основното ми е, че няма отмирисване къщата от това нещо. Може и да се дължи на факта, че съм с евтин слоукукър обаче.

# 203
Въртим, сучем, все до готвенето опираме. Има ли тема за бързи манджи в Кулинарния?

# 204
У нас въпросът с готвенето сме го решили лесно, макар и да не купуваме готови сготвени и не сме на полуфабрикати. Сутрин правим омлети и всякакви варианти на яйца (варени, пуширани ..), стават много бързо, а и много пъти могат да са приготвени от вечерта. През деня не сме си вкъщи, а вечер често ползваме скарата за месо, зеленчуци, с пресни салати за гарнитура- пак става много бързо и е по-полезно. Освен това се редуваме, който се прибере първи, обикновено се захваща с приготвянето. Или пък действаме заедно. Така успяваме да си спестяваме доста време за другите неща, вкючително релакс.

# 205
айде сега.
трябва ли им пове4е от 15 мин. за едни спагети?
на единия котлон вариш спагетите на другия приготвяш соса ...
салатката и си готова.

за другия яденета ти трябват приготвени от предната ве4ер суровини . Яденето с тях се прави за макс 15 мин ...

# 206
  • София
Добре де, разбирам, че готвите бързо и нямам проблем с това, браво на вас Simple Smile

# 207
Добре де, разбирам, че готвите бързо и нямам проблем с това, браво на вас Simple Smile

Не че е бързо. Приготвянето на дадени храни изисква определено технологично време, което ние няма как да съкратим драстично. Но процесът на готвене може да се раздели на етапи, които, ако се организират хитро, може да ни откраднат малко време. Нали за това пусто време ни е борбата! Laughing

# 208
  • Бургас
Въртим, сучем, все до готвенето опираме. Има ли тема за бързи манджи в Кулинарния?
Преди имаше тема в ДиС за мразещите да готвят. Много интересни предложения изскачаха. Аз отдавна му се чудя на този кукър. При положение, че готварската печка има отложен старт и настройка да се изключи след определено време, необходим ли е толкова кукърът?

# 209
Преди имаше тема в ДиС за мразещите да готвят. Много интересни предложения изскачаха. Аз отдавна му се чудя на този кукър. При положение, че готварската печка има отложен старт и настройка да се изключи след определено време, необходим ли е толкова кукърът?

да, на ниски темп. работи и няма как да объркаш настройките и да запалиш манджата . с фурната по-би могла да произведеш един пожар.

Общи условия

Активация на акаунт