Релакс след работа

• 112 815
  • 665
  •   1
Отговори
# 210
Темата е за релакс след работа, не за готвене, нали?

# 211
Да, като съкратиш времето за готвене, ще ти остане време за релакс.

# 212
Да, като съкратиш времето за готвене, ще ти остане време за релакс.

това ясно, но защо пак за манджи и чистене
по-добре да си споделяме информация за масажи, книжки и т. н.

В тази връзка, да споделя че 3 дни във Велинград действат зареждащо  Grinning

# 213
Когато имам муза и готвенето ми е вид релакс....вчера пък нямах английски, еми хареса ми да си лежа на дивана под пухеното ми синьо одеалце.... hahaha
За кукър говоря за мултикикър, не слоу, слоукукърите са на съвсем друг принцип и картофи и ориз наистина не стават....

Последна редакция: пн, 29 фев 2016, 14:53 от mimi.7299

# 214
  • München, Deutschland
айде сега.
трябва ли им пове4е от 15 мин. за едни спагети?
На мен лично пастата ми е от най-сложните / времеотнемащи ястия - замесване на тестото, разточване и рязане ми отнема може би към 50 мин с почистването на машината и плота после. Последните 15 мин наистина стигат за по-прост сос и сваряване (то почти няма нужда да се варят, де).

Сутрин правим омлети и всякакви варианти на яйца (варени, пуширани ..), стават много бързо, а и много пъти могат да са приготвени от вечерта.
Кои яйца, освен варените, приготвяш от вечерта? Поширани не харесваме, но омлет, пържени, запечени в чашка и увити в бекон, нещо панирано с яйца - не се сещам кое да приготвя от вечерта с яйца и да е топло до другата сутрин. Изключвам кексове, сладкиши, баници, палачинки, защото само за яйца ставаше дума.
С удоволствие бих се възползвала от твоите идейки за някой уикенд, когато знам, че ще се върнем в петък по сутрешните часове и искам да имам закуска за другия ден.

По темата - релаксирам с готвене след работа, колкото време имам, между час и час и половина отделям с украсата и подреждането на масата. Обикновено имаме предястие/салата, основно и десерт. Това си е моето време в кухнята, рядко викам помощници, само ако съм захванала нещо сложно и ще мине 8.

# 215
  • тук-там
И аз се учудвам с това "готвене". На мен ми отнема точно 30 мин. Дали ще стоя до тигана, за нещо тип скара или ще го приготвя за 30 мин и ще го пъхна във фурната - все тая. newsm78
Е, няма първо, второ, трето....
Третото го правя в почивните дни - два броя - стигат за цялата седмица. Peace
Също и една супа през седмицата, която си чака в хладилника...за всеки случай.

Още малко да се стопли и ще релаксирам качествено.  Laughing Въздух и простор ми трябва на мен.
Ей къде е пролетта. Praynig

# 216
Какво готвене и за обеди и вечери,какви чудесии?От рабита ли да готвим?Това ако си професия-домакиня или си майчинство или не работиш бива ама иначе не виждам как може да се случи.
На мен ми е изключително трудно да си нагодя времето,не знам за вас.
Трудно е,много е трудно,защото напрактика все едното ще е за сметка на другото и не може всичко да се свърши.Ама аз съм млада булка де,още много ненаучена.

# 217
Няма нужда да се свърши всичко, айде сега, медал за домакинстване не дават....колкото ми е приятно, толкова ще свърша! Simple Smile Ако времето е хубаво и ми се излиза няма да седна да мия прозорци, я!:) Не обичам и мръсотия в къщи...гледам що годе да е подредено Naughty

# 218
Хората са го измислили - домашна помощничка.
Не е задължително да си работещо момиче и да тичаш на сто места
и докато се обърнеш ... вече си в златната възраст.
Мисля, че трябва да се обичаме повече и да поставяме себе си на първо място.
Пожелавам го на всяка жена.

# 219
chrissy къде в Байерн живееш?

# 220
  • München, Deutschland
Близо до Мюнхен, трябва да се вижда под аватара ми  Peace

# 221
Близо до Мюнхен, трябва да се вижда под аватара ми  Peace
Там пише Мюнхен, което ме учуди, защото при тази цена на жилищтната площ там да си позволи човек кухня в която да може да точи нудели и трапезария , която да подрежда на длъж и на шир... мже би за двама? Но за цяло семейство ?
Но пък аке е за двама времето за релакса не е проблем Simple Smile

# 222
  • München, Deutschland
За мен лично семейството не се определя от бройката хора в него, други неща считам за по-важни.

Но сме двама, да. Simple Smile При 4-членно семейство не си спомням майка ми да е имала възможност да отделя толкова време за лични дейности и релакс, факт, но то затова всеки сам си определя как иска да живее и в колко членно семейство.

За цените на жилища тук няма да отварям дума, че хич не е релаксираща темата  Wink.

# 223
  • София
И домашна помощничка си имам, ама тя веднъж седмично чисти, не е у нас всяка вечер да слага и вдига маса и да прибира миялни и пранета  Laughing И по математика не помага, и книжки за лека нощ не чете. Simple Smile

# 224
И домашна помощничка си имам, ама тя веднъж седмично чисти, не е у нас всяка вечер да слага и вдига маса и да прибира миялни и пранета  Laughing И по математика не помага, и книжки за лека нощ не чете. Simple Smile
Уф, така е...и аз имах известно време, но я освободих...като разбрах, че не разбира математика hahaha Шегувам се...сега за помощ викам само да мимият прозорците и банята! bouquet

Общи условия

Активация на акаунт