Релакс след работа

• 112 801
  • 665
  •   1
Отговори
# 165
Я разкажи повече за тези терапии с камъни, моля - гледам разни оферти, но не съм се възползвала.

Еми той се води за един от най-интензивно релаксиращите цялото тяло и заедно с това е и много терапевтичен. Пробвала съм различни, но този си го предпочитам и заради самото усещане от затоплените камъни.

Първо започват лек масаж с ръце, после се включват движения с камъните. Плъзгат ти ги много плавно по тялото. Има разни ключови области, на които повече наблягат. На някои места се оставят да постоят, докато масажират друга част. После пак почват да ги плъзгат по тялото, все така приятно топлички  Flutter. През цялото време се използват специални масла. Там където ходя ползват много професионална козметка - на ESPA и кожата ти после ухае много екзотично. Като почнеш да усещаш как ти се отпускат мускулите и ставите, си направо на седмото небе! Rolling Eyes
Подобрява кръвообръщението, чисти токсини.. мен ме докарва до пълно блаженство!!  Crazy . Масажистката ми е разказвала, че е полезен и с това, че ускорява клетъчния метаболизъм и лимфния ототок. Това пък е добро за хубава кожа..
За мен това си е висшата форма на релакс.

# 166
Най добре си почивам със движение . Да лежа с часове не е за мен .
Минала съм през аеробика ,йога и сега съм на народни танци . 
Колкото и да съм изморена от музиката и хората се тонизирам .

Не знам как го правите, но имам две момчета и не съм се спирала от години, имам и жена да ми помага, но пак изнемогвам, та движението не го приемам за почивка.

luciernaga, така си го описала... Прочетох го на колежките и се размечтахме, къде може и нас да ни докарат до това блаженство!!!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

# 167
За мен йогата и медитациите са анти - релакс. За съжаление съдбата ме сблъска с лошите им страни - видях как хората, които се отдадат наистина на йога и т.н. се променят коренно и стават чужди за близките си. Ако човек се ограничи до гимнастиката, сигурно е екстра, но задълбае ли, започва да отделя всичкото си време за това и реалния му живот си заминава. Не ме нападайте, не казвам, че всички са така, но истински "посветените" често почват да могат да общуват само с други такива и така настъпват грандиозни промени за всичките им близки.

# 168
Дана, всеки който изведнъж и рязко се посвети тотално на ново занимание, променя и начина на живот. А оттам и на близките си.

# 169
Ооо аз съм далеч от идвята истински да се посвещавам.Релаксирам добре и дотам.

# 170
Това с камъните звучи много добре, а дали по някакъв начин ги дезинфекцират след употреба? newsm78

# 171
Моя график е доста натоварен, но общо взето е:
ставам в 5.30
излизаме от къщи в 6.45
оставям детето на градина
връщам се в къщи в 5.00
имам два свободни дни през месеца + уйкендите.
Детето е на тенис 3 пъти седмично,+3 КУМОН...прибираме се и започваме с домашните. Научен е да ги прави сам, през това време аз приготвям нещата за следващия ден. В дните в които нямаме активитис, караме колело. Събота и неделя са ни свободни. Чистя в петък. Градината, когато намеря време
През седмицата имам по окол час на ден за фитнес, успявам да си открадна време и за четене.
Масаж и подобни глезотийки също успявам да вместя в програмата. Всяка вечер имам и мин 20 минути на леглото на мъченията ( акупунктурен мат). Държа да отбележа, че съпруга ми много помага с детето (взема го от градина или идва да ме смени като го чакам да свърши), готви, чисти...

# 172
Добра темичка, включвам се да следя, пък може да открадна някоя идея.
Описанието на Титина звучи вдъхновяващо Simple Smile За съжаление в моята сфера няма позиция, на която да съм си в 5 часа вкъщи, т.е. и да съм се транспортирала. Понякога имам и оувъртайм и съвсем не остава време за нищо Sad Но и аз се старая да намирам начини за релакс:
- Съветът на Титина за чистенето в петък и на мен доста ми помогна, щом открих тази схема  Laughing. Като се хванем с мъжа ми изчистваме за нула време, а съботата и неделята остават свободни - наистина страшно много помага. Ако пък сме изморени и не ни се чисти в петък - излизаме с приятели или почиваме вкъщи с филмче, а в събота пак по същата схема - двамата заедно почистваме набързо
- Готвим рядко и да има храна поне за 2-3 дни, често и мъжа ми ме отменя
- Вечеряме винаги заедно, после на чаша вино може да си поговорим как ни е минал деня или някакви наши си неща, избягваме да си пренасяме за обсъждане работата вкъщи
- Тренирам, когато съм в настроение, не съм много редовна, но около 2-3 пъти седмично успявам, чувствам се добре след това, не гоня някакви резултати, по-скоро за тонус
- Стремим се да си организираме развлечения - да се видим с приятели, разходка, кино, театър, да излезем извън София за уикенда - каквото, когато можем и имаме желание; не винаги има време за такива уикенди, разбира се
- А понякога се развличам и индивидуално - чета книжка, списание, обичам да се занимавам с езици, когато ми остане време

# 173
Живеем в забързано време...и да се следват графици е изключително стресиращо. Особено, ако имате и малки деца. Чест и уважение на всяка  Българска Мама!!! bouquet

Моите момчета вече поотраснаха и сега осъзнавам какъв товар ми се сваля от плещите.
Сами се оправят и с малко наставления постигаме златната здравословна среда.

Вече мога да си позволя да не съм в график. Правя нещата, които сметна за добре толкова често, колкото имам нужда от това. Мога и да не ги правя.  Laughing
Влизането в график организира работата, но не и живота/свободното време.
Вкараш ли го в график, то вече е част от задълженията...
Така получавам повече от това, от което имам нужда в определения период...
Приятелка, книги, музика, театрите red.../се опростачиха доста/, разхождам се, риболов, гимнастика...
Обичам и да шофирам, затова много обичам да върша и служебна работа... Wink и докато шофирам    Laughing се случва да боря стреса с пеене. Оправя ми се тонуса, дишането и настроението... Много добре ми се отразява пеенето поне 30-40 мин на любими народни песни... Joy Така почти не забелязвам "усмихнатите" дупки ...
 Wink

Последна редакция: чт, 25 фев 2016, 09:34 от маманет

# 174
Я разкажи повече за тези терапии с камъни, моля - гледам разни оферти, но не съм се възползвала.

Еми той се води за един от най-интензивно релаксиращите цялото тяло и заедно с това е и много терапевтичен. Пробвала съм различни, но този си го предпочитам и заради самото усещане от затоплените камъни.

Първо започват лек масаж с ръце, после се включват движения с камъните. Плъзгат ти ги много плавно по тялото. Има разни ключови области, на които повече наблягат. На някои места се оставят да постоят, докато масажират друга част. После пак почват да ги плъзгат по тялото, все така приятно топлички  Flutter. През цялото време се използват специални масла. Там където ходя ползват много професионална козметка - на ESPA и кожата ти после ухае много екзотично. Като почнеш да усещаш как ти се отпускат мускулите и ставите, си направо на седмото небе! Rolling Eyes
Подобрява кръвообръщението, чисти токсини.. мен ме докарва до пълно блаженство!!  Crazy . Масажистката ми е разказвала, че е полезен и с това, че ускорява клетъчния метаболизъм и лимфния ототок. Това пък е добро за хубава кожа..
За мен това си е висшата форма на релакс.

Искам и аз, само кажете къде!!!

# 175
В Грабо.бг и другите сайтове за колективно пазаруване има често такива оферти - масаж с камъни или стоунтерапия, както срещнах изписано на едно място, или hot stone терапия.

# 176
mimi.7299 Хахахаха, хубав въпрос  Joy Никога не съм питала. Но като се замисля, то и да не искаш, те са си направо стерилизирани - нали ги загряват във вода до над 120-30 градуса. Но при всички случай, става дума за терапевтични процедури, всичко си е отговорно.

liliberta не само описала, изживявала Wink

Annabelle* То не въпроса да си ги купиш, няма как в домашни условия сам с тях Simple Smile То е и начина, по който се прилагат в Спа центровете. Трябват умения, има значение да се поддържа температурата им, да се редуват определени движения, размерите на камъните..

Сериозно, от всички видове масажи, за мен, този с камъните е най-цялостно релаксиращ. Казват, че самите вулканични камъни си имат заряд от природата и успяват да влияят на енергийните центрове на тялото, да хармонизират чакри и такива неща.

Последна редакция: пт, 26 фев 2016, 17:35 от bubanka

# 177
luciernaga , аз говорех за оферти за масаж с такива камъни, не съм виждала да се продават за домашна употреба. Ако се натъкна на активна оферта, ще споделя.  Peace

# 178
mimi.7299 Хахахаха, хубав въпрос  Joy Никога не съм питала. Но като се замисля, то и да не искаш, те са си направо стерилизирани - нали ги загряват във вода до над 120-30 градуса. Но при всички случай, става дума за терапевтични процедури, всичко си е отговорно.
Да де, знам колко е отговорно в България....

# 179
Съмнявам се.....хората в СПАТО нямат нужното образование, нито за СПАТАТА има конкретни изисквания и проверки....! Това, че външно всичко е лъскаво, нищо не значи...Simple Smile Макар, че загряване до сто градуса си е чиста дазинфекция...

Общи условия

Активация на акаунт