Релакс след работа

• 112 813
  • 665
  •   1
Отговори
# 180
Ако мога да обобщя какво научих от темата: готвенето на прясна домашна храна изяжда най-голяма част от времето.
Ако наистина се готви за обяд и вечеря всеки ден -  никаква почивка и лично време няма. Храненето с полуфабрикати или навън освобождава време.

# 181
Храненето с полуфабрикати или навън освобождава време.

Да, време за гастроентеролог.

# 182

newsm10  готовата храна в повечето случаи никак не е здравословна, старо олио, запръжки и т.н. Има си кукъри, които готвят сами, слагаш яденето и после си излизаш, като стане готово то само се изключва, ползвам такива и съм много доволна и свободна! newsm68

# 183
Има си кукъри, които готвят сами, слагаш яденето и после си излизаш, като стане готово то само се изключва, ползвам такива и съм много доволна и свободна! newsm68
О, слоукукърът, планетарният миксер и прахосмукачката робот са едни от най-добрите ми приятели. Heart Eyes

# 184
Има си кукъри, които готвят сами, слагаш яденето и после си излизаш, като стане готово то само се изключва, ползвам такива и съм много доволна и свободна! newsm68
О, слоукукърът, планетарният миксер и прахосмукачката робот са едни от най-добрите ми приятели. Heart Eyes
Не забравяй съдомиялната....имала съм случаи, в които сама съм се смяла, пералнята върти, кукърът готви, миялната мие чиниите, а аз чета книжка на дивана изпънала краченца hahaha

# 185

Ние не ядем полуфабрикати, само го констатирах и съм съгласна с the wishmaster, но време за почивка не ми остава реално ако искам да имат домашните топла храна всеки ден.

Имам и кукър и планетарен миксер, но сами не правят нищо Simple Smile (завършен продукт) без намеса на човек.

Не разбирам как за 30 мин. в обедната почивка се успява да се отиде на масаж спокойно. Предполагам, реално отсъствате от работа поне час и половина на обяд ( минимум 5 мин. -отиване до студиото, 5 -събличане, 50 - масаж, 5 -почивка, 5 -обличане, 5 -връщане на работа, което става ако си на държавна или общинска служба и това са супер занижени срокове.

Пак коментираме реалността или фантазията ? Simple Smile

# 186
Deborana, при добра организация може да се спести време с кукъра, миксера и другите помощници. Вечер  или сутрин преди работа (в зависимост от възможностите) може да се зареди кукъра и когато човек се прибере от работа да има прясна топла храна, без да се налага да се мята тепърва в кухнята. Реално, в кукъра се слагат месо и зеленчуци или само зеленчуци, или боб, леща и подобни,  което отнема не повече от 10 минути. Аз много обичам да си налея чаша вино, да скръстя крак върху крак на канапето и самодоволно да заявя, че меся хляб. Всъщност, в този момент точно това правя- заредила съм чичко миксер да меси. Мятам тестото да втасва в хладилника и пека на другия ден. Не помня от колко години не сме купували хляб, а сме все на домашен. Така процедурата по приготвянето на хляб се разделя на два етапа,  които не отнемат нито време, нито много труд. Изобщо аз се специализирам в областта "Накарай мързеливия на работа..."  Simple Smile

# 187
Така и правя, много помагат, но само едно слагане и после готово ядене - не става. В кукъра слагам месото или варивата, после дообработвам и добавям зеленчуците в друг съд, иначе картофи, ориз и пр. не са вкусни от кукъра.
Хлябът пак нощем ми втасва, а е омесен от миксера, но това е едно ядене и 2 малки хляба (пека ги едновременно). А десерти, закуски, салати, храна за обяда и т.н. не се правят сами Simple Smile. Всяка сутрин оправям съдомиялна, перална, сушилня, вечер гладя, чистя, сортирам храна за другия ден, почистване на зеленчуци, мариноване на месо, малко си помагам за закуската сутрин и пр. и няма как това да отнеме само 30 час на ден. Не слагам прекъсването поради разговори и др. дом. дейности, което прави всяка операция поне с 25% от времето по-дълга.
Възможно е да съм по-непохватна или мързелива от средната съфорумка, не изключвам и този вариант.

# 188
Леле само докато го изброи, ми се зави свят. Не си по-непохватна, но май ние сме по-мързеливи от теб  Mr. Green Пералня, сушилня, гладене и чистене всеки ден - абсурд при мен. Приготвяне на закуска - сутрин набързо. Сортиране на храна - това пък изобщо даже го нямам като дейност, не знам какво имаш предвид честно  Laughing Почистване на зеленчуци?? Всичко си го готвим на момента, когато решим да го готвим, като разбира се преди това сме си предвидили да напазаруваме продуктите. Мъжът ми също се включва. Десерти рядко се правят у нас, храна за обяд също - и двамата сме на работа и или обядваме навън или не обядваме или в краен случай някоя салата от вкъщи си нося аз, но не ми отнема много време да си я направя.

П.С. Пропуснах, че хляб не ядем и това отпада, но свеки си прави домашен с хлебопекарна и не ѝ отнема много време май, но няма как да съм сигурна, като не правя.

# 189
Това със сортирането и почистването на зеленчуци ме....уби. Ами нормална част от процесът на приготвяне на храна е. Не използвам кукър и успявам всяка вечер да има нова храна + два обяда, които са различни.

Преди години ядяхме хляб, само зареждаш в пекарната и готово.

# 190

"планетарният миксер" = това какво е?

# 191

"планетарният миксер" = това какво е?

С бъркалка, която се върти около оста си и същевременно описва и окръжност вътре в купата.

# 192
Това със сортирането и почистването на зеленчуци ме....уби. Ами нормална част от процесът на приготвяне на храна е. Не използвам кукър и успявам всяка вечер да има нова храна + два обяда, които са различни.

Преди години ядяхме хляб, само зареждаш в пекарната и готово.
Друго е: чистене, белене и сортиране по пакетчета на зеленчуци и плодове, които на другия ден се носят на работа, училище и пр.

# 193
Софи, ето това:
Скрит текст:

# 194
Софи, ето това:
Скрит текст:

Мерси. Не го знаех, че е "планетарен".  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт