Отговори
# 675
Ох, моя син как ръмжеше Simple Smile Разхождахме се с една майка, на която също така ръмжеше и пъшкаше и си спомням колко ни влудяваше. Не помня, обаче какво е било и как мина, помня че имаше един много труден период на заспиване и успяваше само с пелена на главата. Около 6-я месец беше, а трудното заспиване остана и до днес.
Смешното е, че пускам на бебето бели шумове, намерих едно с шумове като в утробата, баткото заспива пръв Simple Smile
Палитра, педиатърът доста гледа ставите и след раждането и на прегледа на месец. Като го гледаш лошо да ти стане, свива крачетата навън и навътре, после нагорв надолу, вдига я да върви. Предполагам, ако нещо забележи ще насочи към ортопед, но просто тук не е практика и го няма заложено в детското здравеопазване.

# 676
  • Бургас
Проблемът със ставите при нас се видя само на ехограф, според педиатърката му нямаше нищо. Даде ми направление с настояване от моя страна и заради фамилната обремененост. Иначе и ортопеда прави такъв преглед с извиване на крачетата, но прави снимки и с ехограф.

# 677
Addicted, моето бебе също киха, прокашля и има хрема, лекаря каза нищо, само физиологичен разтвор.
Има ли ограничение в слагането на физ. р-р или мога да капя, когато има нужда? Почиствам носа и с аспиратор, но след него пак чувам хъркане. Нормално ли е да не изчезва напълно или аспиратора не почиства добре?

# 678
Addicted, моето бебе също киха, прокашля и има хрема, лекаря каза нищо, само физиологичен разтвор.
Има ли ограничение в слагането на физ. р-р или мога да капя, когато има нужда? Почиствам носа и с аспиратор, но след него пак чувам хъркане. Нормално ли е да не изчезва напълно или аспиратора не почиства добре?
до колкото знам има аспиратор, който се свързва към прахосмукачката и почиства перфектно. (АСПИРАТОР ЗА НОС НОСКО БЕБЕ)  Peace

# 679
Да, аз съм с този за прахосмукачка, чудесен е. Взех го след като имах три други. Няма ограничения за физ. р-р, но все пак може да изсуши лигавицата, аз слагам 3-4 пъти. Преди малкият се беше запушил като бебе и ходихме в болницата, там ми бяха казали физ. р-р да го впръсквам със спринцовка за по-голямо налягане, съответно по-добро почистване. Важно е бебето да е настрани, впръсква се в едната ноздра и излиза през другата.

# 680
Ох, моя син как ръмжеше Simple Smile Разхождахме се с една майка, на която също така ръмжеше и пъшкаше и си спомням колко ни влудяваше. Не помня, обаче какво е било и как мина, помня че имаше един много труден период на заспиване и успяваше само с пелена на главата. Около 6-я месец беше, а трудното заспиване остана и до днес.
Смешното е, че пускам на бебето бели шумове, намерих едно с шумове като в утробата, баткото заспива пръв Simple Smile
Зои, и при нас заспиването е все по-трудно, то е пеене, гушкане Laughing
Обаче това ръмжене ни притеснява, но щом и други бебета го правят, явно е нещо временно.
Иначе на ортопед отидохме преди 2я месец, гледаха я и с ехограф и всичко беше наред. Не е задължително, но ни го препоръчаха.

# 681
Сигурно съм ужасна майка, но веднъж детето ме ухапа, веднага го ухапах и аз - повече не е повторил.
На мен логично ми се вижда,каквото повикало,такова се обадило  Peace .Аз затова и веднага реагирам с пошляпване по ръката ,но не се впечатлява  Confused Tired Tired Tired

# 682
Айде аз отново с питане. Малката плаче и се присвива, когато трябва да ака. На кърма е и не става въпрос за запек. Започвам да се чудя възможно ли е да са колики newsm78

# 683
Айде аз отново с питане. Малката плаче и се присвива, когато трябва да ака. На кърма е и не става въпрос за запек. Започвам да се чудя възможно ли е да са колики newsm78

Поне така изглежда, но нека по-запознатите да отговорят, за да не те подвеждам  Whistling

Какви капки за колики да купя и трябва ли да ги нося в болницата? newsm78

# 684
Мисля, че е рано да имат колики 3-4 след раждането. Така че е безсмислено да носиш.

# 685
  • София
Започвам да се чудя възможно ли е да са колики newsm78
Напълно възможно е.

Какви капки за колики да купя и трябва ли да ги нося в болницата? newsm78
В болницата - не. Коликите не са задължителни. Има бебета, които нямат. Щерката проплака само една вечер. Сложих я да легне по корем на коленете ми и тя заспа. И това беше Simple Smile
Със сина ми обаче беше нещо друго - почти 5 месеца.

# 686
Палитра, колики са, но те могат да са силни и слаби. Синът ми ме докарваше до истерия с целодневния си рев, дъщеря ми сега като при твоето бебе, свива се, проплаква, пръцка и минава, рай Simple Smile Е, има и кисели дни, но като цяло моли се това да е.
Спасението сега за по-слаби е гушкане, аспиратор/ сешоар, изобщо бели шумове, масаж на коремчето и много кърмене.

# 687
То и при синът ми с гушкане и бял шум нямаше успокоение. Затова сега ми е странно- когато я държа или и пусна звук от сешоар, се кротва Simple Smile
С кърменето май ще трябва по-леко при нас, че днес направо си преяде за успокоение и после си върна всичко поето ooooh!

# 688
Анелия , за в болницата няма да ти трябват капки за колики , но вкъщи може да си вземеш нещо, но каквото и да вземеш детето просто трябва да израсте този период.
Моето момиченце най обичаше да я гушна и да затопля коремчето и да танцуваме двете. Какви ли не капки и болки сме пробвали ефекта беше почти нулев.

# 689
Палитра, по цял ден сме така- кърмене за ядене или успокоение, заспива, пълни памперса, събужда се, повръща, хълца, реве и хоп всичко отначало. Днес от сутринта сме така, е вече 17 часа и не можем да се откачим ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт