Парфюмни размисли и страсти - 196

• 103 467
  • 748
  •   1
Отговори
# 300
  • Враца
Еднакви.  Peace

# 301
  • Франция
Здравейте, имам една питанка Simple Smile По принцип има ли разлика в трайността на аромата при тестер и редовен парфюм? Или са еднакви.
По принцип разлика не би трябвало да има, тестерът е затова, за да преценяват купувачите качествата на продукта.
В отделни конкретни случаи обаче разлика може да има, ако тестерът и парфюмът са от различни партиди, ако е имало скорошна промяна на формулата или пък ако тестерът е стоял твърде дълго на слънце и ароматът се е променил.

# 302
  • Варна
Извинете, че направо пиша, без да съм чела назад, но няма да успея. Да видим поне ще мога ли да си формулирам въпроса добре.

За 8 март искам да подаря парфюм на една лелка от ДГ, която е като феята-кръстница за сина ми. Жената е около 55 годишна, носи се по-скоро спортно, с дънки и някакво яке. Не мога да я питам, ще откаже категорично. Въпреки професията си не е бедна, мъжът й има участие в автосервиз или нещо такова.

Подскажете аромат, който много хора харесват, непретенциозен....
Лесно харесван - 5th Avenue Elizabeth Arden.
Или нещо от асортимента на L`Erbolario.
 Peace

# 303
  • София
Лесно харесван - 5th Avenue Elizabeth Arden.
Или нещо от асортимента на L`Erbolario. Peace
Благодаря за идеята, имам един много сгряващ спомен как съм имала достатъчно пари  Laughing, за да вляза в първата парфюмерия и да го купя, без да му мисля. Защо ли ми се върти нещо от рода на 400 лв. преди деноминацията - 1998 г. Впоследствие се чудех как ми е харесвал, може би съм попадала на ментета или гадни тестери, но преди месец в ДМ имаше възможност хубаво да си пръснеш и установих, че си ми харесва. Но ми се ще нещо по-ново, но може и да е той. В 1001-бг също има идеи, но не всички са им налични.

# 304
Е, аз пък не харесвам никак 5th Avenue Elizabeth Arden и ако някой, който не ме познава добре - мен и вкуса ми, ми го подари, ще го приема за незаинтересованост и просто отбиване на номера. Crossing Arms Като ще се прави парфюмен подарък или да е, или хич да не е просто ей така, някакъв парфюм. Simple Smile И аз смятам за погрешна идеята да подаряваш парфюм на непознат човек.

# 305
  • София
Мда, има хора, които ако не е техният парфюм - не слагат нищо друго, аз ако нещо ми хареса - го изхарчвам, независимо от кого е. И също не съм голям познавач, така че приемам идеи.
Сещам се за един лек и ненатрапчив - Iceberg Twice. Подариха ми го ей така, без много да ме познават, но ми допадна (не чак хареса) и го използвах.
Признавам, че като не я познавам, е рискован ход, но пък не може да става дума за отбиване на номер, защото едва ли очаква подарък от мен. Но мисля и за алтернативи.

# 306
Здравейте, имам една питанка Simple Smile По принцип има ли разлика в трайността на аромата при тестер и редовен парфюм? Или са еднакви.
Чувала съм такава градска легенда, че тестерите били по-трайни (за да зарибяват) от самите парфюми. Отчитам го като пълна глупост. Но е вярно, че съм попадала на развалени тестери в големи парфюмерийни вериги (стоят там на ярки светлини, нагряват се малко или много, някои са без капачки, някои са с пукнати шишета и лепени с тиксо и какви ли не подобрения по нашенски) и това е много неприятно, тъй като те отблъсква от аромата, камо ли да получиш вярна представа за него...не знам как вървят продажбите в такива случаи.

# 307
  • Варна
Да, съгласна съм с Бижу, че е рискована идея, но който и каквото тук да предложи, все някой друг пък няма да го хареса. Прави ми впечатление,  че за хората които не са парфюмно заинтересовани,  какъвто и аромат да им подарят, се радват. Имам поне 2 близки и съм виждала да им подаряват неща, които за мен са неприятни, напр. на Лейди Гага черния с шиповете, но за тях това си е просто поредния парфюм,  защото тъкмо предният е свършил. И му се радват и си го носят. Така, че сама прецени.  Peace
А иначе бих добавила Trussardi Delicate Rose, 30 ml се намира за около 40 лв.

# 308
Подариха ми го ей така, без много да ме познават, но ми допадна (не чак хареса) и го използвах.
А това просто не мога да си представя как ще ми се случи! Да се пръскам с парфюм, който не е лош но не ми харесва точно. Thinking Както и да е.
Аз бих купила на жената едно кожено портмоне, винаги ще и влезе в употреба, а цената е пак толкова на прилични модели - 30-40 лв.

# 309
Мда, има хора, които ако не е техният парфюм - не слагат нищо друго, аз ако нещо ми хареса - го изхарчвам, независимо от кого е. И също не съм голям познавач, така че приемам идеи.
Сещам се за един лек и ненатрапчив - Iceberg Twice. Подариха ми го ей така, без много да ме познават, но ми допадна (не чак хареса) и го използвах.
Признавам, че като не я познавам, е рискован ход, но пък не може да става дума за отбиване на номер, защото едва ли очаква подарък от мен. Но мисля и за алтернативи.
Има парфюмно всеядни хора, на които ако не им подарят нещо, няма да се активират да си купят...
Сещам се за Iceberg Eau de Iceberg Sensual Musk, лек и ненатрапчив е и мисля, че беше към 45 лв. за 100 мл. (има го в Blick). Другия вариант е ваучер за нещо...

# 310
  • София
Не е чак нещо специфично, както се казва - безличен, за Айсберг говоря.
Аааа, не съм чак така безкритична, свеки ми е подарявала Пани Валевска ли беше, който направо изхвърлих. Но с други нейни подаръци, от имитационната парфюмерия, си пръскам пране, из къщи и т.н.
Бижу, ти си... бижу наистина. Чудесна идея! И ще й напомня за сина ми.
Zozina, активирам се, но обикновено по един и го нося, докато свърши. Активирах се през м. юни на летището - купих 3 парфюма за 15 минути. Добре че са командировъчните, неизкарани с работа пари лесно се харчат  Grinning
Скрит текст:
А този с Айсберга...ме сваляше, всъщност е мъж на моя съученичка и ме видял на среща на класа. Излизам на по питие, той ми пристига с подарък, което веднага му донесе  минус 100 точки.  Каза - аз няма да си го взема, ти ако искаш го хвърли. Като се прибрах и видях горе-долу цената, се успокоих - една вечеря на каквато ме канеше, щеше сигурно да му излезе повече, така че съвестта ми спря да ме ръчка.  Laughing  Дъщеря ми също го хареса и май тя повече, но и аз - видяхме му сметката.

Последна редакция: сб, 27 фев 2016, 15:52 от Cuckoo

# 311
  • София
Сиско, наистина парфюм си е рискован подарък, особено ако не познаваш вкуса на получателя. Ако все пак останеш на тази идея - всички Инканто на Салваторе Ферагамо са нежни, ненатрапващи се и лесни за носене. Л Ерболарио също не е лош избор - могат да се пробват на място и до 35-40 лв ще се вместиш.

Аз Пани Валевска не бих изхвърлила  Blush ама аз съм виден баболюб  Mr. Green

# 312
О не, Cuckoo, съвсем нямах предвид теб, аз имам такива познати и на тях редовно им подарявам парфюми (поне не се чудя за подарък). Действително идеята на Бижу е добра.

# 313
  • До сърцето...
Има парфюмно всеядни хора, на които ако не им подарят нещо, няма да се активират да си купят...

Да, права си  Mr. Green  Имам доста такива познати/колеги около мен....

# 314

Да, права си  Mr. Green  Имам доста такива познати/колеги около мен....

Бих казала, че повечето хора са парфюмно всеядни.
Иначе как да си обясня всенародната любов към всички Ескади и други компоти?
Доста хора делят парфюмите на тежки и леки. Като заговоря за съставки, ме гледат изумено.
А имам и приятелка, която ми казваше - "Давам ти пари, избери ми парфюм, ти разбираш." Разбирам, разбирам, колко да разбирам, за да  и избера парфюм, без да го е тествала. Нищо обаче не е върнала досега, всичко си изпръска. Парфюмът за нея е като паста за зъби, консуматив.

Общи условия

Активация на акаунт