Парфюмни размисли и страсти - 196

• 103 467
  • 748
  •   1
Отговори
# 315
Еми да, доста от моите познати са такива, освен парфюмните парвенюта (както ги наричам аз), другата група мои познати, които парадират с цена на парфюма (колкото е по-скъп, толкова повече й харесва) дай им на тях ексклузиви и са щастливи, те евтин парфюм няма да погледнат...всякакви случаи...По принцип трябва да преценяваш на кой какво да говориш, няма смисъл на хора, които не се интересуват да им говориш за съставки....губиш си времето и си мислят, че нещо им се правиш на важна...

# 316
Парфюмът за нея е като паста за зъби, консуматив.
Имам една такава роднина, която често снабдявам с каквото ми е омръзнало или не харесвам. Върши ми чудесна работа като разчиствам гардероба. Simple Smile

# 317
На моя приятелка така се пробвах да й подаря парфюм, който вече не нося и тя ми каза: "Не, благодаря, имам си един" Laughing

# 318
  • някъде под слънцето...
Стана ми интетрсно какво означава парфюмни първенюта и съответно парфюмни аристократи.
По моите ширини парфюманът е рядко срещано явление.Въпреки огромния избор на ниш, ексклузиви, привета и  прашасали бабички из забутани магазини, рядко усещам забелязващ се   парфюм около себе си.

# 319
Ами, в моето изказване, под "парфюмно парвеню" имах предвид жена/мъж, които смятат за престижно да си купят ултра скъп парфюм, дори в техния случай не съм много сигурна дали го харесват... Т.е. за тях цената е определяща, без да има наслада от качеството...съмнявам се, че го оценяват по достойнство...след като обяснението е "абе едно такова киселичко е, мирише на киселичко"...
Може би там, където живееш, тия неща хората са го изживяли...тука имам такива в обкръжението си.

# 320
Аз не разбирам хората, които харесват всеки парфюм. Кумата ми е така. Може да не я е впечатлил аромата, ама ще си го изпръска.
И не понасям определението "сладникав", което за мен на означава нищо.

# 321
Стана ми интетрсно какво означава парфюмни първенюта
Ще ти дам пример от миналата седмица. Разглеждам си спокойно в магазина и случайно чувам разговора, който се води до мен. Консултантката пита какъв аромат се търси и от там се чува само една дума за отговор - "Версаче". Зимен, летен, плодов, цветен, няма значение само да е "Версаче".

# 322
  • Бургас
 Mr. GreenОколко мен също е пълно с такива индивиди.Имам една позната и сега ще си купи новата Диорска Отрова въпреки,че не и допада толкова много.Питам и за кво ти е тогава и тя ми казва ми все пак новия Диор. LaughingТочно от гъзария я купуват повечето.Оф, а днес направо щях да се гътна,всичко около мен мирише на Ла Ви,целия мол,явно нашествието на тоя парфюм продължава с пълна пара,момиче пред магазина ожесточено пръска на блотери тоя парфюм,викам да подмина незабелязано,но не ми се получи. Laughing

# 323
  • някъде под слънцето...
Не съм попадала в подобни ситуации нито някой от обкръжението ми си купува скъпи неща,  които не харесва за да е 'на ниво'.
Бях писала, че веднъж занесох някои ексклузиви и привета в един магазин, където консултантката ме познават.Случайно в магазина се оказа и някакъв малък шеф.Той огледа бутилче с Кромандел доста критично, и заключи, че досра добре са докарали имитацията.За останалите бе беше и чувал.Дори не си е правил труда и любопитство да се разходи из бутиците.

Последна редакция: сб, 27 фев 2016, 22:02 от sl

# 324
Не съм попадала в подобни ситуации нито някой от обкръжението ми си купува скъпи неща,  които не харесва за да е 'на ниво'.
Бях писала, че веднъж занесеш някои ексклузиви и привета в един магазин, където консултантката ме познават.Случайно в магазина се оказа и някакъв малък шеф.Той огледа бутилче с Кромандел доста критично, и заключи, че досра добре са докарали имитацията.За останалите бе беше и чувал.Дори не си е правил труда и любопитство да се разходи из бутиците.

Много странно, шеф на парфюмериен магазин, да не познава парфюмите....това вече граничи с некомпетентност...все пак това работи...

# 325
  • някъде под слънцето...
Нормално. говорим за квартален магазин на голяма парфюмерийнa ввригаНяма търсене на подобен клас парфюми.

А това че са некомпетентни е самата истина..Когато пуснаха новите версии на Ерме, на щанда им една консултантката се опитваше да ме убеди, че не са реформулирани.Били същите като преди.това  се опитваше да ме убеди и друга за друг парфюм на друг бранд.
Да не говорим, че консултантът на щанда на Том Форд., ми каза, че съм се объркала и няма приве Японско черноA  Сахара ноар била  от приве колекцията.
през  последните 4 години се наблюдава намаляване на броя на реалните парфюмериите.Всички големи вериги имат сайтове  от където може  да се купи всичко, което се предлага в реалните .на по ниски цени.
Малките квартални парфюмерии. в които се откриваха невероятни съкровища се затварят една след друга....Последните няколко години се отварят все повече магазини за наливна парфюмерия. Дори едната от тези вериги предлага наличните парфюми на рефан и други  техни продукти.

Последна редакция: сб, 27 фев 2016, 22:19 от sl

# 326
  • София
По темата - Love Chloe  ми е много любовен, но ММ не го отразява особено.
Loverdose ми е щур някакъв, като смесен с мъжки.

Търся си някакъв парфюм за пролетта, иска ми се нещо супер зелено, нещо с мушкато и трева, а попадам все на рози. Взех си Guccy Envy 2 и My Burberry. Още ще търся. Някакви идеи?

Ла Ви все още старателно го заобикалям. Брр.

# 327
За тези, които харесват Emozione, сега случайно видях, че е излязъл нов фланкър:
http://www.shopstyle.com/g/women/salvatore-ferragamo/emozione-do … e-toilette-3-1-oz

# 328
Има нов фланкър Флорална вода Ла Ви Е Бел и нашия мол също смърдеше днес яко на него. Grinning

# 329
през  последните 4 години се наблюдава намаляване на броя на реалните парфюмериите.Всички големи вериги имат сайтове  от където може  да се купи всичко, което се предлага в реалните .на по ниски цени.
Малките квартални парфюмерии. в които се откриваха невероятни съкровища се затварят една след друга....Последните няколко години се отварят все повече магазини за наливна парфюмерия. Дори едната от тези вериги предлага наличните парфюми на рефан и други  техни продукти.

Това от една страна е добре за купувачите (по-добра цена), но може би няма как да се пробва. А за малките магазинчета е неприятно...но това е тенденцията, глобализация, интернет и пр. и това важи за почти всеки бизнес...както установихме по-нагоре  крафт бизнес като Le Labo (държаха го двама пича) сега е придобит от империята ....просто явно малките бизнеси не издържат на напрежението...

Общи условия

Активация на акаунт