НВ-ВМХ и палео, част 101 - за здравословното хранене

• 63 448
  • 725
  •   1
Отговори
# 465
Аз приемам желатин заради проблеми с коленете. Мислех, че тези болежки съм си ги докарала с бягането преди години.Тичах по доста мили и то най-вече по асфалт. Но миналата година в БГ си направих снимка,просто така,без консултация със специалист, и ми казаха, че имам шипове. Дядо ми имаше шипове на коленете.  newsm78    Бульон ме понамързява да правя, затова и се спрях на желатина...

svetty1980, нали ще споделиш дали желатина действа на проблемите с колената ти? Моята майка е с много тежко ошипяване на врата при 7-ми шиен прешлен, а скоро й откриха шипове и на петите...Постоянно е схваната и е много болезнено, доколкото знам Sad Аз също така се чудя за комбинацията на Д3 и К2 витамини, дали не помагат по някакъв начин в такава ситуация? Някой има ли идея от какво се получават и как може да им се въздейства на шиповете? Единственото, което съм чела, че има някакво нарушение на усвояването на калция и той започва да се натрупва под формата на шипове...дали е така?!!? Ако някой по-запознат сподели инфо ще съм много благодарна.

Скрит текст:
тази сутрин закуската беше 1 забулено яйце, половин авокадо, малко люто (ам много люто ежедневно, защото го обичам), сега пия кафе с кокосово масло, обеда ще е джолан чорба и салата от моркови, цвекло, зеле и домат(не е баш по правилата, но аз гледам пък да не съм съвсем крайна на този етап...)

# 466
  • Пловдив
И май ви бия по глезен всички:)) 22.5 е това се вика копито:)))
Спокойно Simple Smile,аз ви бия всички и по глезен и по китка.Нямам мазнини по тях,просто са ми широки явно и това е положението.

# 467
  • SA
За лентичките за кетони - имайте предвид, че те обикновено са позитивни в първите 1-2 седмици след навлизането в кетоза. След това тялото се адаптира към горенето на кетони и производството им в по-умерени количества ( достатъчни за покриване на нуждите) и обикновено намалява или почти се прекратява излъчването им с урината.
Nuclear , аз когато за първи път пробвах да ям кокосово масло с лъжицата, ми прилоша толкова много, че чак повръщах след 1-2 часа. После търсих информация из интернет по този въпрос и се оказа, че при някои хора наистина се появява гадене. Някои го обясняват със силното му противогъбично и противобактериално действие, което водело до загиване на множество микроорганизми и като последица се явявали тези симптоми. Не знам дали е вярно това. Ако ти призлява, увеличавай количеството по малко всеки ден.
При мен преминаха тези оплаквания, сега си похапвам нормално кокосово масло.

# 468
0.06 при долна граница от 0.27  Rolling Eyes Ще пусна другата седмица, още ме болят вените от предишните изследвания.
А пулса как ти е, имаш ли учестено сърцебиене?

# 469
Сутринта и аз сложих кокосово масло в кафето и ми стана зле, но беше след час-два и не направих никаква връзка, но всъщност много отдавна не бях пила с масло, а все със сметана.

Шоки, Nuclear, благодаря за информацията за хидролизирания колаген.

# 470
И на мен ми е ставало лошо от кокосово масло, а дъщеря ми повръща една вечер след като ѝ бях сложила в кашата (когато я захранвах още).

# 471
Аз не съм сигурна, че някога съм опитвала дори кокосово масло, но като си помисля и ми се  Sick Не знам дали ще го включа някогаш... Аз и кафе не пия..  newsm78

# 472
Blaskisback, моя позната е с абсолютно същите показатели, които са си за хиперфункция, а тя се изду ужасно в последния месец, а сърцебиенете й беше неконтролируемо. Приемаше йод и селен, които й бяха спряни веднага след преглед при ендокринолог (но както Шоки беше писала веднъж, май няма ендо в БГ, което да не забрани прием на йод). Тя се храни високомазнинно през последните 2 години, според мен бърка на места, защото съм виждала как прави яйца с купешка майонеза и разни други буламачи, но основната й грешка беше, че без да иска беше ограничила въглените до минимум твърде дълго време...дали й се събираха 20-30 г на ден. И преди сме говорили тук, че това е нездравословно/непрепоръчително не само за хора с проблеми, но и за здрави хора.
Докторът й направи безглутенов режим, с включени два пъти седмично картофи и ориз, и разбира се изписа Тироксин.
Съветът ми към теб е да си преразгледаш менюто на първо време, дали пък не се е получило същото?

# 473
И на мен ми прилоша първия път, когато издумках 1 с.л. кокосово масло в кафето, и аз повръщах. След това взех да си слагам по половин чаена лъжичка, след 1-2 седмици по една, сега съм на една супена без връх. И си правя чудесен шоколадов десерт - 2-3 с.л. кокосово масло, чаена лъжичка без връх мед(или по-малко, аз обичам наситен и чист какаов вкус), 2-3-4 голееееми с.л. сурово какао. Ей, каква вкусотия.  Crazy прилича на бонбоните на Камелот май. Кокосовото масло ми спаси кожата тая зима също, след като се беше пресушила.

# 474
  • София
Тази сутрин за пръв път ползвах кокосово масло - хапнах около чаена лъжичка, за да го опитам, и сложих доста на бърканите яйца. Не съм усетила неразположение след това.

# 475
Жабот, по скоро е изписал Тирозол, не Тироксин.
И аз съм с хипер функция, това което описах вчера, е точно от Тирозола, в момента пак го пия, и единствено ограничението на въглехидрати ме спасяват от зверското подуването отново. Като ми откриха проблема преди 4 години, не бях и чувала за нввмх, ядех си въглени на воля, така, че не микля, че ограничаването им е грешка. Но това са си мои разсъждения за моето тяло, въз основа на това което наблюдавам, че се случва с него.  Peace

# 476
  • SA
Не всички хора имат подобни реакции към кокосовото масло. Смята се, че са по-вероятни при тези, които имат бактериален свръхрастеж, кандида и подобни състояния в храносмилателния тракт.
Иначе в медицината отдавна е известна реакцията на организма при едновременна смърт на голямо количество микроорганизми. Описана е като реакция на Jarisch–Herxheimer - при започване на пеницилиново лечение при сифилис, но се наблюдава и при други инфекции, при които се започва антибиотично лечение. В първите часове след приложението на антибиотика болните доста се влошават, поради отделяне на голямо количество ендотоксини от загиналите бактерии.
Рейн, да, само дето аз слагам и кокосови стърготини. Ще ги напиша после тези бонбони в темата с рецептите, макар да ми е неудобно да давам каквито и да е рецепти при наличието на такива видни кулинарки в темата.  Embarassed

# 477
Скрит текст:
Жабот, по скоро е изписал Тирозол, не Тироксин.
И аз съм с хипер функция, това което описах вчера, е точно от Тирозола, в момента пак го пия, и единствено ограничението на въглехидрати ме спасяват от зверското подуването отново. Като ми откриха проблема преди 4 години, не бях и чувала за нввмх, ядех си въглени на воля, така, че не микля, че ограничаването им е грешка. Но това са си мои разсъждения за моето тяло, въз основа на това което наблюдавам, че се случва с него.  Peace
Права си, Тирозол беше.

# 478
Здравейте на всички! Аз много рядко пиша тук, но пък съм изчела почти всички теми от близките 2 години.
Идвам с въпрос не съсвсем по темата, но тъй като знам, че тук има постоянно четящи и  информиращи се хора, почти ходещи енциклопедии Simple Smile  искам да помоля за съвети, информация и източници относно липомите . На седемгодишното ми дете  преди около 2 месеца се появи подобно образувание на гърба, което след ултразвук беше определено като липом. Съветите в интернет са да се намалят мазнините в храната ( като почти за всичко). Kameloth, Ciocolatta, вие какво мислите? Ценя вашето мнение изключително много.  Той не се храни като нас, освен вечер, но не винаги. Според хирурга засега просто трябва да се следи дали нараства и ако нарастне да се отстрани оперативно. Но все пак това е вид аномалия и аз търся възможните причини за появата му, най-малкото за да знам как да избегна появата на нови.
Благодаря предварително на всички.

# 479
zipy, абсурдно е да се обвиняват мазнините за липома. Peace Не знам дали въобще има някаква връзка с храненето, напълно е възможно да има, но мазнините няма как да са виновни. Не се притеснявайте изобщо, хирургът ви е казал правилно (доколкото знам). И не мисля, че има нужда да се оперира, освен ако не пречи, например ако притиска. Знам, че при някои хора просто си се появяват много липоми, при други - по един-два, при трети няма.

Общи условия

Активация на акаунт