НВ-ВМХ и палео, част 101 - за здравословното хранене

• 63 448
  • 725
  •   1
Отговори
# 225
Успех, Лея! Hug Прилича ми на гастрит, а той може да се получи и от кафето на гладно (особено ако и преди това си имала симптоми), и просто от вирус.

# 226
Мдааа, и аз като автентичен Телец съм с по-яки крака, обаче тънък глезен и голям бюст, та малко се замазва работата. И няма махане от обиколките на краката, да  ooooh!
А иначе за количествата - нали се казва в диетичните "инструкции",  че човек след време "сам се ориентира към по-малки порции", значи няма нищо страшно, ако храната се понамали, не вярвам чак пък и метаболизмът от това да се забави - нали дори при 19 часа глад с 5-часов прозорец по Хофмеклер ни уверяват, че това не е достатъчно тялото да почне да складира и пести. Важно е захарта да се махне и да се яде достатъчно за целодневна оптимистична енергия.

# 227
Успех, Лея! Hug Прилича ми на гастрит, а той може да се получи и от кафето на гладно (особено ако и преди това си имала симптоми), и просто от вирус.
Дано да е това, а не язва.  Praynig Praynig Praynig

# 228
  • SA
Да, наистина като се регулира апетита, заедно с хормоналните стимули, които го предизвикват, на човек не му се иска да преяжда.
Но според мен, тези автори, които пишат за по-малките порции, имат предвид пациентите си с доста силно затлъстяване, които дотогава са консумирали големи количества храна, заради постоянния глад ( не са малко такива случаи). Не мисля, че имат предвид хора, които са карали на 1200 ккал дневно и са спазвали строги ограничения.
А за режима на Хомфеклер, не знам доколко хората, които го спазват, особено жени, не се изкушават пак да ядат малко, да речем, малко повече от една обичайна вечеря. Защото в подобен случай, пак може да се премине в режим на пестене.

Последна редакция: вт, 16 фев 2016, 16:51 от Kameloth

# 229
Прави ми впечатление наистина, че понякога хора с 5-6 излишни кг четат препоръки, предназначени за тежки случаи на затлъстяване и това може да доведе до погрешни изводи. А може би е по-просто - нормални порции от "правилната" храна и - каквото-това.

# 230
Явно обаче и по въпроса що е то "нормална порция" ще има най-разнообразни мнения...

Скрит текст:
Последните страници пак чета коментари как тегло 58-60 кг на ръст 160 см било "нелепо" и не знам какво още в този дух, а като си гледам сега снимките с такива мерки, мисля, че съм изглеждала нормално... явно моите критерии са изкривени и не трябва въобще да се показвам навън, защото сега съм 69 кг на ръст 162 см., направо слоница.

# 231
  • Балчик
а аз като се сетя как при ръст 164 се чувствах супер дебела при 59 кг след първото раждане,чак сама си се чудя на акъла. Ама тогава не знаех, че ще стигна и 90 даже след второто раждане.  Блажени са невежите. Laughing

# 232
Да, аз стигнах 80 след второто раждане... а преди десетина години си мислех, че на 60-62 съм дебела.

# 233
  • have faith and be patient ..
 хахаха момичета , и аз на ръст 172 и 58 кг ме беше срам да стана права на плажа ,щот нали имах "ибаси гзъ "  Joy Joy , а ако ви покажа снимка ,всички ще се смеем на глас Simple Smile

п.п. сега съм 72-3 за сведение и не мърдат Sad

# 234
Да, представите за нормално доста се кривят, та напоследък забелязвам стремеж към анатомически ориентири - стомахът бил колкото юмрука, в Зоната пък размерват по дланта, или пък грамове В, Б и М по таблици...А тия сметки "приход-разход на калории", в които десетки години всички се кълняха, май се оказаха най-несигурни

# 235
С. Алекс Аз съм 170 и сега съм 69 кг. Нооо на 170 и точно 58кг. бях, като теб на плажа  Joy Голям срам, големи тревоги.

# 236
  • София
С. Алекс Аз съм 170 и сега съм 69 кг. Нооо на 170 и точно 58кг. бях, като теб на плажа  Joy Голям срам, големи тревоги.

Аз съм горе долу с твоите височина и тегло. Искам да намаля малко сланинките по корема, не държа да свалям на килограми. Меря се със сантиметъра, последната седмица имам още минус един см от талията. Според мен е перфектен резултат.

# 237
и защо по-рано не казахте за краката на телеца Crossing Arms
изтормозих се с тези крака Tiredи се разорявам с кремове и масажи
да не говоря за ежедневните упражненията с разни ластици
минах на план Б  Wink широк черен панталон Mr. Green
килограмите отдавна не гледам,но дрехи размер S са ми свободни Grinning
масажистката ми каза ,че не трябва да отслабвам повече,но аз и не търся отслабване Laughing
а бе живея си живота Laughing
ММ е с мен на режима,но известно време беше без да знае Joy
като "узря" беше посветен
сега разправя бил негова идея този режим и т.н.

от няколко дни опалянките са любима закуска Heart Eyes
приготвям ги от вечерта,нещо не ми се правят омлети/бъркани яйца сутрин (пак мързела ме е хванал  Mr. Green)
много хубава супа е от тиква и спанак,пасира се и в устата е  като кадифе,
но супа и мен не ме държи сита

# 238
  • София
тази вечер отново малко насила ядох зелена салата с яйца, краставица и кисело мляко. Мисля преди лягане да хапна резен масло.

Сестра ми си счупи крака и претърпя операция. Сега трябва да пие вит Д3. Покрай нея ще взема и на себе си добавки. Моля за препоръки за конкретни продукти магнезий и К2, които могат да се купят на място, а не с поръчка през интернет.

# 239
Няма спасение с тия крака - отгоре ребрата ми се броят, долу...55см обиколка бедро и не мърда, така че споко, не им обръщайте чак специално внимание и другите ще направят същото.
А с тоя режим най-вече си живея живота - няма по-неприятно и дискомфортно нещо от това все да си гладен и да напъваш някаква "воля", да се чувстваш виновен, че пак си се сринал...Край с това обаче

Общи условия

Активация на акаунт