НВ-ВМХ и палео, част 101 - за здравословното хранене

• 63 448
  • 725
  •   1
Отговори
# 675
Момичета, ще помоля за компетентното мнение на някои от вас. Нали навлязох вече в режима, викам да съм съвсем изрядна откъм полезности и нужности... Спрях се на някои добвки от Iherb. Понеже никога не съм ползвала каквото и да е, и ги поръчвам за мен и дъщеря ми, дали правя добър избор? Всичко е на марката Now Foods, но може би има по- добри? Някакви допълнения и препоръки? Моля ви, мисля утре да пускам заявката.

Скрит текст:
http://www.iherb.com/Now-Foods-Cal-Mag-Caps-240-Capsules/464 този ли да е или по добре чист?
http://www.iherb.com/Now-Foods-Vitamin-D-3-5-000-IU-120-Softgels/10421 Има и от 1000, кой е по удачен?
http://www.iherb.com/Now-Foods-Zinc-Glycinate-120-Softgels/18419 Спрях се на този, че е 30 и с тикв. семе
http://www.iherb.com/Now-Foods-Kelp-150-mcg-200-Tablets/685

Последна редакция: пн, 22 фев 2016, 16:39 от Bee_Yourself

# 676
калцият и магнезият освен, че не е добре да са в едно хапче, а трябва и да се пият по различно време едното сутрин, другото вечер, цинкът също да не е с калция
щом ще пиете йод, трябва да пиете и селен

# 677
Кам, много благодаря за отговора по моя въпрос. А тези полипи на матката или на яйчниците са? Уж ме преглежда лекаря доста обстойно с вагинален ехограф, самият гинеколог е по принцип хирург, и затова взе биопсия....
Относно книгата, аз и докса каквото качвате не мога да отвярям, ползвам само таблет и тел, и от там не става. От работата пък имам нормален компютър, но там пък много сайтове са ми забранени и не се отварят. Та затова давам линк, а някой ако може да я качи където трябва....
http://cs7058.vk.me/c414918/u277688559/docs/bd53d6db5b58/The_Ins … hqyOWM4edu_eOLiwA

# 678
Bee_Yourself, калцият и магнезият се конкурират при усвояване в клетката и никога не трябва да се вземат заедно. Ако се храниш ВМ-НВ, няма нужда да се приема допълнително калций. Намери продукт, който да е чист магнезий. Витамин Д-то е ок. Защо пиеш цинк и келп ?
Herzen  Hug

# 679
Kameloth  Hug Точно това исках да кажа.
Не съм разбрала правилно значи.   Peace  Понеже по нагоре се коментираше магнезия, и реших, имаш предвид него и, че щом сме на този режим, задължително трябва да се пият добавки.

Току що пред мен в супера една клиента се ожалваше на касиерката, че искала детето и да е вегетарианец, а пък бащата искал да е месоядно. Жената изглеждаше болезнено слаба и изпита, със жълто-зеленикав тен на лицето.   Confused

Annick, не ми се вярва липсата на желязо да е от зацапването преди цикъл, все пак едва ли изтича голямо количество, щом е само зацапване. Виж си феритина или потърсете проблема другаде.  Peace

Последна редакция: пн, 22 фев 2016, 16:49 от Lemy

# 680
Bee_Yourself, калцият и магнезият се конкурират при усвояване в клетката и никога не трябва да се вземат заедно. Ако се храниш ВМ-НВ, няма нужда да се приема допълнително калций. Намери продукт, който да е чист магнезий. Витамин Д-то е ок. Защо пиеш цинк и келп ?
Herzen  Hug
и Herzen... знам си аз че трябва да се пита, иначе стават грешки. Правилно не бях убедена, че съм направила точния избор, ще има EDIT Wink Много ви благодаря  smile3525

# 681
  • София

Току що пред мен в супера една клиента се ожалваше на касиерката, че искала детето и да е вегетарианец, а пък бащата искал да е месоядно. Жената изглеждаше болезнено слаба и изпита, със жълто-зеленикав тен на лицето.   Confused

A дали има значение детето какво иска? ooooh!

# 682

Annick, не ми се вярва липсата на желязо да е от зацапването преди цикъл, все пак едва ли изтича голямо количество, щом е само зацапване. Виж си феритина или потърсете проблема другаде.  Peace
[/quote]
И феритина, и хемоглобина и желязото са ми много ниски....Пия си сега желязо и ям дроб...какво да се прави. Повечето лекари гледат само в собствената си област, а не холистично. Ние сами трябва да си се познаваме и да търсим връзката.

# 683
  • SA
Annick , по матката са обичайно, с различни локализации. Това го казах само да го имаш наум, а иначе може при теб да не е тази причината. Просто от личните си впечатления съм останала с усещането, че не е рядкост тази причина за подобно кървене и не винаги се диагностицира при гинекологичен преглед, явно.

# 684
И феритина, и хемоглобина и желязото са ми много ниски....Пия си сега желязо и ям дроб...какво да се прави. Повечето лекари гледат само в собствената си област, а не холистично. Ние сами трябва да си се познаваме и да търсим връзката.
А при хематолог ходила ли си? То в чужбина зная, че е малко трудно с лекарите.

# 685
Момичета вижте на какво попаднах...много интересна информация:
"Акриламидът  е  замърсител,  който  може  да  се  получи  в  храните  (по-специално растителни храни, които са богати на въглехидрати) по време на термичната преработка, но най-много при пържене, при висока температура (120°С или по-висока)" ... "Акриламидът е обект на международни изследвания от 2002г., когато за първи път се съобщава, че се образува при варене на богати на въглехидрати храни. На по-късен етап е открито, че акриламидът се формира при процесите на термична обработка (пържене, печене и др.). Поради тази причина процесите на запържване и продължителна термична обработка на храните е желателно да бъдат ограничени. Има литературни данни, че акриламид може да бъде срещан в маслини и сок от сини сливи. Тютюнопушенето също е вероятен източник за попадане на акриламид в човешкото тяло."
Материалът, от който цитирам:

# 686
Акриламидът явно няма отношение към нас - гледам, че се съдържа в картофения чипс, пържените картофи, препечените филийки (или може би не точно филийките, а хляб, загрян до температура над 120 градуса по Целзий). По-късни изследвания били открили акриламид в черните маслини, сушените сливи и круши и в кафето. Доколкото мога да преценя, понеже ми е трудно да се ориентирам, едно кафе на ден не изглежда опасна доза. Но също виждам, че още не е сигурно дали акриламидът от храната е опасен, като се има предвид, че хората готвят храната си от много, много дълго време. Хайде по-добре да не се психясваме на тази тема. Peace

# 687
Привет, може ли малко помощ? Гледах някъде рецепта за свинско със зеленчуци и портокал по китайски, но сега не мога да открия рецептата   Sad Мисля, че я видях в рецептите, но в момента не я виждам.
Иначе, ние напредваме бавно и славно. Почти 5кг. за 2 седмици. Продължаваме смело!

# 688
Не става въпрос да правиш обяд в точен час, а да ядеш храна, когато огладнееш, не да се залъгваш.

Понякога, т.е. за мен често не е възможно. На работа си, в лавката има само боклуци. Аз редовно гладувам по тая причина. Не успях да хвана стола, а там и без това всичко е с брашно. През междучасията не успях хапна повече от парче шунка и едно яйце.

И се прибрах мъртво гладна, ометох две порции свинско със зеле, сега ми е тежко.

# 689
Нямаш ли вариант да си носиш нещо в кутия? Има сухи варианти - месо на скара, кашкавал, сирене, всичко това в комбинация с някакви зеленчуци. Или ядки, те поне се пренасят лесно. Ако си позволяваш плод, можеш да хапваш и него, когато огладнееш следобед.

аз се включвам с въпрос: ядете ли наденица/ наденички? Откъде купувате? Какви са, марки, нещо... На тези в месарските имате ли им доверие?

Общи условия

Активация на акаунт