БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 69 179
  • 754
  •   1
Отговори
# 285
  • София-Младост
Благодаря!
Изпробвала ли си някоя от тези рецепти?
Не, само класическо брауни съм правила...но не мисля, че е нещо сложно да добавиш и Орео...давай смело Simple Smile

# 286
  • Бургас
Здравейте!!!!
Искам да го консервирам в стъклени буркани - нарязано и за сарми. Проблемът ми е, че нямам възможност да варя бурканите.
Ако има някой вещ по този въпрос да ме посъветва, как да процедирам!!!!
Аз затварям зеле в буркани така: Ако ще е кълцано-режа го, ако е за сърми-слагам листа без грубата жилка. Като напълня буркана със зелето, досипвам от чорбата, да се покрие зелето. Затварям бурканите и ги поставям в тавичка или тенджера, обърнати с дъното нагоре. Сипвам вода, колкото да се покрие шийката на бурката. Тавичката после на печката, да поври водата 5-6 минути. После изваждам бурканите  и ги редя някъде пак така-надупени, да се охладят. Това е. Всъщност се стерилизира колкота за капачката,а чорбата си е консервантът. Удобно ми е така, защото мога да направя 3-4 буркана, колкото ми позволява съда и  времето. Предпочитам да използвам буркани с винт, защото се затварят бързо, използвам стари капачки /понякога слагам целофан под капачката/, и защото са по-малки от "Омния" и като отворя буркана през лятото за зеле с ориз е точно за едно ядене. Изпитана работа с годините. Пробвай!

Към Тарталета: За картофените къфтета, или тези от тиквички, разбрах, че трябва да ги пържат в малко мазнина. Дори, когато сместа е по-рядка и се сипва с лъжица, малко трябва да се приплесне отгоре с лъжицата, за да се притисне към тигана. Обръщат се с лопатка.

Последна редакция: чт, 25 фев 2016, 15:05 от armeria

# 287
  • София-Младост
Да кажа и аз за картофените кюфтета...започнаха да ми стават перфектни когато след като забъркам сместа я оставя в хладилник за известно време. По-лесно се оформят, овалвам в брашно и пържа...обръщам чак когато се зачервят хубаво. И от тогава не ми се разпадат.  chef

# 288
  • Бургас
обръщам чак когато се зачервят хубаво. .  chef
И това е много важно

# 289
armeria, многооо благодаря за добрия съвет!!! bouquet

Твоят вариант най ме устройва. Как така слагаш тавата на печката- на котлона ли или във фурната?

Ако ги приготвям във фурната на каква температура да  са  и така за колко време да стоят в това положение??? newsm78

# 290
  • Бургас
armeria, многооо благодаря за добрия съвет!!! bouquet

Твоят вариант най ме устройва. Как така слагаш тавата на печката- на котлона ли или във фурната?
Тавата я слагам на котлона отгоре. Понеже става дума наистина за котлон, затова използвам малка тава или тенджера-нормална. Затова ми се събират по 3-4 буркана. Това е и една от причините да използвам буркани с винт, защото те са по-тесни от другите. При тази обработка бурканът почти не се затопля. Работи се само "за капачката". Като ходим на вилата повече хора и нося зеле, винаги остава от него и така го обработвам- на газов котлон , на печка с дърва, на ел печка-каквото имам в момента.

# 291
Здравейте!Вкъщи много обичаме лазаня,но когато я правя по краищата ми винаги загаря и не може да се яде.Къде бъркам и как мога да избегна това?

# 292
  • София-Младост
Здравейте!Вкъщи много обичаме лазаня,но когато я правя по краищата ми винаги загаря и не може да се яде.Къде бъркам и как мога да избегна това?
Слагай повече от соса по краищата, така че да не изсъхват.

# 293
  • Sofia
Колко време се варят зелеви сарми?

# 294
Колко време се варят зелеви сарми?

Ако е кисело зеле докато ориза с и листата умекнат добре, не се готви дълго защото кисело зеле е достатъчно меко и втасало а знаеш ориза също става бързо но може би най-много до 1 час

# 295
  • Sofia
мерси bouquet

# 296
Слагай повече от соса по краищата, така че да не изсъхват.

благодаря

# 297
  • Sofia
Доли, аз сарми с кисело зеля варя до готовност на ориза - около 20тина мин. от завирането.

# 298
Колко дни след отваряне мога да ползвам заквасена сметана?

# 299
  • София
Искам да панирам пилешки дробчета. Трябва ли да ги сваря леко преди това?

Общи условия

Активация на акаунт