БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 69 190
  • 754
  •   1
Отговори
# 270

.... Това сметана ли е?...
Купих го като си мислех че е сметана-пише на етикета-Подсладен продукт за разбиване на растителна основа. Rolling Eyes Rolling Eyes
Мдааа растителна сметана... колкото и невероятно да звучи.  Wink
 Така и така си я купила пробвай да разбиеш. Има едни дето са не течни, а кремести - не ми се разбива такава.

т.е става само за разбиване? newsm78За украса или за кафето например?Не може ли да се използва в някаква рецепта където пише като съставка течна сметана??
Ще я хвърля тогава,няма кой да я яде като крем.

# 271
  • Sofia
Сакън... нали няма да я хвърлиш (щото пари си дала, не за друго)  без да я отвориш.  Crazy
Виж какво е, ако е течна разбивай за каквото си я купила или ползваш като "течна" сметана в други рецепти. Ама, ако е крем - не знам,  аз не съм успяла да разбия такава, а и не ми хрумва предназначението ѝ.   Rolling Eyes
И да ти препоръчам  добра течна сметана - в Лидл - на Pilos, в малки опаковки по 200мл. - кофичка или кутия.

С кодрит кадира нямам опит.

# 272
Сакън... нали няма да я хвърлиш (щото пари си дала, не за друго)  без да я отвориш.  Crazy

добре,няма Simple Smileще отворя първо да видя какво има вътре bowuu bowuu Peace

# 273
Тази сметана е течна, сладка е. Разбиваш я с миксер и става на бита сметана. Незнам ти каква търсиш, но аз в картонена кутия съм взимала само течна, в тези като кисело мляко е заквасена.

За крем карамела, правих преди година по рецепта на Иван Звездев и ми се получи. Другият път ако искаш опитай. Той в съответното видео казваше, че фурната се отваря 2 или 3 пъти по време на печенето, не повече, за да се долее в тавата студена вода или най - добре ледчета да сложиш. Та мойте предположения са: акп не си наливала студена вода или си отваряла по - често фурната да са се получили така.

# 274
............................................................... И картофени кюфтета никога не успявам да изпържа като хората  Tired Във фурната стават нещата, ама вкусът е друг. Къде ми е грешката?

Опитайте да изпържите картофените кюфтета по тази рецепта. Нямам провали. Simple Smile Ако не успеете,..... идвам аз да ги направя. Simple Smile

Бирата от рецептата с какво може да се замени

# 275
  • Sofia
....
Опитайте да изпържите картофените кюфтета по тази рецепта. Нямам провали. Simple Smile Ако не успеете,..... идвам аз да ги направя. Simple Smile

Бирата от рецептата с какво може да се замени
В рецептата, при най-долната снимка има текст - "Тук разбих двете яйца с бяло шампанско, вместо бира"

# 276
  • София
Здравейте!
............................

Това сметана ли е?Мога ли да го използвам например в рецепта за крем брюле?
Купих го като си мислех че е сметана-пише на етикета-Подсладен продукт за разбиване на растителна основа. Rolling Eyes Rolling Eyes
Активити, това пак  е ВИД сметана, но няма да ти послужи за крем - карамел или за крем Брюле. Няма да стане, или ще стене нещо, но няма да го харесаш, а още по- малко пък за крем Брюле. Виж, вземи си от животинската на Президент и всичко ще е наред. Тази , която я показваш може да стане разбита за покриване на някакъв друг сладкиш, пай с някакъв плод,  например Няма да ти свърши работа и за Шоколадова торта с  Дулсе де лече.
Водата при кремовете трябва винаги да е един пръст под ръбовете на щолите.

Картофените кюфтаци се научих да ги направя по една рецепта, ама не си спомням кой я пусна и стават жестоки. Грешка нямат. Ни бира имат вътре, ни шампанско, ама са направо убиец.

Последна редакция: ср, 24 фев 2016, 23:09 от marchеva14

# 277
Здравейте!!!!

Не зная дали питането ми е за тази тема. Приготвихме си кисело зеле за първи път и взе , че се получи... Искам да го консервирам в стъклени буркани - нарязано и за сарми. Проблемът ми е, че нямам възможност да варя бурканите. Прочетох тук-там за различни начини за запазване, но не ме устройва фризера, защото мисля, че като количество може да е повече. Дали няма да се развали, ако е без стерилизация, защото и това прочетох??? ooooh!

Ако има някой вещ по този въпрос да ме посъветва, как да процедирам!!!!

# 278
  • Sofia

Това сметана ли е?...пише на етикета-Подсладен продукт за разбиване на растителна основа. Rolling Eyes Rolling Eyes
...Виж, вземи си от животинската на Президент и всичко ще е наред. ...
Мдаа... ако ти е по джоба, "Президент" е по-добре.  Wink  Но ако не, Пилоса на Лидл е много добър вариант.
Иначе за вкуса, да, има разлика разбира се, но отделно - дали ще се хареса с растителната - въпрос на вкус.

# 279
  • София
Здравейте ,правих торта подобна на френската селска ,номиостана доста бтесто за блат и крем ,в който съм сложила заквасена ,разбита готварска сметана и маскарпоне.Могали да ги съхраня понякакъв начин и за колко време ?

# 280
  • София
.................

............ Приготвихме си кисело зеле за първи път и взе , че се получи... Искам да го консервирам в стъклени буркани - нарязано и за сарми. Проблемът ми е, че нямам възможност да варя бурканите. Прочетох тук-там за различни начини за запазване, но не ме устройва фризера, защото мисля, че като количество може да е повече. Дали няма да се развали, ако е без стерилизация, защото и това прочетох??? ooooh!

Ако има някой вещ по този въпрос да ме посъветва, как да процедирам!!!!

Имаш два начина, стерилизация или фризер, иначе го хвърляш. Друг начин няма до сега измислен. Как ще го оставиш в буркани без да го стерилизираш...все едно да си наредиш червени  печени чушки в буркан и само да ги захлупиш... до седмица ще бомбират . Опитай с аспирин, ама не било много полезно.  Peace

# 281
  • Sofia
Издирвам рецепта за брауни с бисквити Орео по поръчка на щерката.
Някой правил ли е нещо подобно?

# 282
  • София-Младост
Издирвам рецепта за брауни с бисквити Орео по поръчка на щерката.
Някой правил ли е нещо подобно?
http://cooks-and-bakes.com/%D0%B2%D0%B8%D0%B4-%D1%8F%D1%81%D1%82 … D1%83%D0%BD%D0%B8
http://www.vkusnoteka.bg/2012/11/blog-post_25.html
http://mycandykitchen.blogspot.bg/2014/08/brownies-pear-oreo.html

# 283
  • München, Deutschland
т.е става само за разбиване? newsm78За украса или за кафето например?Не може ли да се използва в някаква рецепта където пише като съставка течна сметана??
Ще я хвърля тогава,няма кой да я яде като крем.

Активити,

прилича ми на течната сметана на Мегле. (предплагам, че като отвориш, ще се потвърди). Не виждам причина да не може да се ползва като другата сметана, дори тук знам, че има вегетарианци и вегани, които нарочно си купуват такава сметана. За разбиване нз дали ще стане, но при крем брюле, като сос за зеленчуци и някакво месо, вкл. в кафето, според мен става (дори аз харесвам течната сметана в кафето повече от кондензираното мляко, което тук масово се ползва).

Обикновено не купувам течни животински сметани, предпочитам вкуса на животинските, но са взаимозаменяеми.

Гери Александрова,

крема можеш да сложиш в купа с капак, издържа до 4-5 дни в хладилник, след това не е готин вече. За блата - запазва се без да изсъхва в прозрачното кухненско фолио.

# 284
  • Sofia

Благодаря!
Изпробвала ли си някоя от тези рецепти?

Общи условия

Активация на акаунт