БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 69 184
  • 754
  •   1
Отговори
# 255
Дано успея да стигна, че голям списък ми е пратила девойката.
А ако някой го интересува коледни силиконови малки формички в момента са намалени на  3.40 в немските магазини.
 Simple SmileИ слагам в списък а ичашки за мъфини, благодаря

# 256
Имам на гости мъничета, които обичат много попара.
Не харесвали сладки попари. А сега де.
Мръщиха ми се сутринта на сладките попари.
И тъй като са две, не искали еднакви попари Shocked а различни ,за да можели да си ги "менкат".
Давайте идеи за солените попари.  Praynig

Последна редакция: ср, 24 фев 2016, 19:42 от Анонимен

# 257
Винаги слагам само чай, сухари, масло и сирене. Децата много я харесват. Хубава става.

# 258
  • Русе
Аз прибавям и мед.

# 259
Сещам се за солена попара от хляб, надробено сирене, залива се с вряла вода и отгоре може да се сложи препържено масло с червен пипер.

# 260
  • Sofia
Имам на гости мъничета, които обичат много попара.
Не харесвали сладки попари. А сега де.
Мръщиха ми се сутринта на сладките попари.
И тъй като са две, не искали еднакви попари Shocked а различни за да можели да си ги "менкат".
Давайте идеи за солените попари.  Praynig
Герда много се смях с тази "интересна" попара.  Grinning
Интересна, интересна, колко да е интересна.
Та както виждаш няма интересни/видове попари.
И за да е солена, просто пропускаш захарта. Сиренето е солено (повече или по-малко...) и ето ти солена попара.   Моята щерка таква я яде от малка (както и Щастлива е писала - чай/пр. мляко, сухар, масло и сирене - обезсолено) и продължава. Сладка попара не е яла.
Иначе явно и сами ще трябва да си измислите добавки - солени или сладки, та да е интересна попарата. Simple Smile

# 261
  • Mediterraneo
Правих фалафели за първи път. Започнах да ги пържа, тотален разпад. Следвах съвсем стриктно рецептата( на Супичка). И картофени кюфтета никога не успявам да изпържа като хората  Tired Във фурната стават нещата, ама вкусът е друг. Къде ми е грешката?

# 262
правих скоро, моите също започнаха да се разпадат
но ги сгъстих с галета и успях да спася повечето
следващия път няма да слагам булгур, а повече галета /тук някой ме посъветва да сложа сух хляб, за което благодаря  bouquet/
http://www.edna.bg/vkusno/vegetarianstvo/falafeli-4630414

# 263
  • Русе
............................................................... И картофени кюфтета никога не успявам да изпържа като хората  Tired Във фурната стават нещата, ама вкусът е друг. Къде ми е грешката?

Опитайте да изпържите картофените кюфтета по тази рецепта. Нямам провали. Simple Smile Ако не успеете,..... идвам аз да ги направя. Simple Smile

# 264
  • Sofia
Ако не успеете,..... идвам аз да ги направя. Simple Smile
Така или иначе, аз пък идвам да ям.  Sunglasses

# 265
тук ме научиха в сместта с картофите да слагам само жълтъци, а преди да пържа кюфтетата в олиото, да ги потопя в разбитите белтъци. Малко като на  i_peych , но с по-малко яйца и не точно панирани.

# 266
  • Mediterraneo
правих скоро, моите също започнаха да се разпадат
но ги сгъстих с галета и успях да спася повечето
следващия път няма да слагам булгур, а повече галета /тук някой ме посъветва да сложа сух хляб, за което благодаря  bouquet/
http://www.edna.bg/vkusno/vegetarianstvo/falafeli-4630414

В рецептата, която следвах, има сух хляб, сложих. Няма булгур. http://www.supichka.com/2012/01/blog-post_11.html

# 267
Здравейте!

Това сметана ли е?Мога ли да го използвам например в рецепта за крем брюле?
Купих го като си мислех че е сметана-пише на етикета-Подсладен продукт за разбиване на растителна основа. Rolling Eyes Rolling Eyes

# 268
  • Sofia

.... Това сметана ли е?...
Купих го като си мислех че е сметана-пише на етикета-Подсладен продукт за разбиване на растителна основа. Rolling Eyes Rolling Eyes
Мдааа растителна сметана... колкото и невероятно да звучи.  Wink
 Така и така си я купила пробвай да разбиеш. Има едни дето са не течни, а кремести - не ми се разбива такава.

# 269
И още един въпрос Simple Smile

Това е първият ми Кодрит Кадир Grinning Laughing Cry Cry
Както се вижда мнгоо неуспешен!Изгърмя или избухна,незная,нещо стана,просто като погледнах фурната и станах ей така Shocked Shocked Shocked

Къде сгреших??
Имам съмнения че водата на водната баня беше малко??На дъното съвсем.Трябваше ли да бъде до половинатана купичките или повече??

Пекох на 180 градуса,може би трябваше на по малко newsm78Нова ми е фурната,и не мога още да усетя градусите,въпреки че е обозначено имам съмнения че пече по-силно...

Общи условия

Активация на акаунт