БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 69 121
  • 754
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Мога ли да замразя сварен и обелен език?
т.е. аз знам, че мога, защото имам място във фризера Wink обаче после като го размразя вкусен ли ще е?

# 376
  • София-Младост
Мога ли да замразя сварен и обелен език?
т.е. аз знам, че мога, защото имам място във фризера Wink обаче после като го размразя вкусен ли ще е?
Да и на двата въпроса.

# 377
  • München, Deutschland
Не съм замразявала език, но понеже е, как да кажа, компактен, няма много течност (като зеленчуците), според мен ще е ок на вкус и след размразяване.

# 378
  • Sofia
Не съм замразявала език, но понеже е, как да кажа, ...
... плътен.  Thinking Simple Smile

# 379
  • München, Deutschland
Не съм замразявала език, но понеже е, как да кажа, ...
... плътен.  Thinking Simple Smile

Да, така ми харесва повече. "Плътен" звучи по-добре от "компактен".  Peace

# 380
  • Пловдив
Муцко, София мел Класик е с една идея повече глутен. Simple Smile
О, още нещо... аз бих слагала плънка на цялата кора.
ОК, мерси  bouquet

# 381
За 09.03. трябва да направя френска селска торта.Мога ли в неделя 06.03. да изпека блатовете и как да ги съхранявам?А на самият ден 09.03. сутринта да сглобя тортата дали до вечерта ще попие крема и ще омекне?

# 382
  • Русе
За 09.03. трябва да направя френска селска торта.Мога ли в неделя 06.03. да изпека блатовете и как да ги съхранявам?А на самият ден 09.03. сутринта да сглобя тортата дали до вечерта ще попие крема и ще омекне?

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/03/blog-post_16.html

По тази рецепта няма проблем още на 6-ти вечерта да направите тортата и да я оставите в хладилник да престои до 9-ти. Дори ще стане по мека / да попие крема/ и приятна за консумация.

# 383
Благодаря за бързият отговор ама до другият ден няма да осъмне в хладилника тортата а пък до 09.03 ще е само бегъл спомен.Та затова искам на самия ден да я сглобя и се притеснявам дали до вечерта ще омекне.Другият ми вариянт е като се прибера на -8.03 от работа в 23часа да я слобя докато гладните у дома подремват. Laughing

# 384
  • Русе
Благодаря за бързият отговор ама до другият ден няма да осъмне в хладилника тортата а пък до 09.03 ще е само бегъл спомен.Та затова искам на самия ден да я сглобя и се притеснявам дали до вечерта ще омекне.Другият ми вариянт е като се прибера на -8.03 от работа в 23часа да я слобя докато гладните у дома подремват. Laughing

Поне 24 часа трябва за да попие добре крема и омекнат блатовете.
Дано съм бил от помощ.

# 385
Благодаря измислих как да я опазя правя я на 07.03 вечерта занасям я в брат ми.През 2 входа от нас е. и сладко не яде.Там няма малки деца и гладни тийнове дето не мога от хладилника да изкарам и да изхраня.

# 386
  • München, Deutschland
Определено поне 24ч по-рано, или даже повече. Иначе френската селска торта има по-различен вкус, а не този, който, предполагам, би искала. Т.е. не отлагай за 9ти сутринта. Присъединявам се към i_peych Wink.

# 387
Здравейте!!

Бихте ли ми казали как да сготвя свински ребърца на фурна, така,че да станат вкусни и с хубава коричка.
Сварих ги леко към момента.

# 388
  • München, Deutschland
Карола, коричката става от глазурата, с която ги мажеш. Никога не варя месо за основно ястие, защото добива особен вкус, който не харесваме вкъщи, но според мен можеш да ги намажеш с някаква медена глазура или такава с кленов сироп (нещо с много захар да е) и така да ги запечеш, евентуално дори за малко на инфрачервено или каквото има твоята печка, за да хванат коричка. 

Но задължително съставка със захар (кетчуп, мед, кленов сироп, захар, разтворена във ваша любима марината и т.н.).
Така се получава този ефект.
И обикновено не се варят, поне аз не съм видяла такава рецепта, ако правиш тип барбекю ребърца.

# 389
Аз пък за сефте реших да ги сваря Sad

Мерси!

Общи условия

Активация на акаунт