БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 69 140
  • 754
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Благодаря, пеп-4о bouquet

# 361
Или го завари за 10тина мин.

# 362
  • София-Младост
А и на свинския език ципата не е дебела...и да не го обелиш не се отразява на вкуса.

# 363
  • София
Мога ли да използвам за някакво ядене водата, в която е варен октопод?

# 364
За ризото, например- леко разредена

# 365
Здравейте, искам съвет! След два дни съм на рожден ден на мой приятел чийто любими яденета са мусака и пълнени чушки , а ако можело да се нпълнят чушки с мусака щяло да е най-доброто нещо.
Та... искам да ме посъветвате в каква последователност до направя тази идиотщина за да се получи все пак нещо което става за ядене.

Приемам предложения всякакви! Simple Smile

# 366
  • София
Здравейте, искам съвет! След два дни съм на рожден ден на мой приятел чийто любими яденета са мусака и пълнени чушки , а ако можело да се нпълнят чушки с мусака щяло да е най-доброто нещо.
Та... искам да ме посъветвате в каква последователност до направя тази идиотщина за да се получи все пак нещо което става за ядене.

Приемам предложения всякакви! Simple Smile

Ето един вариант: Пълнени чушки с кайма, ориз и картофи

# 367
Пеп-4о, ще правя пак един от твоите чийзкейкове. Този път този с череши. Мисля обаче в блата вместо 1 яйце да сложа двата жълтъка които ще ми останат от крема. Да увелича ли малко бисквитите или няма да има нужда? Форма от 26 см. подходяща ли е или да го направя в по-малка?

Последна редакция: вт, 01 мар 2016, 21:01 от Меган

# 368
Пеп-4о, ще правя пак един от твоите чийзкейкове. Този път този с череши. Мисля обаче в блата вместо 1 яйце да сложа двата жълтъка които ще ми останат от крема. Да увелича ли малко бисквитите или няма да има нужда? Форма от 26 см. подходяща ли е или да го направя в по-малка?

недей увеличава бисквитите. Последния ми чийзкейк  беше с едно яйце и 2 жълтъка, защото нямаше какво да ги правя и стана ок със същото количество бисквити.  Формата ми е 26, да. Тъничък блат е.

# 369
  • Пловдив
Хора моля помагайте:
Мъже ми иска да му правя баница с дърпани кори-дайте изпитана рецепта.
Никога не съм правила такава,но по принцип правя доста питки,теста и т.н. предполагам няма да е нещо трудно,най-много ме притеснява опъването на самите листове  newsm78

# 370
ето виж тук на Жоро, много добре е обяснено, ще се справиш http://www.bordovsky.net/index_files/page0086.htm С типово брашно е, но си ползвай бяло вместо него

# 371

недей увеличава бисквитите. Последния ми чийзкейк  беше с едно яйце и 2 жълтъка, защото нямаше какво да ги правя и стана ок със същото количество бисквити.  Формата ми е 26, да. Тъничък блат е.
Няма значение, че блата е тънък. Важното е крема да не стане на тънък слой.

# 372
  • Sofia
Хора моля помагайте:
Никога не съм правила такава,но по принцип правя доста питки,теста и т.н. предполагам няма да е нещо трудно,най-много ме притеснява опъването на самите листове  newsm78
Това видео е много добро - http://vbox7.com/play:5540028d6d&start=639

# 373
  • Пловдив
Хора моля помагайте:
Това видео е много добро - http://vbox7.com/play:5540028d6d&start=639

Joy  Точно това гледах до сега.Мъжа ми каза,че това е модела,да го почвам.  chef
Аз по принцип ползвам брашно универсално екстра качество на СофияМел,а с оглед на това,че трябва бая да се опъват корите,т.е. брашното да е сповече глутен-има ли някакво по-подходящо?  newsm78

# 374
  • Sofia
Муцко, София мел Класик е с една идея повече глутен. Simple Smile
О, още нещо... аз бих слагала плънка на цялата кора.

Общи условия

Активация на акаунт