БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 69 121
  • 754
  •   1
Отговори
# 390
  • Mediterraneo
И аз не варя месо. Обикновено пека в плик, докато станат готови, после само запичам за минути. Аз правя марината на око с горчица, мед, чесън, соев сос, каквото имам, но задължително с мед.

# 391
Да ми препоръчате по-интересна рецепта със спанак? Детето изведнъж спря да харесва суфле и ориз със спанак.

# 392
  • München, Deutschland
Да, за две по-интересни се сещам и 4 по-обикновени. Simple Smile
Едната готина е спаначено руло със сьомга, другата е торта "Шрек". Има ги в много блогове рецептите, за тортата "Шрек" имаше и отделна тема тук в бг мама, но сигурно е някъде в архивите. Но с тези думи в гугъл веднага ще намериш нещо. Особено при тортата, знам, че пишеха мами, че така дават спанак на децата, защото иначе не ядяли.

Аз харесвам и задушен спанак като гарнитура към риба, но това май не е "по-интересно"...
Можеш солен кекс или мъфини със спанак да направиш (предварително задушен).
Спаначена супа, но така си личи спанакът и нз ще го яде ли дете.
Може суров, на салата, в комбинация с др. зеленчуци.

# 393
Дадоха ми 500гр. маскарпоне, но временно избягвам да ям сурови яйца и варианта тирамису ми отпада. Та бихте ли ме насочили за какво друго мога да го оползотворя? Мисля с част от него да направя чийзкейк, какво друго? Някакъв крем? Нещо солено? Торта? newsm78

# 394
Криси, благодаря, тортата Шрек я знам, но ми се искаше да е основно ядене. Май ще направя талиатели със спанак и сметана, това ми остава като вариант.

# 395
  • München, Deutschland
Офелия,

аз правя тирамисуто със заквасена сметана и маскарпоне, не слагам сурови яйца. За нашия вкус е ок така.
Може да го ползваш за пълнеж на месо, също ни е любимо.
Крем с маскарпоне и заквасена сметана може на всяка торта да сложиш, а може и така смесени да използваш за айсинг за мъфини.
Чийзкейкове сама си споменала, всякакви вариации, печени или не, както ги предпочитате у вас.

А ако са само 500г, то това е тъкмо за един чийзкейк и няма да ти остане нищо, което да се чудиш какво да го правиш Simple Smile

# 396
Дадоха ми 500гр. маскарпоне, но временно избягвам да ям сурови яйца и варианта тирамису ми отпада. Та бихте ли ме насочили за какво друго мога да го оползотворя? Мисля с част от него да направя чийзкейк, какво друго? Някакъв крем? Нещо солено? Торта? newsm78
http://pep-4o.blogspot.bg/2015/10/blog-post_16.html  - тази торта препоръчвам с две ръце  Heart Eyes
 И сладолед с маскарпоне  http://angellovescooking.blogspot.bg/2013/05/mascarpone-strawberry-ice-cream.html  - ето вариант . Аз съм правила по измислена моя рецепта - с подръчни средства - течна сметана / животинска / и плодове /

# 397
Жермен, тъкмо правих твоята баница - розички. Точно я подредих в тавата, та се сетих, че яйцата съм забравил да сложа в сместа. Разбих ги отделно с половин к. мляко и залях отгоре. Шъ ли да стане newsm78

# 398
  • София
500 г е точно за един чийзкейк, а за Тирамису яйцата  се приготвят на крем забайон и и нямаш никакви притеснения.
Ето една рецепта с маскарпоне и пресни плодове. Не се пече и е фантастичен. Снимките са мои.
http://recepti.--reklamen-spam--/r-43840-Италиански_чийзкейк_с_М … карпоне_и_плодове
Защо ми го дава като рекламен спам.....
ето една снимка
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 04 мар 2016, 12:24 от marchеva14

# 399
  • ту тук, ту там
Вчера правих тази торта, толкова препоръчвана във форума! Ужасно тежък крем! Хем намалих захарта. Аз го направих във варианта с нишестето. Не знам все пак аз ли сбърках нещо или просто е въпрос на вкус, но комбинацията от класически млечен крем, маскарпоне и заквасена сметана ми дойде силно вповече!

# 400
За сладолед с маскарпоне никога нямаше да се сетя, не съм и правила досега и мисля, че точно това ще пробвам. Ягоди нямам, ще ги заменя с банан и кокос  Simple Smile
Чийзкейка правя в момента, без печене, слагам му течна сметана, извара, крем сирене, сега и малко маскарпоне, така и така имам. За мен е тежък десерт и абсурд да сложа цялата опаковка Simple Smile

Благодаря на всички за идеите  bouquet

# 401
  • Русе
За сладолед с маскарпоне никога нямаше да се сетя, не съм и правила досега и мисля, че точно това ще пробвам. Ягоди нямам, ще ги заменя с банан и кокос  Simple Smile
Чийзкейка правя в момента, без печене, слагам му течна сметана, извара, крем сирене, сега и малко маскарпоне, така и така имам. За мен е тежък десерт и абсурд да сложа цялата опаковка Simple Smile

Благодаря на всички за идеите  bouquet

Опитайте това. Бързо,лесно и вкусно.

# 402
  • Sofia
Криси, благодаря, тортата Шрек я знам, но ми се искаше да е основно ядене. Май ще направя талиатели със спанак и сметана, това ми остава като вариант.
Телешки джолан със спанак. 
Пържени (или забулени) яйца върху спаначено пюре.
Спаначено пюре със сирене.

# 403
  • Русе

Агнешко задушено със спанак.

Спанак по грузински

# 404
  • под тепетата
Пролетна капама с анешко, добавям и джоджен

Мусака Витоша
  http://papkam.com/recepta/musaka-vitosha-/945

Последна редакция: пт, 04 мар 2016, 19:31 от bilqna_69

Общи условия

Активация на акаунт