Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 137

  • 130 802
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Да, сега разбрах за какво става дума по отношение на блоговете.
Много добре е обяснено с пристягането   Confused
И .................. няма.  Rolling Eyes


Криси
, явно блатовете са с по-малък диаметър от обръча, но е ясно, че при така поднесен текст, немалко хора биха се объркали.

Ева, оставѝ кремовете да постоят на хладно и залей блата когато те (кремовете) започват да излизат от най-течното си състояние.
(Не знам дали това е описано, не съм изчела всичко от подадения линк.)

Ако се боиш, би могла предварително да оставиш подноса, заедно с блата и ринга около него, във фризера. И да ги извадиш когато е дошъл моментът да залееш с крема.

Последна редакция: чт, 01 юни 2017, 20:17 от nelka.nelka

# 631
  • Мнения: 2 855
Ясно! Много благодаря за указанията, дами  Hug

# 632
  • Пазарджик
  • Мнения: 169
Благодаря ви момчета  Hug

Нелка, имам нужда от доста тренировки за розите,но  времето все не ми достига за това.

Dandelionwine,моите кремове са все стегнати и слагам подложките след като я сглобя
 

# 633
  • Мнения: 59
Да, и аз този сайт разглеждах, защото като напиша веган торти , той ми излиза като много популярен Simple Smile
Но искам да стане по-висока торта Shocked
Мислех си от тези които се пекат, а не сурова, но пак едва ли ще стане много висока...
Иначе тя тортата за сватбата ще си е нормална сватбена. Но тъй като кумата е веган, булката иска да подари тази торта за кумата Simple Smile

# 634
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 807
Да, и аз този сайт разглеждах, защото като напиша веган торти , той ми излиза като много популярен Simple Smile
Но искам да стане по-висока торта Shocked
Мислех си от тези които се пекат, а не сурова, но пак едва ли ще стане много висока...
Иначе тя тортата за сватбата ще си е нормална сватбена. Но тъй като кумата е веган, булката иска да подари тази торта за кумата Simple Smile

Ванита, по едно време мъжът ми се опитваше да хапва сладко без животински мазнини и правих тази торта за него, ако те устройва като рецепта, може да пробваш как ще сепо лучи. http://antoaneta77.blogspot.bg/2014/05/sweet-magic.html  , ако искаш може да го комбинираш с крема от тази торта, защото той става много стегнат и може да се измазва http://antoaneta77.blogspot.bg/2015/01/2015.html
За едно детенце пък съм правила тази, много я харесаха, но е с по-специфичен вкус http://antoaneta77.blogspot.bg/2015/06/blog-post.html

Нямам претенции да съм блогър. Започнах да публикувам рецептите по времето, когато открих, че ме влече тортотправенето, най-вече да споделя нещо, което съм открила или което ми е било трудно като човек, който дори един кекс не беше направил в живота си.

# 635
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Ани!!! bouquet Само защото не исках постът да ми да се получава километричен, не добавих, че мислите ми за блоговете са „по принцип“. И че сигурно познавам някои от момичетата, които водят свой собствен, като при това имам само много добри чувства към тях във всяко отношение!  Heart Eyes

И макар че рекламите в блоговете са рядкост, когато интересът веднъж се яви, битката след това става епична. Тук при мен има един наистина уникален пример, няма нищо общо с кулинарията.

Ванита,  вашата веган-торта е само допълнение към празненството, но има тържества, на които се сервират само „специални“ торти. Напълно в духа на сегашното време, в което малцинството диктува правилата и мнозинството се подчинява. :-
А във вашия случай идеята е даже много хубава. А и няма нужда диаметрите да са кой знае колко големи, нали? Може да трупаш, за да получиш повече височина?
Може и малко „измама“  bowuu Да положиш блатовете върху по-дебела подложка (готов барабан или стиропор) и да измажеш/покриеш всичко ведно, за да изглежда всеки един етаж по-висок.

Антоанета не е ли едно усмихнато Тони, което пишеше тук по-рано? Навремето беше направила някакъв фантастичен мотоциклет. Hug

Ани с любимия аватар, още веднъж, само с добро чувство:  hug

# 636
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
След вчерашния разговор за по-малките блатове, се вдъхнових и спретнах за празника една:

Шоколадова мус торта с тъмен шоколад (70% какао) за час и 15 минути (с чистенето между стъпките)

Имах само 1 час да я държа в хладилника, та не е стегнала и парченцето е клюмнало. Днес вече ще е по-добре, но просто не ни се чакаше. Wink

Знам, че нито отстрани я измазах добре, нито отгоре, но целта беше да стане възможно най бързо, та съм заглаждала отгоре даже с лъжичка. Wink Не съм сигурна как да заглаждам, когато рингът ми е по-висок от тортата, може би има специални инструменти...  newsm78

Но нищо, почерпете се. Simple Smile

За първи път правя шоколадов мус, не е съвсем оригинален, защото се оказа, че нямам сметана, но пак е много вкусен... И блатът, и лешниковата натрошена бисквитка отгоре, и мусът, са си мое свободно съчинение, съобразени с това какво имах в момента и кое щеше да е готово за около час...



# 637
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 807
Нелка, Нелка Hug Hug

Криси, страхотен разрез, този крем казва "изяш ме, изяш ме" . Може ли да го споделиш, че ми стана интересно , че е без сметана!

# 638
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Ето тук описах рецептата, че вече ме питаха:

https://www.bg-mamma.com/index.php?topic=965074.msg35098276#msg35098276

Ето тук точно за крема, копирам от другия пост, нищо особено не е:

Скрит текст:
За черния шоколадов мус:

4 яйца и един жълтък (един белтък от 5тото яйце запазваме за лешниковата бисквитка)
3-4 с.л. захар с връх, т.е. към 60-70г. максимум + 1.с.л. за белтъците
200-250мл. пр. мляко (нямах сметана)
250г. черен шоколад (моят беше 70%)
2 х 50г краве масло

- 5-те жълтъка, захарта и млякото се слагат на котлона и се бъркат до сгъстяване. Ако се пресекат, не се хвърлят! Пасират се с пасатор и са си ок (аз моите винаги ги пресичам   Tired)! В отместената от огъня смес се добавя бучка масло (50г) и се бърка до разтапяне.
- Успоредно или след това, се разтапя шоколадът с 50г масло (аз го правя директно на котлона, но имам усет, попринцип се прави на водна баня или в микровълнова. Не трябва нищичко да има на бъркалката за шоколада - дори капка вода или дребна мръсотийка ще развали всичко и ще пресече шоколада, а това вече не е поправимо! Черният шоколад залепва по-лесно за съда от млечния и изгарянето е въпрос на части от секундата, който си няма доверие, да го прави в микровълнова. Не че е трудно, но предупреждавам, за да не се хвърлят продукти...
- Смесват се жълтъчената смес с шоколада и се разбърква - става доста гъсто и грозно на вид, може да ви стои като пресечено, защото какаото в шок отнема веднага много хидратация. Гъстотата е като... катък примерно, много гъсто...
- Разбиват се белтъците (с чисти бъркалки!) с 1 с.л. захар на твърд сняг
- смесват се белтъците с шоколадовата смес. При това смесване, мусът вече си става точно с желаната консистенция.

# 639
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 807
Криси, благодаря ти, като фенове на шоколада, ще я пробвам!

# 640
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Имай предвид, че може да има някоя неточност, защото не съм мерила нищо, а правих на око. Та съм писала и в началото на рецептата, че може да трябва тук-там нещичко да се добави по усет... Ти ще се справиш със сигурност, но просто да не купиш нещата съвсем точно до последната капка. Wink

# 641
  • USA
  • Мнения: 675
Страшно много научавам от коментарите ви по тортите, никога не биха ми дошли на ум някои неща. bouquet Моите си ги знам, че са криви, груби и неизпънати, но следващия път бих си поискала и аз критики и съвети. Човек така се учи. Simple Smile

Нелка, не съм влизала скоро, но те сънувах тези дни, че ще спираш да пишеш във форума и дойде на ни съобщиш. Много тъчно ми стана  SadJoy


chrissy, сетих се коя е фотографката с книгата Laughing.

# 642
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Крисииии, грях ти е на душата, значи! Къщата е пълна с шоколад, а аз с кански усилия страня от него. Ти сега с тази снимка ми разби всички защитни механизми. eat  Crossing Arms
Което пък от друга страна може  да е на сметка, защото след това няма нужда от превоз до България; ще мога просто да се търкулна надолу  Cry 

Маймунче, Monkey миличко Маймунче!  Hug Heart Eyes
Много те гушкам, да знаеш! hug
И много ми е хубаво да чувам, че едно или друго, което споделяме, може да ти бъде от полза.

Ти не бива да се притесняваш, че тортите ти са такива или оналива   Stuck Out Tongue Winking Eye
Нищо не става от първи опит, всъщност рядко става и от трети.
Човек се учи в процеса на работа; ще видиш как постепенно ще започне да ти се получава! Simple Smile
Дай следващия път да направим един разбор  Hug


Малко се забавих с отговора, взе ми се душата с една големичка торта, с консистенция на рохко яйце  newsm45

# 643
  • Мнения: 59
Здравейте момичета, идвам да ви покажа тортите които творихме тези дни...
Знам си основния проблем върху който трябва да работим- обличането на тортата.....Sad
Иначе всички много ги харесаха на вкус и като визия, но все пак те нямат вашето профи око Simple Smile

Това е веган тортата- нямах време да я правя по-висока със стериопор както предложи Нелка, но следващия път ще пробвам
http://prikachi.com/images.php?images/411/9134411F.jpg

А това е тортата със силуетите

Силуетите ги изрязах със скалпел. Проблема пак е със обличането Sad Може би ги сиропираме повече и така не могат да стегнат достатъчно? Отдолу са измазани със маслен крем, обръщахме ги, и пак така се получи...

Последна редакция: нд, 04 юни 2017, 22:50 от vanita_m

# 644
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 807
Ванита, увеличете технически времето за приготвяне. Масленият крем е мек и затова се получава таса. Трябва да измазвате много добре, за да стане равно и да не прозира блат и крем отдолу. Стягайте тортите хубаво с хубави и здрави рингове.Кремът трябва да е много добре стегнал преди да измажете с масления. Ако ползвате пандишпан, се опитайте да не го сиропирате толква много. Има много рецепти за сочни блатове и без да се сиропират много. Разровете се в ютуб има клипчета за сглобяване и измазване на торта , опитайте да погледате там.
Не искам изобщо да съм груба или да звуча назидателно, тези съвети ви ги давам с най-добри чувства. Като гледам вече доста тортички сте направили, приемате поръчки за сватбени, продавате ги. Недопустимо е да са с такова качество и външен вид. Все пак освен наслада за небцето , тортата трябва и да носи удоволствие за очите Simple Smile
Хубав ден! И дерзайте, имате много, ама наиситна много какво да учите, още повече щом с това си изкарвате хляба.

Общи условия

Активация на акаунт