Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 137

• 130 777
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
  • при палмите и алигаторите,FL
Аз торта скоро не съм правила, но да Благодаря на Нели, че съживи темата bouquet bouquet, и помага с ценни съвети Hug

ПП Липсва ми Ван444ето  Blush

# 661
Здравейте, дами.

Утре ще правя тази торта

http://cooks-and-bakes.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82% … walder-kirshtorte

Чудя се може ли да изпека тестото за блата заедно и после да го разрежа?  newsm78  Да не пека един по един блатовете.

# 662
  • Бургас/Пз
Здравейте, дами.

Утре ще правя тази торта

http://cooks-and-bakes.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82% … walder-kirshtorte

Чудя се може ли да изпека тестото за блата заедно и после да го разрежа?  newsm78  Да не пека един по един блатовете.
Можеш да разделиш сместа на две части и после всеки блат да го разрежеш на две. Иначе цялата част много трудно се реже на четири равни платки, а и печенето ще е трудно и има риск от страните да се опече повече, а в центъра да остане глетаво. На мен ми е много любима тази торта, но няколко пъти съм препичала блатовете и стават ужасно сухи и чупливи. Така че внимателно ги следи и проверявай с клечка.

# 663
Днес моята дъщеря се дипломира Simple Smile Това е изненадата ми за нея Simple Smile Първа двуетажна (дъмита), първа човешка фигурка, лице и т.н., абе доста първи неща, така че има какво да се критикува..  Simple Smile

# 664
  • Norge
nandi, и от мен благодарност за хубавия пост!  Hug Дано наистина темата продължи да живее.

Хулиган, преди всичко да честитя събитието  и да пожелая много удовлетворение на сестра Ванкова от избраната професия!  bouquet

Да честитя и на мама нещо като прощъпулник в лица, дъмита и т.н.  Grinning
Снимката на фигурката не е голяма и да се разгледа детайл е трудно, но си мисля, никой не би предположил, че това ти е първи опит.
Имам мааалко отношение към очите.  Blush Твърде подчертани, създават впечатление за неестественост. Може би си търсила вид Blythe-ефект? Ако това е така, оттеглям забележката си.  Praynig

Лично аз бих положила листа с поздрава частично полегнал върху поставката и бих го оставила по-малко накъдрен.
Дебела подложка би дала истински блясък на произведението ти.

Казвам всичко това, за да не ти създам впечатление за неангажираност с написването на едно стандартно „страхотна е“  Hug А да се каже, че тортата ти е страхотна, никак не е трудно. Да не говорим, че едва ли има човек, който не би си купил опаковка хапчета и пластери от твоите, фантастична работа!  Heart Eyes
Много ми е хубаво да видя какво си сътворила, още веднъж поздрави и на двете ви!  bouquet

# 665

nelka.nelka
, Благодаря от сърце!  Hug
Да си призная без бой, за очите съвсем не съм търсила този ефект...просто така си се получиха, щото толкова си мога  Laughing  Embarassed И аз не съм особено доволна от резултата, но реших, че няма да правя втори опит, защото кой знае дали нямаше да ги направя още по-зле  Crazy
Колкото до листа с поздрава, сега като се замисля си наистина права...щеше да стои по-добре легнал върху подложката и така щеше да се открие цялата " сърдечна дейност" по борда на първия етаж, която толкова треперех да не окепазя  Mr. Green Благодаря сърдечно за всички напътствия, чудесно е, че има хора като теб  Hug

Последна редакция: сб, 17 юни 2017, 17:53 от huliganka

# 666
Хулиганка, страхотна ти е тортичката. Моля, сподели как направи надписа.

# 667
Хулиганка, страхотна ти е тортичката. Моля, сподели как направи надписа.
Ева, благодаря! Simple Smile Отпечатах надписа първо върху тънка хартия (оризова или тънка хартия за печене), наложих върху фондана и отгоре минах по буквичките с тънък инструмент, за да се отбележат върху фондана. После с тъничка четчица и боичка... Не е перфектен надписа, но общо взето това използвах като техника  Peace Ето от това клипче може би ще ти стане по-ясно https://www.youtube.com/watch?v=jQ9rTHq0jWw

# 668
  • Пазарджик
Привет група  Hug
Хулиганка,страхотна торта си сътворила.Успех и много търпение желая на твоята дъщеря!
На мен хич не ми се получават надписите добре,за това ги поръчвам да ми ги направят на фонданова или вафлена хартия  Simple Smile
Веган торти не съм правила и не съм яла,но моя племенник има непоносимост към глутен и млечни и е голямо предизвикателство да му направиш нещо сладичко.Добре,че живее в държава в която се продават подходящи храни на поносими цени (в България са доста скъпи)
Та много щастлив го правиха моите къпкейкчета от белтъчен блат(ползвах царевично или оризово брашно),а крема  бе от равни части вода от консерва нахут и пудра захар(става като белтъчена глазура)А между тях слагах по малко лимонено сладко.Стават много вкусни
Ето и новото ми предизвикателство,постоянно се хвърлям в дълбокото без да умея да плувам.
Цветята са от фондан,не намерих червена вафлена хартия

и в процес на изработването им

Последна редакция: сб, 17 юни 2017, 23:28 от tuty1

# 669
  • Norge
Хулиганче, сърдечна благодарност и от мен!  Hug
Ами да, права си за сърдечната дейност  Wink, много е хубава. А да не говорим, че човек, който не е опитвал, не знае колко е трудно за постигане подобен чист рисунък, особено пък с цапащ, черен фондан!
Още веднъж поздрави!  bouquet

Тути! Прелест!  bouquet
Твориш някакви вълшебства с твоя едновременно лаконичен и пищен стил  Heart Eyes
Даже и от вафлена хартия нямаш нужда; ето, получило ти се е нещо различно и много ефектно.
А и много червено  Heart Eyes ; мисля, че вафлената би имала нужда от подсилване на цвета за подобен ефект.
Особено съм благодарна (а вярвам и всички други от групичката ни) за снимката от процеса.  Hug

За надписи на мен ми е най-добре да ползвам айсинг. Вярно е обаче, иска се малко предварителна тренировка. 

# 670
Момичета, дали можете да ми помогнете по този мой въпрос?

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=982836;topicrefid=19

Благодаря предварително!

# 671
  • Norge
Пина, аз не мога да дам мнение, защото не съм ползвала нито една от марките, за които питаш.
За смесването на два (или повече) цвята, за да получиш трети, няма никакъв проблем, особено ако става дума за един и същ вид фондан. Стига да омесиш добре, ще ти се получи равномерно оцветяване.

# 672
Благодаря, Нелка! Освен да пробвам и да го видя тоя фондан. Дано е читав, че малко скъп експеримент ще бъде. Доста пакетчета от раз трябва да купя, но не си оставих време за проби. 

# 673
  • Пазарджик
Нели  Hug Усмихна денят ми Heart Eyes
Пина,аз съм пробвала този фондан.За мен е много мек,едвам се справих с него/наложи се да му слагам тайлоза/,а декорацията не беше голяма./синята част/
Скрит текст:
Аз бих препоръчала фондан на  FO,лично за мен е най добър.Има голяма гама от цветове,както разфасовки по 250гр.и 1кг.

Последна редакция: пн, 19 юни 2017, 15:40 от tuty1

# 674
  • Бургас/Пз
От мен също препоръка за Фо. За обличане фърст клас е страхотен. За фигурки става и обикновения. Аз ги поръчвам от тук http://rocake.com/category/254/fo.html

Общи условия

Активация на акаунт