Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 137

• 131 315
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
Дитсан,много благодаря!Ето линк за една торта,където зад колата има нчкакши фигури-те как са сложени?
http://www.tortivega.com/kategoria/torti-s-figurki/torta-sastezatlna-kola
Имах предвид ,такива плоски звезди направо върху тортата ,а не на пръчки.А на пръчки предполагам,че се забучват пръчките директно във фигурата и се чака да изсъхне нали?
Ако реша да опитам с тортата заправоъгълна торта с размери 36см/18см колко фондан ще ми е нужен?Облите или правоъгълните торти се обличат по-лесно?
ох,извинете за въпросите:(
Хубава вечер! Hug

# 166
Определено кръглите са по лесни за обличане.Ами според мен пак имат нещо за забождане.Аз бих сложила един спагет във долният край и така да суша.
Ами аз бих се справила със 1 кг,но за теб не знам дали ще успееш.
Ето първата готова.

# 167
Определено кръглите са по лесни за обличане.Ами според мен пак имат нещо за забождане.Аз бих сложила един спагет във долният край и така да суша.
Ами аз бих се справила със 1 кг,но за теб не знам дали ще успееш.
Много,много благодаря!Аз страшно се надъхах да пробвам,но ще имам резервен вариант с торта,че да не оплескам нещата:)Четох в някои блогове,че пандишпановият блат не бил подходящ,защото бил лек и поддавал на тежестта.Само не ми стана ясно какъв блат сеизползва тогава...

# 168
Здравейте, търся рецепта за сладки, който да покрия с фондан. Предварително се извинявам , че питам в тази тема, но не успях да открия подобна тема.

# 169
Здравейте, търся рецепта за сладки, който да покрия с фондан. Предварително се извинявам , че питам в тази тема, но не успях да открия подобна тема.
меденки и шоколадови браунис бисквити на Ири Купенска ползвам аз
Пробвай блата от Най вкусната шоколадова торта на Ири Купенска но той е шоколадов.Хубав бял блат  и аз все още търся,За сега ползвам този:
6яйца,1 ч.чзахар,1/2ч.ч олио,ванилия или ром,10препълнени лъжици пресято брашно със 1 бакпулвер.
Яйцата и захарта се разбиват до пяна,прибавя се аромата и олиото.След това добавям брашното със бакпулвера но разбърквам леко със шпатула за да не спаднат яйцата,Дозата е за 23 диаметър форма.
Облечете формата със хартия отстрани и отдолу защото блата става висок.
Слага се във студена фурна и се пече на 150 градуса.Хартията е задължителна защото се надува много.
Пробвайте и блат Мадейра,има го във интернет.
С две думи пробвайте всичко което ви направи впечатление докато намерите своя блат Simple Smile

# 170
 ditsan безценна си bouquet.Ще ти пиша в ФБ Hug
Последната торта е мечта.
Искам сега да ви питам момичета някой ползвал ли е фондан Fun Cakes.За покриване на торти ми е ок с него.Правила съм и малки фугурки.Но  сега се опитах да направя цялата украса с него Thinkingами....не ми се получи.
Напуква се,мек е като пластелин и стощ започна да овалвам например топче за главичка на мече фондана лепне по пръстите.Когато все пак се оформи фигурка напуква се,с една дума провал.
Искам да помоля ако някой е работил точно с този фондан ако е удобно да ми покаже какво е сътворил и да си търся грешките.
И ако може да споделите вие с какъв фондан работите.Аз от този Fun Cakes имам много цветове-нарочно така направих ,за да не прецакам  нещата с оцветяване,но ето че не си помогнах много.
И още нещо слд разточване на фондана с пресщта пудра захар яак остава като посипано с брашно.То как се коригора-с какво се маже отгоре?Захарен сироп или тайлоза?

# 171
Не всеки фондан е подходящ и за фигури.Почти винаги фигурите се правят от гъмпейст или смесен фондан със гъмпейст.
Малко по нагоре написах,аз работя със фондана на Топ Брандс-Geladis.Много е твърд,жилав и се разтяга като ластик.Тази торта беше 26см височина + изграждани вълни от крем+блат.Доста релефна и висока,въпреки това я покрих без да се скъса никъде.Просто държи на опъване,не прави и конденз,добре се оцветява.
Със него правя и фигури и цветя,само добавям тайлоза.Подлежи на много тънко разточване.
Цената също не му е лоша.За две кофи по 4кг цената е 7,80,а за един кашон 4 кофи е 6,80лв.
Нишестето се почиства със четка,ако не успееш със спирт но от него става лъскава.Аз разточвам на нишесте но после слагам нишестеното върху тортата а не за лице.

# 172
  • където мечтите се сбъдват
Аз съм работила досега само с Fun cakes,но отскоро се занимавам и не знам дали мога да бъда полезна.Наистина е мек като пластелин.Лесно се разточва,не лепне.Не използвам шишесте,а директно върху мушама го разточвам,не съм имала проблем,лесно покривам торти с него.При фигурките,обаче имах малък проблем.Не съм правила кой знае какви фигурки,а само цветя и пеперуди,но уж бяха изсъхнали,а след престой в хладилник омекнаха  newsm78 И не на последно място-цената му е висока.

# 173
В една от групите попаднах на тази рецепта - повече от уникални се получават меденките !!! http://www.mycookingbookblog.com/medenkite-na-djuli-ot-natalina/ Пробвах ги и с добавяне на настъргана портокалова кора или с шоколадов чипс...всякак са вкусни ! Успех Wink

# 174
Благодаря за отговорите Hug
stefanel аз също съм покривала успешно торти с Fun Cakes,но за по обемни фигурки аз лично не се справих.
ditsan Ще потърся препоръчания фондан.Благодаря.Цената е наистина добра Peace

# 175
Ами аз работя със него от две години вече и съм много доволна.
Има още няколко предимства,подгрява се във МВ многократно без да пречи на свойствата му.
И колкото и боя да му сложиш не се разваля.
Забравих да кажа че ако вземеш една кофа цената е най висока 8 и нещо.Аз затова винаги взимам две ,а ако имам възможност направо кашон 4 кофи.

# 176

Пробвай блата от Най вкусната шоколадова торта на Ири Купенска но той е шоколадов.Хубав бял блат  и аз все още търся,За сега ползвам този:
6яйца,1 ч.чзахар,1/2ч.ч олио,ванилия или ром,10препълнени лъжици пресято брашно със 1 бакпулвер.
Яйцата и захарта се разбиват до пяна,прибавя се аромата и олиото.След това добавям брашното със бакпулвера но разбърквам леко със шпатула за да не спаднат яйцата,Дозата е за 23 диаметър форма.
Облечете формата със хартия отстрани и отдолу защото блата става висок.
Слага се във студена фурна и се пече на 150 градуса.Хартията е задължителна защото се надува много.
Пробвайте и блат Мадейра,има го във интернет.
С две думи пробвайте всичко което ви направи впечатление докато намерите своя блат Simple Smile

[/qu
Благодаря за съвета ще пробвам с повече крем и малко по тънки блатове,че моите бяха два по дебели.Тази рецепта за един блат ли е или се режи

# 177
Режа го на 3

# 178
  • Бургас/Пз
Ето и моята последна тортичка. Не е цялата фонданова, а само отгоре декорацията иначе е измазана с ганаш.

Бели блатове, които са стабилни и могат да се режат и на тънко и на по-дебело харесвам и правя предимно тези
http://antoaneta77.blogspot.bg/2013/09/bird-cage-white-velvet-cake-o-o-o-o-o.html - не е с много масло и става по-лек и сочен

# 179
ани много свежарска тортичка.Относно блатовете веднъж пробвах рецепта в която също имаше масло .Ами не я уцелих нещо станаха като фризби  newsm78 затова  ползвам тази 4 яйца.12суп лъж.захар.12 суп лъж брашно .5 суп лъж вода и 1 ч лъж бакпулвер.Едно торте и от мeн

Общи условия

Активация на акаунт