Професионални серии за коса - тема 100

• 56 555
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
  • Belgium
Линде, ще обърна внимание на спрея Restore щом казваш, че е толкова добър.
Голяма борба водя с фризитата тази зима, адска мъка  Tired

densi, чудесен резултат имаш от протокола Дисциплин и колко ти е пораснала косата  Heart Eyes
Аз също много го харесвам. Изобщо цялата серия е прекрасна за мен.

# 631
  • Пловдив
Аз също слагам масла преди боядисване, но няколко часа преди това и то ако ще се боядисвам вкъщи. Ако ще ходя на фризьор не.
Какви масла? ...ми нямам стройна концепция по въпроса, да не кажа даже, че действам съвсем хаотично, което сигурно не е правилно, но толкова си знам, все още се уча от момичетата в тази тема и онази за маслата. Обикновено: ЯЧРМ, бадемово, кокосово, макадамия и каквото имам друго от базовите, смесено с няколко капки например лавандула, чаено дърво (хмммм, какъв аромат!), розмарин и т.н. Следващите които ще си купя са от облепиха и Ему, ох и още нещо имаше, ноо не помня сега.

Мagnollia , чета, че си ползвала Еластисайзера непосредствено след боядисване, а в упътването му за употреба пише да не се използва 2 -3 дни преди и след химически процедури по косата. Не, че  винаги спазвам дословно препоръките на производителя, но в случая ме интересува дали няма изтъняване на косъма или евентуално други поражения? Вярно, че твоята коса няма как да се "бутне" от един Еластисайзер, пък и много ми хареса точно това приложение  Grinning, има желязна логика в него, без да претендирам за изчерпателни химически познания, а и доста попивам от твоя опит.

# 632
densi, страхотен резултат. А цветът ти е  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes, би ли споделила каква е естествената ти коса и с каква боя го постигаш  Hug

# 633
От 20 години не съм виждала естествения си цвят, но бях много светло кестенява-номера не знам.
На фризьор се боядисвам последния път с Ревлон, обичайно иначе с Матрикс, смесват ми бои знам. Винаги правя само корени и аз слагам яко масла вк. и в боята. Нося си при фризьорките и ходя с намазана коса, но са ми приятелки.

# 634
Денси, много хубав цвят!  Heart Eyes А обезцветяват ли ти корените или само с боя?

Аз имам много малка колекция от масла, само кокосово, розмарин и ЯЧМР, та затова и си правя всеки път една и съща маска. Мажа и корени и дължини, като първо мажа корените и после към сместа слагам и малко балсам, какъвто ми хрумне към момента. Набелязала съм си и масло от Ему, но все не стигам да си го поръчам.

# 635
Лелеее, Денси, разкошна коса и прекрасен рус цвят  Heart Eyes Hug И аз благодаря за споделената информация относно Керастас-ките продукти  bouquet

Лу, аз съм с пресни, но първи впечатления от Фул серията на Ливинг  Simple Smile
Умишлено изчаках да преспя една нощ, за да споделя резултата.
Серията като аромат ми напомня много на хайверите на Алтерна. Много свеж, леко цитрусов, но не ме бива в описанията на аромати  Crazy
Шампоана- средно гъст и прозрачен, прилично се разпенва,  въпреки липсата на сулфати (и причината за да го купя  Mr. Green) Честно казано, не усетих някакво уау уплътняване от него, въпреки че имаше леко такова, определено се усеща липсата на масла, има протеини, не премива, не оставя косата суха, леко омекотена. Особен ми се видя, но не ме впечатли. Зарадва ме, че не ми свали цвят, но това са си мои грижи с моето пусто червено  Laughing След като съвсем леко попих с кърпата, защото на гърба на балсама пише да се слага на мокра коса, сложих прилично количество. Веднага се усети омекотяване, но в никакъв случай лигавост, лека плътност и косата ми доволно се накъдри  Heart Eyes Поседях около 15 мин с него и изплакнах. Леко суха, но мека коса. Много особено усещане. Леко се притесних от тази сухота, защото косата ми е доста третирана. Сложих 3-4 лешника от крема и тогава усетих пълното действие. Жива, подвижна, мека и уплътнена коса. Най-много ми хареса как се накъдри  Heart Eyes Имах притеснения да не ми изправи, но точно обратното- хубави скокливи вълни. Не посмях да остана само по крем и след като обмислих какво да сложа, реших да е коприната на Чи, за да усетя как ще е без масла. Духнах малко в корена и след 3 часа легнах. Тази сутрин косата ми е също така дефинирана, обема е уау, уплътняването не е чак уау, но е прилично. Обем никога не съм търсила, защото имам предоволен, търсех уплътняване. Аромата се запази и днес, много приятен  Heart Eyes Ще видя след няколко ползвания как ще е, до сега все не мога да смогна да ползвам серия повече от 2-3 пъти последователно, но съм се заинатила да карам на тази и кърл идеала на Керастас по три пъти и да ги редувам. Ще видим  Thinking

# 636
Благодаря, densi. Днес съм на фризьор и още не съм решила дали да подновя кичурите или направо някаква боя да сложим. Ще видя и фризьора ми какво ще каже. Много харесвам такъв слънчев рус цвят като твоя, но никога не съм боядисвала цялата коса, само кичури правя и ми се ще да разнообразя.
Червеният Профайбър като че ли ми идва протеинов и не знам да продължавам ли с него, за да си вземе косата нужното, а да хидратирам по друг начин  Thinking. Може би с маска с кокосово масло ще опитам.

Последна редакция: сб, 20 фев 2016, 11:18 от Loving...

# 637
Благодаря ви момичета. Hug bouquet
Никога не се обезцветявам аз, само с боя падат корените. На живо обаче косата ми е по-жълта и този път корените ми са леко по-тъмни, не можаха нещо да се уеднаквят с Ревлона.

Последна редакция: сб, 20 фев 2016, 11:22 от densi

# 638
  • София
Честита юбилейна тема, момичета! Още сто по сто теми Ви желая!  bouquet
 1. Косата ми е с дължина до плешките. Леко чуплива, средно плътна, към гъста. Корените ми се омазняват най-рано на 3-4 ден от последното миене. Боядисвам се, с Wella К. от почти 3г. Суша винаги със сешоар, не използвам преса и маша. Косата ми не се поддава на обработка с тях. При сушене използвам и кръгла четка, иначе чупливата ми коса изглежда двойна, по-обемна. Мисля, че е здрава, с блясък но намаляла с годините плътност. Забелязвам по-малко паднали косми по четките и в канала на банята, което ме радва в последните седмици.
 http://media.snimka.bg/s1/5194/036632271-big.jpg
 Снимката е от днес, със светкавица, затова изглежда по... хммм, изправена е с четка и сешоар, доколкото мога сама да се справя.
2. Снимка на скромните наличности в едното от двете ми местообитания. Постоянно разнасям разни продукти, понякога не зная кое къде е.  Blush  Wink
 http://media.snimka.bg/s1/5194/036632270-big.jpg

Последна редакция: сб, 20 фев 2016, 11:30 от denisha

# 639
  • Пловдив
На живо обаче косата ми е по-жълта и този път корените ми са леко по-тъмни, не можаха нещо да се уеднаквят с Ревлона.

А пробва ли вече шампоана за блондинки на Алтерна? Не матира ли жълтеенето или е слабичък?

# 640
Не, не съм го пробвала. Peace

# 641
  • Пловдив
Не, не съм го пробвала. Peace

Ще чакам отзиви като го пробваш...че отдавна ми е на стенд- бай в кошницата, само чакам едно малко побут и го отнасям.

# 642
  • София
В четвъртък се боядисах с Вела Колестон  5.00 и окислител 20%. Нанесох само в корените и стоях 40 мин. Днес на дневна светлина ми тъмнее доста😤. Много ли време стоях, не мога да разбера. Ще пусна снимки утре на дневна светлина,за да придобиете представа.
С нещо да я намажа, за да падне по-бързо боята?
Не не си седяла повече от нужното. Боядисвам се със същата боя и номер от почти 3години. Сама и в салон, когато съм си в София. От фризьора ми знам, следното: 5.00 е основен цвят, покриващ белите коси, сложен самостоятелно е доста тъмен да, и не дава оттенък. Който може да бъде 5.3 например и т.н. Аз смесвам от няколко месеца 5.0 с 6.3, тъй като 5.0 и 5.3, ми идват вече тъмни. Не зная и при други момичета ли е така, но моята коса, в дължина попива пигмента, напластява го, става по-тъмна от търсеното. Докато корените се държат точно обратното
 Оксиданта ми е 6%. Надявам се, да съм ти била полезна.   Hug
Добър колорист, може да бъде най-полезен със знания за смесването на отделните цветове и нюанси.  Peace

# 643
  • Бургас/Пз
Момичета, бустера за обем на Секси Хеър http://www.arlen.bg/product/2803/buster-terapia-za-obem-sexy-hai … ooster-200ml.html се използва след балсам/маска или вместо балсам/маска?

Мисля , че е вместо маска. Консултирах се със Сити и тя така го ползва.

Денси, за първи път виждам косата ти права. Особено на първата снимка преди разресването е страхотна. Като я измиеш да кажеш отрази ли ти се Дисциплин протокола на къдриците. И ако не е тайна може да споделиш салона, може и на ЛС Simple Smile

Смесих три бои на Мажерел  (1/4 от 8.0; 1/4 от 7.1 и 1/2 от 6.1 с 6% окислител). За да намаля евентуални щети на мокра коса сложих от 10 минутния стимулатор за скалп на Гроу Горджъс, а по дължините Смесих по 1/3 Еластисайзер, преуош терапията на Керастаз Нутритив и нощната маска на Гроу Горджъс. Намазах много обилно и минах с терапевтичната преса, после духнах  малко със сешоар и си легнах. На сутринта изплакнах и почти нищо нямаше за отмиване - всичко се беше поело от косата.

Спала си намазана с боята ли или аз нещо не разбрах?  newsm78 newsm78

Тъй като в момента съм в дилема за боядисването или да пробвам къната , ако все пак реша да се боядисам, задължително ще пробвам това с маслата  Peace Hug

# 644
  • Бургас / София
Денси, прекрасна коса и цветът ти е много хубав  Hug Hug .
Втори ден с Дисцплин обикновеният косата е запазена чиста и обемна май ще се взима, доста ми станаха  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт