Пролет цветна наближава, августинче смело проговаря!

• 77 659
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Ми не иска да яде......манджи и супи. Иначе за вредности е готова винаги. Какво е това чудо незнам. Не огладнява ли това дете се чудя... И е станала една страхлива, страх я е от колите, от по-агресивните дечица, кучетата...и какво ли не. Само да ми види гърба и мамосва....на гърне не сяда. Други деца забравиха какво е памперс, аз не мога да я накарам още не гърне да седне....на каква ясла ще ходи идея си нямам.
Миа се тръшкаше един ден точно като я водех при баба й и една позната лелка (на годините на майка ми) се опита да я закачи нещо, тя ревна още по-силно и лелята мъдро заключи - "... тебе в яслата ще те оправят"  hahaha
Много е неприятно злоядо дете. Това не знам дали го оправят в яслата. Моите са капризни всичките и много се ядосвам, но чак злояди не бих ги нарекла. Ако я оставиш да се храни сама дали не би подходила по друг начин към храната? Миа я е страх от мравки и малки мушици например, за големите насекоми да не говорим. Предполагам е период и гледам да не си го слагам на сърце. Сега други ядове са ме подгонили покрай едното голямо момче и се сещам за поговорката "Малки деца - малки ядове, големи деца - големи ядове!".

# 571
  • Пловдив/София
За бебето на месеци и двегодишното - наскоро, докато търчах след михаил и го умолявах да поеме в избраната от мен посока, преминах покрай две майки с колички, едната с кош за новородено. Бавничко си вървяха, пиеха си нещо и си бърбореха. Ей, страшно им завидях!!! Joy

А, не, не,категорично не мога да сравня нищо с ужасните първи месеци! Това не спираше да реве, почти нему виждах очите- или спи, или плаче. Постоянно искаше носене, люшкане, не можех до тоалетна да ида, а спанетооо...Не,не, предпочитам си 2 годишното, колкото и да ми е лудо и да ме изкарва извън релси понякога.

Да се оплача от боледуване и аз. Не разбирам- цяла зима и пролет изкарахме здрави, от януари до юни без сопол дори. Обаче започнахме да ходим на море и айде- не знам колко боледувания вече. Първо отидеза 3 дни с баба си- температура 39, беше ужас да не съм до него Sad отидох на морето, оздравя, след  3 дена настинка. Сега пак сме на море, онзи ден прегракна, днес ми се стори топъл- пак Т Sad(( А след 2 дена по идея отива при другата баба, че да поработя малко. Дано оздравее. Тъпото е, че другия месец започваме ясла и си мислех, че като е лято, ще избегнем болестите- а май излиза, че сме влезли в цикъла даже преди това...Еми каквото такова, просто ми се искаше да задържим по-дълго здравия период, ама явно няма как вечно. Как настива тук не знам, нали уж се каляват на морски климат..

Не съм чела всичко, но мернах някъде, че Асти е бременна- уау, изненада, честитооо и леко докрай!

Измислих РДто, и ние с клубче с двор, нямам търпение вече за подаръци, торта и всичко, но има време де.

# 572
  • Точно където трябва
Ще се жалвам, ако искате ме освиркайте. Но първо честито на Асти! Възхищения, че се наемате и на второ дете!
Аз ще се оплаквам от моето. Ината е до безкрай! Непрекъснато иска някакви невъзможни неща и като не станат е ад. Отделно, че не яде. Не яде вкъщи, като излезнем и се започва едно подаване на всичко и тя на никой не отказва. Дразня се на подаващите, но се чудя какво да направя. Дори да не и дават нищо просто някой решава да яде или да си храни детето и тя си иска. Иначе всички майки обясняват как вкъщи не им дават такива неща. Ама навън носят с чанти...
Отделно вкъщи също бабата и дядото ядат салами, кренвирши и т.н. безобразия, които аз не ям и на нея не давам. Ама тя ходи и си крънка. Или взема хляб и се тъпче. Едно, че ме е яд че готвя нон стоп да има/ако случаааайно е решила да и е ден за хранене/, второ че не яде нищо полезно, а само дебелее. И това ми е следващото дразнене. Като се жалвам, че нищо не яде и само тъпче боклуци и чувам "Еее, каквото иска това ще яде, дали яде нещо" Как да им обясня, че крокита, чипсове и солети не е хранене?!
Та от всички тези факти съм безкрайно изнервена, постоянно викам по нея. Тя съответно не ме отразява изобщо. Понякога от безсилие се разревавам. И не вярвам, че към 3-тата година нещо ще се промени.
В събота и е РД и кръщенето. Подозирам, че ще има цирк, нещо не си иска роклята...

# 573
Ели, няма да те освиркваме Simple Smile съчувствам силно, диванетата като си навият нещо са страшни. И мен страшно ме дразнят как постоянно се разнася и раздава храна навън. Аз не нося! Евентуално да му взема някой сладолед и да си хапнем скришно. На други деца не предлагам, ако не получа изрично разрешение от възрастния. Ако много се наточи на чужди боклучки се отстраняваме от мястото, ако ще с рев да е. Колкото и да се гърчи, все още мога да го изнеса. И също крещя по хората - май ме мислят за абсолютно изперкала и май не са далеч от истината Simple Smile

# 574
  • София
Ели с храненето сме същите. Откачам....вчера ме докара до нервна криза. Готвя всеки ден и той всеки ден бута чинията и дори не иска да опита. Правя неща които е ял и харесва уж, но не и не....иска хляб да тъпче, но напоследък не му го давам. Две вечери гладен го слагам да спи. Снощи спа неспокойно предполагам заради това. Интересно как дори не иска да опита яденето и плодове, но онзи ден набара парче луканка и дори не се поколеба да го набута в устата си и после пощуря да иска още. От плодовете яде само круши и съвсем малко ябълки. Бананите ги спря. Иначе плодови пюрета за смучене яде. От зеленчуците само краставици и то рядко. Май посяга и към моркови, но се притеснявам да му давам. Ще взема био. Чудя се какво да го правя с това ядене....в яслата всичко си ядеше. Някак кофти че в къщи по-зле се храни. Явно и по-нервна съм...зор ми е да готвя и като не яде много се нервирам. Ох...оплках се....

# 575
Астинед, защо не вземаш частна кухня? Може пък чуждите манджи повече да му харесват  Laughing
Нашата държавна кухня утре приключва  ooooh! И ще трябва и аз да готвя, или да вземам частна. За начало мисля да готвя, че ми писна да съм вързана за манджа и да трябва задължително да ходя да я вземам, обаче усещам, че бързо ще ми мине мерака и най-вероятно ще поръчвам  hahaha
Иначе за яденето, яде. Забелязала съм, че плодовете като му предложа нещо ново, не го иска. И на втория, третия път го прояжда  hahaha Така беше и с кайсиите, прасковите, диня, пъпеш... Сега само питам какво иска, и той си казва - преди малко викаше из къщи "пупеееш, пупеееш"  Joy

# 576
  • Пловдив/София
И моят напоследък  не иска много готвено, но не съм особено притеснена. Лято е, и аз не съм гладна както обикновено. Давам каквото иска, винаги предлагам първо полезната храна, ако прави номера заплашвам "прибирам супата тогава!"- понякога върши работа. Ако не, прибирам наистина и след малко предлагам друго. Яде предимно плодове, хляб, солети, домати, кисело мляко, зърнени закуски, царевица (това му е любимо- като види в парка полудява да му взема). Готвено гледам поне един път на ден да предложа, но се яде по няколко лъжици. Период е. Колкото повече ги насилваме и се вживяваме, толкова по-капризни ще станат. Оставям го сам да яде, колкото и както може. Добре си е на кг и това е важното. И вода.

# 577
  • София
Аз просто реших да спра да предлагам друго, защото така се учи, че винаги може да предложа нещо по-вкусно за него. Пробвах частна и нямаше по-добър успех. Яде купени пюрета още....сигурно е единственото почти две годишно, което с такова желание да клюпа тези гадости. Но това нито ми се вижда много ОК, нито е изгодно. Като се сетя че го захранвах с приготвени от мен само неща, да не давам готови пюрета, а той толкова да ги харесва, поне тези на ДМ които взимам. Гледам в краен случай са ги давам, ако сме някъде или като е болен и съвсем не яде. случвало се и тях да откаже, но супер рядко. Днес яде пилешката супа, но я пасирах на крем супа, както и всички други де, иначе съвсем не ще. Аз се нервирам и когато откаже неща които е ял преди с удоволствие и отказа дори да опита. Ако не е опитал, не е сигурно че не го иска. На кила сме повече от добре, но то и от хляб се трупа. Мама се смее, че аз съм била и по-зле. Не се е метнал на баща си, който е добро прасенце. А като почнахме захранване отваряше устичка за всичко. Сега нали сам се храни и не дава да му се дава.....

# 578
Уф, да, това с "не дава да му се дава" е ужасно! Иска сам да яде, но след пет-шест лъжици му писва и въобще спира да яде. Лудница е това хранене просто. И аз по-скоро не предлагам друго, ако е отказал по средата или в началото на яденето. Напоследък му давам айрян за десерт, доста се котира. Той нали върви по-дребен от нормата и гледам да вкарам по някоя и друга калория отгоре, когато мога.

# 579
Явно това с неяденето е всеобщо. У нас положението е същото. Готвено отказва и се чудя защо още се занимавам да вземам кухня. Всъщност мъча го с кухнята, защото скоро тръгва на ясла, а там храната се доставя от същото място. Плодове и зеленчуци не яде абсолютно никакви в суров вариянт, само на пюрета и то от готовите. Но това не ме притеснява особено, повече държа на супите и манджите. И аз като Асти започнах да пасирам и има някакъв успех. Незнам, мързи го да дъвче ли? Но пък за луканка не го мързи newsm78

# 580
Да бееее, точно! Все едно чета за нея.....смених кухнята с Юначе. Между другото, доста са им прилични бъркочите. Ми не я иска. Опитваше скоро да се храни сама, обаче се отказа. Май по период съвпада с отказа й да се храни. Купешки пюрета яде с по-голям успех.....ми не искам с тях да я храня. Иначе, Астинед, не сте единствените Simple Smile Иска солети, бисквити, зрънчо, хляб, кисело мляко. Всичко тестено. Сирене също яде. Домати и краставици. Пъпеш, диня, кайсии, череши....плодове яде. И това е! Манджа като види категорично не отваря уста, никакъв шанс не й дава. Педи вика заради кътниците....да бе! Дъвче краставици, хрупа и й пукат ушите. Манджите са къде по-меки, спокойно може просто да го глътне!
По повод вредностите-днес една съседка така унищожи и последните ми надежди да я нахраня. Пристигна при нас със зрънчото и хлапачката докато полагах епични усилия да я прилъжа да си отвори устата вече 30 минути и всичко просто свърши. Хем знае, че се опитвам да я нахраня и съм се скрила настрани. Ужасно е!
Ето тази вечер....видимо гладна искаше хляб, само не и супата. Страшна драма и накрая ме пречупи. Вечер не ми се ще да ляга гладна и често е на кисело мляко. На обед обаче съм я оставяла....ефект нула....Sad

Последна редакция: чт, 21 юли 2016, 23:56 от Nutty

# 581
  • София
Снощи, за да не го мъча пак с манджи, а и не бях готвила, му дадох сирене, кашкавал и хляб, както и акрян. Сичко хубаво, но се накъса да се буди за вода. Уж сиреното беше във вода, но не беше съвсем обезсолено,а кашкавала си е солен. Вие обезсоляване ли го още? Днес ми е много зле.....не знам как ще оцелея Тея два месеца. Поне се успокоявам, че щом ми е зле, значи нещата се развиват. Яд ме хваща на ММ .....какво разбира от цялата работа....ни бременност, ни раждане.....в такова настроение съм покрай непрестанното желание да си издрайфам червата.

# 582
Оххх Астинед, как те разбирам ако знаеш... И аз бях много зле в началото, гадеше ми се доста дълго време, по цял ден, а на малкия хич не му пука за мен  Crossing Arms И много виках, много нервна бях, ама се усещах чак след като се навикам  Joy Абе не е лесно, но стискай зъби - само 9 месеца са, ще минат бързо и ще забравиш. А като отидеш при АГ и чуеш как тупка сърчице, и ще ти мине още по-бързо. Гуш  Hug
Иначе за сиренето - не го обезсолявам вече, яде по много, както и кашкавал. Давай му и домат и краставица, да обират солта и да оводняват.

# 583
Асти,честито,че май забравих да ти честитя  LaughingРазбирам за гаденето-аз от 2 до 9 месец повръщах след всяко хранене...Ще мине..Диди в момента е супер фен и той на сирене,кашкавал,айрян,особено катък(а не знам полезен ли е?!от магазина говоря и ако кажете някоя гарантирана марка ще ми е полезно ),маслини,краставици.С манджите се лъжем...Спрях да давам обилни закуски и след.закуски отдавна-за закуска давам банан с или без кисело мляко,нещо такова.Миналия ден яде филия с масло и сирене,маслини и краставички,еми до 5 часа не пожела да яде ,после яде кремче някакво и ест. вечерята и тя отиде.Следобед давам плод.

За говоренето-на почти 2 години Диди започна да говори-да,ама на бебешки  Joy Нали щеше изведнъж да проговори-мислех,че щом толкова се забави,направо ще започне както трябва,а той-на китайски ми тартаниса цял ден  Laughing.Повтяря поне някои думи,но изобщо не както трябва-или първите или последните срички казва  ooooh!(ела-ллла;кола-ла,дай-дааа,баба Петя-баба Пе) и подобни.С да и не отговаря и каточе ли вече по-рядко чувам омразното ми ъ-ъ-ъ-ъ-ъ!

# 584
  • София
Домати не яде, а и краставица вчера отказа, щом има сирене и кашкавал, даже хляб едва хапна. Тъпчеше парче след парче. Като ламя е за тези неща. Ох Петрова значи не си мрънкало, като мен. Не помня да си се жалвала. Дойде ли 12/13г.с. ще се оправя ама .....

Общи условия

Активация на акаунт