Пролет цветна наближава, августинче смело проговаря!

• 77 650
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Хахаха не съм ви се жалвала, защото доста късно ви казах - май чак покрай втората ФМ някъде  Joy Иначе ми идвашееее ... не знам какво да направя. Имаше една реклама по ТВ за хапчета магнезийй, с една женица, дето щеше да изкърти волана на колата - ей така бях и аз  Joy

# 586
Аз втората бременност бях нечовешки нервна издваше ми да избия всички около мен Rolling Eyes То сигурно затова сега бебето си връща-нервнооо, бие и скубе и хапе като див звяр.А как се въргаля по площадките като не му угодя нещо не съм вярвала,че ще ми се случи на мен.
Добре,че ме е обзело някакво нетипична за мен търпимост,че щяха да ме разказват из кватрала като лудата биеща майка  Embarassed.
С пъвото ходехме из Южния парк и там се събираха много деца и непрекъснато някои черпеше с нещо,а то ходеше като гладно куче из хората и си просеше храна.Колко нерви изхабих да им обяснявам защо точно това не яде.Даже съм казвала да не му дават нещо а те напук му навират в ръцете.Е въпреки,че се старех да яде полезна храна сега би живял само на пържени картофи и близалки примерно ако има начин.
Сега не ходя по детски площадки и не се ядосвам пускам го в един див парк дето най-много да хапне някоя джанка или малко пръст,а те са що годе здравословни.

# 587
Явно всичкинса на фаза неядене.Аз успявам да пробутам нещо от манджите само ако го закрепя някак на вилицата, нищо течно не иска.Другото което е с много малки успехи е да топя хляб в манджата.Още със ставането иска сок( имам домашен и го разреждам) или вода за да се мокри( през деня пие водата от нормално шише  и се полива).Преди няколко дни бях с приятелка с дете на 3 години и тя му взе понички с шоколад и на моя веднага му стана интересно и тя поиска да му даде, но аз казах че не съм му давала сладки неща, после взе пуканки ня детето и аз казах че и това не му давам и ме изгледа много странно и ме попита а какво яде.Не съм луда нали, като порасне ще си яде каквото иска.А и сигурно бабите му вече са дали  забранените вкусотии, но не казват.(че едната ме пита палачинката с шоколад или мармалад я яде:-))
Другия месец ни поканиха на едно момиченце наборче на РД , досега сме били само на една братовчедка на 5 год, та ще крада идеи и за нашия.
На бременните честито , и аз искам пак да съм с коремче( то и сега съм с корем, но без бебе Simple Smile ), но моя мъж нещо се дърпа, да пораснел, да съм поработела малко( хич не ми се връща, даже не съм им звъняла да видя какво е положението, все отлаам)Леко бременеене, пък дано и аз прихвана от вас:)

# 588
За забранените неща - бабите и дядовците ясно, че дават, аз само им забраних шоколад, чипс и разни подобни боклучки. Но сладолед редовно яде с дядо си. Тази седмица се гледат с мм, защото беше болен и този път бащата сдаде седмицата - аз имах страшно много работа. И яденето беше доста по-голяма драма от обикновено, но вчера и днес се разяде леко. И днес разбрах, че за десерт получавал от моите мини вафлички Joy но не се притеснявам толкова вече. Като цяло голямата ми драма е да не му се дават такива неща преди ядене - а в градинките вечно се вадят солети, бисквити, вафли и сладоледи точно около времето за ядене. И той ако набара две бисквити после обядът или вечерята са тотален мираж. Иначе вече свикнах да ме гледат като лудата, която крещи да не дават храна на горкото гладно дете.

Пък да се оплача, не иска никакви сурови зеленчуци и почти никакви плодове. Плюе ги с отвращение. И се налага да му готвя манджи. Тази седмица е на кухня, но например ние ще вечеряме пилешки крилца и салата. Прекрасна вечеря и за него, ако ядеше проклетата салата! Но той не. Това ми е мъката, аз толкова обичам салати... Дано поне до другото лято да прояде, това ще го избутам някак край печката Simple Smile

# 589
Честит втори рожден ден на госпожицата на elliee! Предполагам вече и кръщенето е факт. Честито християните! Нека бъде благословена!
Ние сме на море, голямото мокро  Wink Голям инат,вече и баща и се предаде, не можел да се справи  Sunglasses с нея.
Прочетох доста за злояи деца.Аз като имаща две такива в къщи да ви кажа,че щом хапват нещо,било то хляб или мляко все е нещо ,радвайте се.
Asti,тихичко честито и от мен! Спокойна, лека и успешна бременност ти желая!  Hug
На всички  прегръдки и здраве  Hug Hug

# 590
Честита рожденичка на Ели! Simple Smile

Дами, давайте предложения за име на следващата ни тема. Бавно, но славно, май май ще го докараме до още една Simple Smile Предлагам да са по-глобални заглавия, а не точно свързани с определен сезон Simple Smile

# 591
  • София
Асти, честито и от мен. Случайно влязох в темичката и видях хубавата новина. Пожелавам ти успешна бременност и пухкаво бебче на финала. Аз миналата година като бременеех , боледувах от всички вируси на Цвети. И антибиотик пих и какво ли не. Всичко ще е наред 🍀. Мами не се колебайте за второ дете, сега е момента 😉 няма по - хубаво от две . Цвети септември тръгва на ясла класирана на първо желание. Не говори повече от 5 думи, но разбира много. Почти нищо не яде, след седмица я чака морето, а след това и организирам рождения ден, дано се получи добре, че миналата година се изложих нямах желание за нищо. Много транзитно минавам, но желая много здраве на всички и Прекрасни рожденни дни 😙

# 592
  • София
Съчице, скоро си мислех за теб, че никаква не си писала и въобще, като цяло  за второто бебече. Знам, че трябваше да лежиш много и сигурно никак не е било лесно с друго бебе.
Аз вчера за малко да трябва да вляза на системи....малко се съмнявам, че може и летен вирус да е било т.к. освен повръщане бях и с разстройство, а малкия ака рядко от няколко дни, уж го затегнах, но го отпуснах с яденето и вчера пак се изака рядко, но пък нищо друго и не е многократно. Като почнах да повръщам го отдадох на бременността т.к. си ми е лошо ежедневно и всеки ден прогресираше прилошаването. По-късно, като почна и разстройството се усъмних. Почнах Деган и ще го пия 5 дни. Вчера на два Дегана продължавах да повръщам, по-рядко, но пък ми беше ужасно лошо и никакви течности не успях да поема цял ден, а само губех. Както и да е, да не влизам с цветущи описания. Ако не беше малкия щях да се предам, но просто на системи те държат три дни (макар още на следващия да си доста добре) и съответно баща му трябва да си взима отпуска и да се оправя сам с него. Надявам се да няма последствия за малкото бобче в корема. Много му се насъбра. Днес се съвземам, но пак не мога много да ям и пия и съм замаяна, което е нормално. Два дни не е извеждано детето, просто няма как да се справя. Общо взето доста го отнася горкия, че го отглежда байби ТВ и таблета, за да мога да лежа. Вчера поне ММ успя да се прибере малко по-рано от работа. Много бавно ми тече времето. Не знам деца с още по-малка разлика как се гледат...геройни мами има....
Моля се всичко да е наред, защото не мисля, че мога още веднъж да си причиня всичко това....побързах за второто именно защото ме беше страх, че ако изчакаме повече може и да не се навием. Реших да не го мисля много много, как ще се оправим, а че все някак ще се...

За заглавие да дам някакво предложение все пак: Августовските деца карат вече колела, памперсите махат и пакости творят.

# 593
Като гледам заглавията трябва да се преместя да пиша в августинки 2015 не говорим и не караме колело,а памерса няма и помен да сваля Simple Smile.Но пък е инато за трима.Като му откажа нещо демонстративно ляга на земята и си лежи в цял ръст и облизва земята ама не може да ме трогне вече съм му свикнала.
Възпали му се някаква рана на крачето и много се притеснявам да не стане по-зле мажа с йодасепт.Досега никога не съм мазала и обработвала рани с нищо и на двете деца и не съм имала проблеми откъде се взе това чудо  Confused.
 Astined дано това да е последното препяствие и да ти предстои една лека и безпроблемна бременност.
Липсва ми бременноста и обожавам бебетата ,ама много трудно се гледат особено тия лъвове са пожар.Към нищо не оставя безучастен във всичко държи да се набута.Няма начин да ям,пия и правя нещо без да иска да участва и не приема отказ обижда се ужадно и се сърди.

# 594
Набързо само с предложение за заглавие:

Августинчетата ни красиви, правят ни истински щастливи.

# 595
  • Пловдив/София
Мен май ми тиктака биологичният часовник. Зайо го направихме рационално в стил "време ни е", а сега изпитвам това, за което съм чувала да говорят- да ми скача сърцето,като видя бебе, да мечтая да гушкам отново някое (този път кротко!!!)...Ама знам, че каквато съмлабилна ще лудна с две малкидеца.Пък и искам да взимам високо  майчинство. Та ще чакам още година може би...

Ние махнамне памперса преди близо месец, но още имаме инциденти. Особено като го гледа баба му е ужас- изобщо не може да го хване,а той на нея не й казва някак си и постоянно пере гащи милата...На нас също не винаги казва,но съм много горда, катокаже не просто "ако",а и"пис"- опитва се да ги разделя вече.

Много повтаря думите ни, изкривено,но вече има стотици думи вречника си. Явно ще говори по бебешки, важното е, че се разбираме.

# 596
  • София
Не случайно прекратих майчинството след първата година. Ако бях 2години нямаше да се навия сега. Върнах се на по-добра заплата и сега ще имам 18месеца на нея. Сега ми спират и допълнителните 170лв, който получавам до 2год на детето. Не идваха зле и те отгоре. Иначе моето нали беше като по учебник бебе и определено ми беше по-лесно от сега. Ще видим живот и здраве следващото. До 6 месец на Боян написах и защитих дисертация, а после и на конкурс се явих. Сега ако трябва, ще си остана без защита.
АниММ и ние не говорим. Памперса махаме, но имаме още работа най-вече навън. И колело не караме ама се ще почнем де Simple Smile

# 597
Августовското човече не е бебе вече!
С грейнали очички и лица щуреят и порастват августовските деца!

# 598
уф какви заглавия ми хрумват след цяла сутрин инати и реване... Mr. Greenама няма да ги сложите!
Като сваляте памперса как ги държите облечени-аз го пуснах по гащи той не ги харесва и ги съблича,а килима не е твърде чист за да сяда гол на него.Постоя тая сутрин 2 часа гол намерих после една локвичка на паркета,но на гърнето отказва да сяда.

# 599
  • Пловдив/София
При  нас най-удобно е по разкопчано боди. Хем има какво да му покрие дупето на килима, хем може да сяда сам на гърнето без събличане (научи се сам да го вдига).

Ето едно предложение от мен:

Августовското дете навлезе в ужасните-прекрасни Две!

Общи условия

Активация на акаунт