Пролет цветна наближава, августинче смело проговаря!

• 77 649
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Не мога грам да си напрегна мозъка да измисля заглавие за следващата тема  Laughing наскоро прочетох един виц : Попитали 10 майки къде искат да почиват -половината не разбрали въпроса, другата половина заспали докато ги питали.. Абсолютно така се чувствам вечно на ръба на силите си, но все има още останали в резерва. Ще се справиме, казват хората , оцелява се... Crazy Но пък е несравнимо , обожавам ги ...Позагубих се, защото пет месеца организирах сватба. Голяма беше и всичко да изпипам и така..Все сме навън, разходки. Създадох им еднакъв режим на хранене, бодърстване и спане иначе нямаше да се получат нещата. И при нас са обичайните неща - но най ме притеснява, че не иска да повтаря думички, не говори нищо , само някакви неща на китайско -индийски. Давам и срок до декември, да видя в яслата дали ще се пречупи и ще я водя някъде.. С памперса имаме напредък, но само я подканям през две минути иначе сама няма да си каже. А малкия е такава усмивка, вечно нахилен, защото кака му е много пестелива в това отношение- има баланс. Wink Той много я обича само я търси с поглед и и се радва на щуротиите, а тя почти не го забелязва, но се надявам нещата да се коригират скоро като проходи..
Асти,
Скрит текст:
всичко ще бъде наред знаеш първите три месеца са най-кошмарни. Аз първата я изкарах на легло, но за втората нямах никакъв шанс, всичко беше на магия и божията благословия..Много се радвам, че сте се решили. Прави ми впечатление, че хората около мен въобще не плануват да имат второ, освен ако не стане съвсем случайно.а то е толкова хубаво, коства много усилия, но здрави да сме с всичко ще се справим.Стискам много палци всичко да мине възможно най-леко. Има ли кой да ти помага, свекито не живееше ли с вас?

# 601
Честито на рождениците на fiona! Безгрижно детство и много здраве им желая!

Аз ще се оплаквам от морето, но нека първо се приберем  Wink!

# 602
Мама Ирина....да не си посмяла! Ние тръгваме на 8ми, чак след това се оплаквай, да не ме хване удобния мързел Simple Smile

# 603
  • София
Влязох да видя да не би да е пусната нова тема и да съм проспала....ама не......
тая седмица сякаш съм по-добре, да чукна на всички видове предмети и материали, пак ми става лошо, но поне не е 24/7. В събота чухме туп-туп. Сега чакам ранния скрининг, който насрочих за 15 Август, притеснено ми е, че е точно в началото на 11 г.с. и е малко рано и може да не се видят някой неща, но следващите две седмици сме на море. Ако трябва в 14 пак ще ходя.
Боян вилнее яко......Днес най-после му поставих прословутата последна 5 валентна, дето още на 17 Февруари трябваше да се сложи. Досега никога не сме имали реакция на ваксини, дано ни се размине и този път. Това от мен, че Боян спи и ще отивам и аз да си легна.....както никога не спа на обед, от три седмици не пропускам. Естествено всичката домакинска работа е изостанала потресаващо поради тази причина.

# 604
Астинед честито сърчице  Kissing Heart Всичко ще е наред, ще видиш  Hug И моя скрининг беше рано, не е проблем. А за спането - много добре ми се отразява и на мен, аз от началото почнах и аз да дремвам, и сега все още го правя, даже ако пропусна и ми е криво после  Laughing
Аз започнах все по-често да пращам малкия при баба му в Люлин, да си се гледат, даже и сега е там  Sunglasses. Ми то си ми тежи вече, ходя като патка, корема напред, кръста ме боли, вечер не мога да се обърна в леглото - абе страхотия  hahaha
Иначе отпразнувахме рождение ден в неделя, много добре мина. Децата бяха много хепи, една леля ги занимаваше, майките и татковците си говорихме и пийвахме и хапвахме - абе идилия  Sunglasses Party

# 605
Пожелавам на всички прекрасни и умни деца да имат една приключенска трета годинка! Да бъдат здрави и да ви карат да се усмихвате често!
Астинед, честито!

# 606
Честит празник на всички късни рачета, лъвчета и ранни девички. Да са много здрави!
Да ви кажа за рождения ден на открито (за който го интересува,де Simple Smile ). Намерих една беседка в Борисовата градина, до игрищата на Спортна София. Точно до конната база. Също така е съвсем близо и до детската площадка, която колкото и да е старичка, пак е някакво удобство. Беседката е също старичка, но с повечко балони и украси, стана симпатична. Една маса с хапване и пийване, няколко одеала по тревата, играчки и готово. Simple Smile Изненадата за децата беше, че яздиха кончета на конната база, храниха ги с моркови и като цяло, доста се забавляваха.
Да кажа и за конната база - предлагат площ на открито, но под навес, за около 20 човека, с наем 40лв на час. Внасяш си каквото поискаш, плащаш само наема. Кончетата са по 3лв на обиколка, предлагат карти по 25лв за 10 обиколки.

# 607
  • Пловдив/София
Голямо лятно мъртвило Simple Smile)

ние сме в треска за РД„ е не чак, но много се вълнувам и вече и детето знае, че има "ден ден" и изрежда кой ще присъства по имена Simple Smile) Мисля си да му сложа на събуждане подарък в леглото, за да разбре, че е дошъл специален ден (аз така си помня рождените дни,с шумоленето на хартия за опаковане сутрин в леглото). Дано си изкараме добре и няма някакви драми (биещи се деца, сбъркана торта или де да знам). Всичко е поръчано, само се чудя да взимам ли от Джъмбо свирки, балони и такива неща и по нещо символично за малките гости- деца около 2 г са повечето..може би книжки някакви?

Аз за друго дойдох да питам. Който е ходил вече на ясла- какво представлява това изследване на чревни патогенни бактерии? Разбрах, че се купува нещо от аптека, но какво точно и какво се прави- слага се малко ако в шишенце, а другото какво е? И сутрин ли се носи задължително?

Ние май няма да сме готови с всичко за първия ден на градината, но нали е чаастна и по телефона казаха, че не е проблем да ги занесем на другия ден (няма ни в София предходната седмица). Сега чета, че за чревни паразити срокът е 3 дни, дано пак не е проблем.
В списъка ни с документи не пише нищо за родители- може би защото са общи с документите за градината? Няма да си правя засега.

И друго- купува ли се някакъв картон от книжарница, който ЛЛ попълва? Четох нещо такова,н о гледйаки списъка не виждам какво ще е- здравна карта и имунизационен паспорт лЛ трябва да си има в кабинета..

С нея немога да се свържа,може пак да е в отпуска, дали ще е проблем да отида другата седмица без детето? Тя уж каза, че не.

Много натоварени седмици ни очакват, имам сериозен проект на работа, всички документи и адаптацията в детската, имаме едно пътуване и какво ли не...ама си ми харесва животът с голямо дете, 2 е любимата ми възраст засега Simple Smile)

# 608
Пипи, набързо:
Здравната карта се купува от книжарницата, доколкото помня. На единия родител се прави васерман, пуснете го сега - важи за 6 месеца, а май отнемаше време. На детето се правят кръв, урина - трябва да купиш колектор, ако - пак колектор специален, има лъжичка и май може от предния ден да го събереш. Педиатърката също трябва да даде стъкло специално с тиксо - не знам дали се купува, на нас ни го дадоха. Много важно е вечерта да не мажеш с кремчета дупето и сутринта като стане лепваш тиксото на дупето, после го залепяш на стъклото и носиш. Не навсякъде правят всички изследвания, питай къде да идеш.

Ние сме страшно заети напоследък, въобще нямам време за вас, ще пиша подробно някой ден Simple Smile

Честити рождени дни на дечицата ни, да са здрави, палави и щастливи Simple Smile

# 609
  • София
Стъкълцето с тиксо ми го дадоха от Кандиларов, защото аз там ги пусках. Ходих преди това да питам именно тези подробности и ми го дадоха. Акито трябва да е в хладилника ако го взимаш предишния ден. Излиза за 3/4 дни и то резултата се взима на място, поне в тази лаб.

# 610
  • Пловдив/София
Много важно е вечерта да не мажеш с кремчета дупето и сутринта като стане лепваш тиксото на дупето, после го залепяш на стъклото и носиш.

ей това не можех да разбера, много полезно, мерси!!

Да не пропусна и аз- честит рожден ден на всички досегашни рожденици!Да имат още една щастлива и весела, щура година!

В Рамус май правят?Поне моята ЛЛ ми говореше за някакви пакети там...

А до ЛЛ май може и без детето за документи и бележката, че е здраво- тя сигурно е проформа? 

# 611
Еййй от ходене по морета и не пишете съвсем вече  Crossing Arms
Как вървят нещата с рождените дни?
Нашия мина доста добре, в детския кът на Папая при Техническия университет. Една много готина лелка занимаваше децата, а ние си пихме навън спокойно  Laughing Доволна съм  Party Предишния ден бяхме на друг РД в Ринг мол - еми пълен ужас. Даже не можахме да се видим с другите майки, всяко дете си ходеше където реши, а ние тичахме след тях да ги търсим, абе върнах се супер изнервена  #2gunfire
Иначе понеже не стигнахме до морето тази година, заведохме малкия във Велинград за 10 дни. Ходихме 3 пъти на топли басейни и времето се развали  Crossing Arms Но поне май му мина страха от водата, който открихме на миналогодишното море.
И сега вече се закотвяме в София и не мърдам никъде, че малко остана... А грам не съм готова за бебе, и такъв мързел ме е налегнал вече, че не знам  newsm78
Айде стига съм писала вече, чаооооо  Sunglasses

# 612
Побут! То пък това неписане на нишо не прилича.....за раздвижване едно въпросче - неядящите проядоха ли и как (ако някой се е преборил де)?

# 613
  • Точно където трябва
Момичета, много имам да пиша, но сега съм със спешен въпрос. На 2-рата годинка ми дадоха направление за изследване за паразити. Това е стандартно при навършване на възрастта или ни го дава заради яслата? При положение, че не съм и искала нищо. Даже го беше пратила по една позната и едва разгадах за какво е.

# 614
 elliee за яслата е. Ние правихме април, защото  дърпаше памперса. Отрицателно беше. И от тогава е без памперс  Wink

Общи условия

Активация на акаунт