Пролет цветна наближава, августинче смело проговаря!

• 77 635
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
  • Точно където трябва
mama irina, благодаря!
Само ми е странно от къде знаят, че ще я пускам на ясла. Пък и е пуснато с направление 2 дни след РД, затова реших, че е някакво за 2-те години. Сега ще звъня в градината да питам какво друго трябва - вероятно ПКК и урина, но все пак. А за тях полагат ли ми се направления? ЛЛ каза че не.
По темите - все още не яде, но и все още е на кърма  Crazy Повече ме притеснява, че доста тъпче боклуци, процентно са повече от останалата и храна. Иначе е дундичка сладка. После ще и кача няколко снимки.
Водих я на Банско за седмица. То почивка не беше, но поне сменихме малко.
Нещо, което много взе да ме притеснява е, че много бие децата. По малките не - те са сладки бебета, гушкаме ги, цункаме ги и така. Но по-големите... Понякога даже се вдига на пръсти за да удари някое. Ей така, за спорта. Когато се скарат за играчка някак мога да разбера /не и да одобря, но все пак виждам причина. Но повечето е просто така. Мине ли покрай нея детенце се затичва и го удря. Не ми казвайте, че е период. Покрай нас има деца на тази възраст и са толкова кротки. Вече никъде не мога да отида с нея.Мислех, че като стане по-самостоятелна малко ще отдъхна, примерно да я пусна на пързалката сама и такива, а то...залепена съм до нея за да и държа ръцете. И вчера сутринта като и хванах ръцете да не удари едно тя го ритна. А следобед бяхме на РД, там имаше едно момченце, което поне на вид беше по-дребничко и се надявах да го вземе за бебе и да го гушка, но не. Накрая докато и държах ръцете, тя просто му се озъби ръмжейки Crazy
Вече търся теми за проблемни деца и сериозно се притеснявам за нея.
От 7-ми тръгва на ясла. По принцип е много контактна, но напоследък много ме търси, голям рев ще падне. Всичко ми се е свило.
|И говори много, ама много. Повтаря всичко и се съобразявам.

# 616
Elliee провери преди да ги направиш, защото не трябва да са по-стари от мисля, че бяха 10 дни преди да тръгне на градина.

# 617
  • София
Привет Момичета! Не съм влизала от година и половина и какво да видя - толкова много от девойките,с които бяхме заедно в темата 2014, чакат дечица в момента!!! Лека бременност на всички ! Simple Smile
Аз малко с питанка:)
Моите юнаци са без памперс от месец ( само нощем слагам), обаче единият вагабонт от няколко вечери вика страшно насън и снощи се оказа,че на човека му се пишка, а той стиска и не ще в памперса , та ставахме нощес през час .... Имате ли идея дали е добра идея да се пробвам да му оставям гърнето и да го науча сам да става и да си го ползва нощем? Представям си го малко като да остана да спя при тях за 2-3 вечери и когато се събужда да му показвам къде е гърнето .. че тъкмо от месец насам спряха да се будят и почнах да си спомням какво е нормален сън, та сега -ново двайсе..Simple Smile

# 618
  • София
Привет и от нас!
Dandelionwine, Миа е на същото положение с памперса - махнат дневен, сух следобеден, който скоро също ще махна и нощен памперс, който понякога е напишкан, понякога е празен. Аз лично не отказвам при поискване да пишка на гърне/тоалетна. Обикновено номерата ги прави вечер преди лягане и иска понякога по 2-3 пъти да сваляме памперса. Нощем до момента не се е сетила, че може да иска, като се събуди обикновено е само за водичка и пак заспива. Смятам, че това ще е временно състояние и ще се откажат да стават през нощта, но все пак си зависи дали детето принципно се буди нощем, дали пие вода/мляко и т.н.
Nutty, при Миа неяденето е на периоди, като не мога да се оплача съвсем от неядене. Единствено като бяхме при свекърите тотално отказа да се храни с готвена храна. Изкара 10тина дни само на салата, диня, пъпеш и хляб. Сега вкъщи от моите манджи си яде, но става със залъгване. Явно няма да е любител на манджите, но все пак успявам да я прилъжа да си изяде всичко. В яслата гладна ще седи! Дано там гледа от другарчетата и те като ядат да си хапва и тя.  

# 619
И ние сме така с памперса - скоро ще махам следобедния, че все е сух, за нощния се чудя още. И той все е сух, мнооого рядко има пропуски, ако стане много късно сутрин. Иначе понякога се събужда с плач и казва долу, долу, да слиза от леглото, което значи, че иска да пишка. Но не казва пиш  newsm78, не знам защо. Иначе идеятя за гърне до леглото е добра, ще трябва обаче показване няколко вечери.

# 620
Аз отново върнах памперса Embarassed От два месеца го уча и все още не си казва. Когато е по голо дупе или ако му кажа сяда на гърнето, но когато е със слипове си се напишква без да се замисля. За акото издебва на обед или вечер, когато му сложа памперс преди лягане. От понеделник е на ясла и там ще го пращам с памперси, защото не ми се иска да си го прибирам опикан до ушите. Ще чакам търпеливо още, докато започне да си казва.
За яденето - не е любител на манджите. В къщи ги яде със залъгване, но на морето беше само на хляб, солети и кис.мляко, че не ми се занимаваше да се правя на маймуна и да го насилвам.
Напоследък доста си обогати речника и то някак изведнъж. Започна да се мъчи да повтаря думите, а до скоро не правеше такива опити.
Ели, много ме разсмя това с държането на ръцете и ритането Simple Smile. На теб сигурно не ти е до смях, де. И аз се чудя вече как да говоря и обяснявам, че малкия когато се радва на някой, вместо да ги гушка, ги бие и рита и се смее, но другите деца бягат и плачат.

# 621
  • София
при нас единият казва мега смешно "пуф" вместо пиш,но другият само се хваща за гащите и не го ле видиш в този момент,си обречен да переш килим.. но свикнах всеки час да го водя превантивно и така намалихме щетите до веднъж - две пъти седмично. проблемът сега е,че искат само на тоалетната чиния и категорично отказват гърне,а не знам в яслата дали ще ги търпят така.. другото ,което ме мъчи е,че все още заспиват с мляко на обяд,а там май не дават,а аз нямам възможност да ги вземам по обяд.. пробвах 3 дни да не им давам-истерии,рев,неспане и киселост до края на деня,а нощем се будят по 4 5 пъти всеки и викат"не!мляко!мляко!"..ами не издържах и пак почнах да давам за обедния сън:(

# 622
Ние отдавна махнахме обедния памперс,но задължително чишка преди сън.Вечер-като при вас-повечето пъти сух,ако спи до късно има едно чишкане вътре.И ние си обогатихме речника-но не казва рпавилно думите.Изведнъш започна да повтаря по негов си начин думите-някои с първите срички само,някои с последните,някои правилно,някои съвсем различни-Дядо Коледа е Дядо Льольо,сок е "пау"  Laughing и такива някакви.Не се притеснявам,прави си изречения от по 2 думи,разбира всичко и има огромен напредък отпреди 2-3 месеца,когато като му кажех да повтори нещо ме гледаше умно само.

И аз имам проблем с общуването му с деца,само че обратен-постоянно иска да гушка децата,вследствие на което направо ги задушава,стиска много силно,или падат на земята.Обяснява се всеки ден,че се плашат и не им е приятно,но за сега няма ефект.Също като види нещо -най-често превозно средство отива и бута детето,което е качено и изобщо не се съобразява-а гледам,че някои са научени да питат дали може.

На 12 тръгваме на ясла-и аз предвиждам много плачене и честно да си призная незнам психически колко ще издържа ако много тежко го приема-знам,че всички деца минават през този период,но аз съм доста чувствителна и много тежко ги приемам тези неща-примерно да знам,че иска да се гушне,както е свикнал да заспива,а там няма да има такива и ми е много жалничко

# 623
  • Пловдив/София
Да побутна малко темичката ни. Започнахме ясла и го изживявам много трудно, цяла седмица съм като болна и не мога да се съсредоточа в нищо. Плаче като го оставяме, ама много, чувстваме се като престъпници и сериозно се замислям дали дългосрочно яслата е хубаво нещо, или да не се мъчим..? Ще изчакаме още 2 седмици (че другата е кратка заради празниците) и силно се надявам да свикне. Днес реших да не закусва вкъщи, хапна само банан, но с този рев не знам дали е ял там и как ще издържи гладен до обяд като го взема Sad

Също се чудя как ще го разберат като иска вода (казва само "дата"), абе хиляда притеснения са ми в главта. Мислех, че ще съм по-твърда, на тръшканици издржам и не се поддавам, но на искрен плач просто не мога, рева и аз Sad

А имах много положително отношение, не знам защо си мислех, че като са малко деца и правим плавна адаптация, няма да е тази драма...

Както и да е, сега по хубавите въпроси. Много е готино с 2 годишно, като приятелче ми е вече. Ходим на всякакви места заедно, говорим си, казва цели изречения без предлози- например- "мама колата падна дупка" (на всяко друсане на колата го обяснява Simple Smile) ). Някои думи са супер бебешки и само аз разбирам, други са му супер, но повтаря всичко наред. Вчера ме убеди да ходим да купим "биба" (риба) като видя магазинчето от прозореца на колата. Абе много е готино, иска ми се да го взимам рано от ясла повечето дни и да имаме повече време. Ще видим как ще върви с работата, че много съм се отпуснала покрай грижите с яслата.

# 624
Хей, Пипи, засякох те в яслената тема. Адаптацията си е кошмар, аз бях като болна докато свикне дребното и спре да реве. Доколкото съм се интересувала от този период при другите, при него мина изключително леко - само един месец всяка сутрин и всяка вечер ревеше. И го казвам без грам ирония - това наистина се оказва лека адаптация. Като го оставя си поплаква малко, след което яде, играе, спи. Има деца, които в продължение на месеци не правят нито едно от тези неща.

И това, което правиш - да оставаш с него, според мен влошава нещата. Оставяш и тръгваш, жените ще се справят. Кураж и да знаеш, че ще мине - но поне месец ще трябва.

А това за разбирането - май моя син не се радва толкова на майката, която му се е паднала Simple Smile вечно е напук и да направи обратното. Ама какво да се прави, характер... Simple Smile даже веднъж едни жени на улицата ме питаха с какво съм го ядосала толкова това дете Joy аз можех да им кажа той как точно ми играе по нервите, но обратната ситуация не ми беше ясна Joy

# 625
  • София
Оф, Миа тръгва на ясла на 7-ми. Знам, че ще реве. Знам колко време реваха братята й (по-точно само единия) и затова съм психически подготвена и пак ще ми е жал.
Баща й каза "Кога ще тръгва, от сряда, охххх, миличката!". Казвам, като ти е толкова миличка, няма да я пускаме, гледай я ти. И той: "Е, миличка, миличка, колко да е миличка!"  hahaha
Ще отида да попрочета в яслената тема, може да има нови неща след 9 години, да се попросветя и успокоя предварително.  Wink
Сега я мъча да махна бибата, с която заспива. Намазах я с горчив лак, вече две вечери се дере докато заспи, после няма проблем. Надявам се до сряда да я откаже, че не ми се иска в яслата да ходи с биба и всякакви неща, които могат да бъдат налапани от децата около нея.
Пипи2013, кураж! И в градината реват, а има деца, които реват или мрънкат всеки ден до 4-та група (единият ми син). Да се надяваме, че нашите няма да са от тях. Ако мислиш, че като го спреш ще се адаптира по-лесно по-нататък се лъжеш!

Днес купихме на Миа колело с помощни колела и каска. Вече си е като голямо момиче, кара все едно цял живот това е правила.  Joy

# 626
Здрaвейте,почти не съм писaлa,aмa нямaм време  Simple Smile Ние тръгвaме нa грaдинa скоро и aз ги мисля кaк ще свикнaт,дaли ще плaчaт много,дaли ще боледувaт често и т.н.Относно изследвaниятa остaнaх с впечaтлението,че кaто нaпрaвят 2 години сa зaдължителни,зaщото нaшaтa докторкa ме питa когa ще ги пускaм и кaзa,че нямaло смисъл дa пускaм двa пъти нaпрaво нaведнъж  newsm78 Зa пaмперсите-ние още сме,но ги мaхaме през деня зa по няколко чaсa.Единия кaзвa "куку" пикaе и aкa в кукуто,понякогa се нaпишквa,но рядко ,a другия кaто се нaпикaе или нaaкa тогaвa се сещa дa кaже "пиш" или "aaa".Обaче следобедния и вечерния пaмперс зa единия просто не виждaм кaк ще се мaхне при положение,че нa обяд изпивa докaто спи 2 шишетa водa и кaто стaне е опикaн до ушите, a вечер пие по 4-5 шишетa водa и сменям през нощтa по 2-3 пaмперсa  ooooh! Понякогa се притеснявaм с тaя водa aмa сме го изследвaли,уж нямa проблем и кaзвaт,че е хубaво дa пие повече водa,но чaк пък по 2-3 литрa нa ден ми се струвa много  Rolling Eyes И ние кaзвaме достa думи вече,повечето сa бебешки,но aз им се сещaм,но имa някои думи които кaзвaт и сaмо те си ги рaзбирaт,инaче повтaрят кaто пaпaгaлчетa кaто им кaжеш нещо  Mr. Green Aми товa е от нaс,че много дълго стaнa  Simple Smile

# 627
И ние сме на ясла от миналия понеделник. Четири дена ходи до обяд и хоп - болен. Добре, че бързо му мина - един ден Т и разстройство и това беше. За сега от яслата съм доволна, само прохленцва, може и да не се е усетил още. Казват, че всичко си изяжда (съмнително ми е Winkи с гърнето няма проблем, абе ще се адаптира.
 По- голямата ми тревога е, че напоследък е ужасен лигльо - за всичко крещи, реве, църка, все ме дърпа нанякъде, все да е в ръцете ми, ужас. И това е доста преди яслата, така че няма връзка с нея. Незнам период ли е или инат newsm78, но е побъркващо.

# 628
  • Точно където трябва
И ние тръгваме на ясла от 7-ми. Направо не ми се пише...

# 629
  • София
Ех, кога писахме за растящите кореми, след това за раждане, прохождане, а сега вече и за ясли говорим. Това време наистина лети. ..

Общи условия

Активация на акаунт