Пролет цветна наближава, августинче смело проговаря!

• 77 671
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
И Иво тръгва на ясла на 17,брат му е първокласник..ако ви кажа,че съм ужасена какво ни чака ще е малко  Mr. Green.Иво последно време става все по-труден за гледане.На разходка винаги тръгва в обратната на моята посока,ако не му харесва нещо се просва в цял ръст с лице към земята и си лежи демонстративно може и на средата на улицата ако му хареса мястото.Следобяд почти не спи-час,час и половина и се буди с бесен рев и киселее после.Нощем също се буди често.На разходка се научи да бута непознати деца.Както си върви и като види някое отива и го блъска.Ей така без причина все едно за здрасти,другите родители хич не му се радват което е разбираемо.Даже една майка каза колко бил лош.Като сме навън постоянон ходя след него и внимавам къде посяга и пазя другите деца.Навремето пазех брат му,че той беше другата крайност-прекалено неагресивен и никога не се защитаваше.
Ходихме на море и двамата се простудиха от студената вода цяло лято бяха здрави и точно когато трябва да тръгват на училище и градина болест.
Още е с памперс и не говори освен "ам ам" сигурно сме последните неговорещи в темата.

# 631
Момичетааа Вальо стана батко. В 15 ч. днес се роди Даниел - 3850 кг. Нормално, за няма и един час Simple Smile
Астинед - скоро не си писала, дано си добре - да знаеш, че не се усеща в сравнение с първия път Simple Smile

# 632
Честито Mrs.Petrova много да ви радва малкия Даниел  bouquet

# 633
Petrova, ако вярваш днес те мислех и имало защо. Честита рожба! Бъдете здрави!Поздрави на баткото. Сега много бързо ще порасне  Wink!

Поздрави на всички мами и пораснали деца от нас!  Hug

Аз от няколко дни не кърмя/беше останало едно рано сутрин/, пия хапове , превита съм, изкривена и не мога да ходя, че и да дишам на моменти. Ако и сега не се отучи, сигурно до 3г ще я кърмя  Crazy

# 634
Петрова, честито! Успокояващи новини са това Simple Smile

Много да те радва малкия ми адаш, Вальо да е прекарасен батко и много сън и спокойствие ви пожелавам!

# 635
Здравейте, мили мами. Досега не съм писала във вашата тема, но с интерес ви чета и често поглеждам тук за ценни съвети  bouquet Момчецето ми стана на 2 години на 27 август, но все още не е започнал да говори свободно, само 5-6 думи. Знам, че не може да се сравняват дечицата, но ми е интересно вашите говорят ли вече, кога са проговорили и колко думички знаят. Да споделя, че от юни месец ходи на ясла, но не забелязвам това да оказва напредък на говоренето му.

# 636
  • Точно където трябва
Аааа, не! Последните кърмещи ще сме ние. Аз съм лоша майка - не я отбих, не я научих да заспива сама, не я отучих от памперс. Много задачки оставих на лелките от яслата. Днес ми е ревливо. Освен, че времето предразполага ми е последният такъв ден с дребчо. От утре...искам да спечеля една прилична сума и ще си я гледам. Не ми говорете за социализация и дрън-дрън. Искам си детето при мен. А ми се иска да не плача, за да не и предавам и на нея. Дано поне тя го приеме по-леко. Иначе е латерна голяма. И е от самостоятелните. Всичко се напъва сама да прави и не дава да пипне друг. Дете с характер е, дано и помага. Още продължава да бие децата. Като я питам ще ходи ли на градина все казва, че ще бие дечицата...Не знам от къде тая агресия.
Но сортер още не реди  Laughing

# 637
elliee страхотна майка си, най-добрата за твоето момиче  Hug Hug Hug

Аз пък сега се обвинявам, че съм егоист и искам да си я гледам а всички тръгват на ясла  Sunglasses  Crazy Ту се успокоявам, че не получавам хиляди , за да се върна на раб, ту се обвинявам, че + моето възнаграждение, все пак сем. бюджет е в + ,поне за почивките.

Баткото го пуснах на 2г и 2мес, не че не бях в отпуск още година, но да е социализиран, сред връстници, уж да проговори  ooooh!  Outta Joint Голяма бяла птица  Whistling Като походи половин година и тръгнахме да се местим...и сестрата супер изненадана,, Той тъкмо свикна! "  ooooh!

Успех на всички, тръгващи на ясла! Бърза адаптация, здраве , да срещнат приятелчета и качествен персонал  Praynig

# 638
Петрова, честито! Живи и здрави да сте всички и пожелавам много любов да цари в увеличилото се с още един член семейство!

# 639
  • София
Петрова ЧЕСТИТО!!!!!! Охххй дано си права за втория път, че първия го усещах мноооогоооо дълго и много сериозно. Иначе днес се прибрахме от море и затова не съм писала. И да успокоя, че Боян не говори ама въобще. На морето целия прогрес с памперса приключения, но то и като не приказва не се получават добре нещата и сега като тръгне пак на ясла няма кой да го вардиш дали ще покаже. Пожелавам ви адаптация в яслата като на Боян. Мисля, че похленчи точно седмица, но не е ревал. Спи и яде от първия ден. Само болестите не пропуснахме. Хайде това от мен, че съм от телефон.

# 640
Честито бебче , да ви рядва много ,батко да помага , а таткото да глези мама.
На нас другия месец предстой яслата.Искам да питам има ли такива който са се депресирали че се отделят от детето и няма да е с тях цял двн, другия ужас ми е връщането на работа- не искам ,направо ме е страх.Как се справихте с това, че моя мъж ми вика че се лигавя и не мога да му обясня притесненията си.
А за яслите да питам първия ден носихте ли нещо за учителките и какво,че не съм запозната.
Дребчо беше 3 дни с 39.3 температура, лекарката каза вирус, след дн беше с обривбзаведах го пак и ми вика не знам какво е алергия ли, от потта ли,Отидох на друг Оказа се шестата болест Розеола за три дни мина обрива.Отидохме на море и хоп последните вечери повръщане,е какъв е този кръг, дано спре.
И моето дребосъче не говори, няколко думи само ,но после ще викаме да спрат да говорят.
Лесна и бърза адаптация на всички започващи ясла.

# 641
Здравейте, здравейте!
Петрова, честито!!!!!!!! Голям и здрав да расте мъжът!
Иначе по темите - и моята принцеса не говори. Реди някакви неща, супер нямащи нищо общо с реалността. Знае 5 думи на кръст! Абе.....надявам се скоро да започне да й се разбира нещо, че много терсене така.
Яслата супер много ме притеснява и elliee, и аз съм в твоя клуб на лошите майки. По-неподготвено дете от това няма!страх я е от всичко, с памперс е, не се храни сама, не пие от чаша, не говори, иска само с мен, супер беззащитна е, сигурно много бой ще изяде от малките агресорчета.....ужас е. Пипи.....каква ти дада, тя ако не й предложа вода ще се сети 2 пъти в деня да пийне. Кой ще я пои и храни и сменя идея си нямам. А адаптация изобщо незнам ще има ли....ние ще сме от тия до 4та група....Sad
Момичета, носи ли се верно нещо първият ден на лелите? Моля, споделете опит някакъв....

# 642
Честито бебе  Simple Smile
И мен ме интересувa дaли се носи нещо в грaдинaтa  newsm78 A зa болестите-тaзи годинa през месец,че и по-мaлко боледувaхме.Кaто стaнaхa нa 2 год. почнaх дa им дaвaм домaшен сироп от черен бъз и взех сребърнa водa зa пръскaне.По еднa ч.лъжичкa от сиропa и по едно пръскaне в ноздрa нa ден,дaно им се вдигне мaлко имунитетa,че нaпрaво незнaм с тия болести  ooooh!

# 643
  • София
Пия кафе, чакам я да се поразбуди, да я водя на ясла..... после ще разказвам за първия ден, сега по темите:
Петрова, честита втора рожба! Да ти е лесно гледането му, така както раждането, да порасне голям, здрав и силен мъж и всичките ти мъже на ръце да те носят!  bouquet
За сестрите и лелките в яслата не мисля да нося нищо от първия ден.  Crossing Arms За Коледа и Великден ще отнесат кафе, бонбони и т.н., но не мисля че от първия ден е "възпитателно" да им се носи нещо.
Миа все повече се опитва да говори, но хич не й се получава засега. Не може да го върти този пуст език и това си е. Аз разбирам какво иска, но никой друг. Сега се научи да казва "не мога", "пака (лопатка)", "бате оооко (бате Жорко)". Иначе за пишкане/акане казва мммммм и потупва дупето, дано в яслата се сетят за какво става въпрос. За вода казва кхъ-кхъ (все едно се е задавила  Joy), това вече едва ли ще го дешифрират и ще си ходи жадна като за начало.
Иначе напълно влиза в графите за подготвеност: пие сама от чаша и шише, храни се сама (с доста мазане и затова почти не й давам), махнахме дневния памперс, махнахме бибата, облича се сама от кръста надолу, обува се сама, заспива сама. Общо взето това е, смятам, че ще може да се оправя сама там в доста отношения, но това не ме прави спокойна.  Sunglasses
Иначе за биенето на децата, момента премина. По едно време бях като бодигард, но не я пазех нея, а другите деца от нея. Сега вече се държи доста по-добре, пак не си дава играчките, но поне не ги бие.

# 644
  • София
Вчера се прибрахме от морето в 16:00 и вечерта хоп температура. Повърна също няколко пъти. За изпроводяк си е взел вирус. Пак добре, че не стана там и изкарахме една безпроблемна почивка. Само не знам как ще тръгнем на ясла и аз на работа така. Днес не знам дали да се пъна да го водя на преглед, след почивни дни е ужас пред кабинета. Кажете ако знаете нещо за този вирус. Вдига висока Т и снощи повърна на два пъти по малко, като дадох Нурофен спа до към 5:30 и пак вдигна Т и вече обилно повърна, че по водичка. Сложих свещички Ефералган, че да не повърне други, а и нямаше осем часа от Нурофен. Сега държи около 38 но живна и изяде 3 обикновени бисквити и пиина лимон с много мед. Не мога да му видя гърлото, а не искам да го напъвам да не повърне. Чудя се да му давам ли нещо. Имам един Герисан дето му го давам вече няколко пъти.

Общи условия

Активация на акаунт