Пролет цветна наближава, августинче смело проговаря!

• 77 652
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
За повръщането Вомитусхил свещички, правят чудеса. Като ви слушам за вирусите лошо ми става, май и аз ще го подкарвам с бъза.

Иначе за подготвеност за ясла аз какво да кажа Simple Smile въобще не казва за тоалетна, не яде сам, постоянно се олива ако дам чаша, има три разбираеми думи на кръст! Обаче в яслата е пушка, разбират го, има си приятелка даже Simple SmileSimple SmileSimple Smile не се притеснявайте толкова. Хората там са с дългогодишен опит точно в комуникацията с неразговорливи пикльовци Simple Smile иначе връщането на работа и пускането на ясла е много голям стрес. На мен ми трябваше много време да се осъзная, а аз исках да се върна на работа. Дишайте дълбоко и давайте напред. Не е толкова страшно - за мен първите месеци бяха много по-страховити.

# 646
Зa повръщaне може и Вомaкур свещички дa слaгaш.

# 647
  • София
Той от сутринта не е повръщал повече, но си вдигна пак над 39, дадох пак Нурофен, че той най-добре ни действа. Сега е пушка, се едно нищо му няма, но си знам че е само докато действа. Иначе пак не пада под 37 де. За капак аз вече два пъти повръщам. Не беше ставало от преди почивката. Аз сама си го напраяих, че си изцедих лимон и уж с много мед, но пак ми подразни стомаха и сега се надявам да съм стопирала нещата с едно прахче натриев цитрат
Довечера трябва да го заведем на преглед, а аз утре съм на скрининга и трябва да съм в кондиция. Ох как ще опазя новото бебе ....едно докато е още в корема и после живот и здраве като се роди от вирусите на Боян.

# 648
  • Точно където трябва
От моите вълнения забравих да честитя на Петрова бебчето.
Да ви е живо и здраво!
След малко отивам да я взема. Имам чувството, че ще ми забие шамар, че съм я оставила. По страшното ми се струва, че ще е утре.
Имам хиляди притеснения, вероятно като всички майки де, но само аз си знам какво и как яде, с какви играчки да я прилъгвам, притеснява ме, че ги карат да са с чорапи /а тя ходи боса дори навън/ под обувките за да не им мият краката. Има си ритуали при пълненето на памперса...

# 649
  • Пловдив/София
Някой пита за "депресията" при отделянето за ясла- май при много майки я има. При мен даже беше по-силна заради това, че сама си го избрах- можех и да не се върна на работа, не бяхме финансово притиснати, но още от края на първата година нямам търпение да се върна. То пък взе, че ми хареса гледането втората година- но вече се бях уговорила в работа, в градината и т.н. Та сега ми е супер криво, че му причинявам това- защото той си плаче стабилно сутрин, докато е там също примрънква. Не знам кога ще свикне и на каква цена.

Ние се върнахме от морето с вирус също- Т около 40 градуса, няма да ви обяснявам, сещате се какъв кошмар е. И сега тъкмо беше изкарал цяла седмица по няколко часа и хайде 1 седмица без ясла и наново адаптация (не че имахме някакъв прогрес). Чудя се дали да не го пусна в събота- малко деца ще са и може би ще има повече внимание, но ме е страх да не е още заразен-ще видим...

От понеделник ще е лудница, трябваше да го пусна още юли месец да е свикнал до септември, ама късно вече.

Петрова, честит момък! Големичък е, а леко е минало, даваш надежда на всички Simple Smile) да е здрав!

# 650
Благодаря много, момичета  bouquet
Наистина втория път е много по-бързо и лесно; ако някой още не е сигурен - давайте смело Simple Smile
Вальо също ще ходи на ясла, само още не съм решила откога. Почват от 15-ти, но може би ще отложа малко, да не реши, че го "гоним" от вкъщи заради бебето. Иначе и той не е съвсев готов - без памперс е, обаче пиша само прав - на гърне не иска да седи; акането с рев в гащите  #Crazy и не може да свикне другаде. Пие от чаша и шише сам, но до средата и после излива остатъка  Joy. Яденето - като пиенето  Laughing Не дава играчки на никой, всичко е негово. Щурав е за двама, сигурно лелките ще се сбъркат с него... Ама каквото такова - в крайна сметка децата, които тръгват на годинка да не би да са научени  Crossing Arms Разчитам там да го възпитат и научат  Sunglasses
Чакам тръгналите вече да споделяте опит  Hug

# 651
  • София
...... а тя ходи боса дори навън.....
Хехе, и Миа е така. Днес сестрата като ми я даваше и ми каза, че само тя била боса, пък и с елек върху къс ръкав, а навън времето.... облекли й една оборотна (момчешка) блузка с дълъг ръкав върху късия като ги извеждали да играят.  hahaha Та, утре ще й обуя чорапи, какво да се прави. Иначе малко поревала като я оставих, после яла, играла с децата навън, била спокойна, на обед всичко освен гриса си изяла  Shocked. Беше наистина спокойна като я взех, нямаше вид да е била разстроена. Явно й дойдоха много емоции и непозната за нея среда и заспа чак в 15ч, още спи. Дано да свикне бързо и да не боледува много!  Praynig Същото пожелавам на всички ясленчета!

# 652
  • Точно където трябва
Не знам дали е удобно да пълним темата с яслени истории, но само това ме вълнува сега. Вчера я взех спокойна, беше спала само час и ходеше като дрогирана. Но заспа чак в 9 и трудно. Уж казваше, че щяла да ходи, но днес като завих към градината и като взе да се дърпа... Рева зверски, изтръгнаха ми я  Cry Сега и аз се наревах, но се надявам да е само при влизането. То само надеждата ми остана де. За пореден път си казвам, че децата не са за всеки.

# 653
 elliee не се притеснявай ще свикне и ще почне да и харесва  HugИ моят батко така ревеше в началото пък сега си иска градината и не иска на училище -все за нещо трябва де се страда за да не ни е скучно на родителите.

# 654
  • София
При положение че децата са в яслена възраст е нормално да пълним темата с това Simple Smile все ще ви пиша да не ги мислите това, как само вие разбирате кога им се пие вода, как да ги прилъжете да ядът и други. ...там е съвсем друго и те се държат различно. Боян абсурд да го оставя в нормално легло да заспи, но там спи. Да седне кротко на столче и да яде, хехе..   с очите си го видях как си стой на дупето на столчето и кротко чака храна.  . Вкъщи тоя филм го няма. За водате те сигурно пак по час ги подсещат и вече някой ако иска. Едно, че хората имат опит и подход и втора, че те гледат едно от друго. Питала съм много пъти....там за нищо не се е тръшкал....като му кажели НЕ и веднага спирал белята....де така и в нас.
Иначе тази нощ не е вдигал висока Т и сега даже няма никаква. Вчера лекарката пак по нанадолното с антибиотика искаше, че гърлото червено. Пръскам Тантум Верде, добре че вече може, че досега за червено гърло нищо. Покашля леко, но се надявам да беше това. Или вируса е такъв или той вече има повече съпротива на организма. За второто се надявам. 

# 655
Асти, за гърло съм давала ангин хил, водят го хомеопатично. Аз съм много скептична към тия хомеопатии, като това дори не е класическа хомеопатия, но един път ме заболя и мен гърлото, нямах друго и подкарах ангин хила. Свърши чудеса доста бързо. Иначе и тантум верде е хубаво, но още не са му го предписвали.

За яслите казвайте, нормално е това да ни вълнува. Ели, предполагам знаеш, но колкото по-разстроена си ти, толкова по-тежко ще го преживява тя. И наистина поведението в яслата и вкъщи нямат нищо общо. И дребното си стои мирно на детското столче, яде си, не бърка в чуждите чинии, не вагабонтства Simple Smile вкъщи едвам го удържам на икейското столче с коланите Simple Smile там ляга и спи на обикновено легло, вкъщи ако се светне как от кошарата ще изпълзи. Веднъж седмично имат творчески занимания, дават им боички или лепило и те рисуват или лепят разни картинки. Аз не вярвах, че моят вагабонтин седи кротко и се занимава, но видях едни снимки, на които всичките са се наредили около масичката, а моя си бърка с четката в бурканчето с боя и рисува. Вкъщи още има боички по пердето от единствения път, в който му дадох да твори. Въобще нищо общо!

Иначе за спането различно е, някои дни спи по-кратко, някои по-дълго, но като цяло макс два часа. Вкъщи се случва понякога да спи по два часа и половина и повече. Нормално е, още повече че спят всички заедно и като започнат да се будят първите и често будят и останалите. Не му се отразява по никакъв начин. Вечер си ляга нормално рано и когато е на ясла, и през почивните дни.

# 656
Асти, имаше и едни близалки за гърло, може би да стават за деца над 2....досега веднъж е била със зачервено гърло и пи само калциев глюконат  (простете, ако бъркам с правописа, но тази думичка ми лази по нервите).

# 657
  • София
Хе хе правилна ти е. Близалките не ги щеше преди поне. Тантума Юни го ползвах сефте при херпес ангината. Доволна съм.
Днес моя син отказа да спи. колкото ми е нервно за прегледа съвсем ме изнерви и едвам се изкъпах. Закона на гадоста

# 658
Дани, ти си бъди скептична към хомеопатията, но сега й бяха затръгвали сополи и се оправи за има няма два дена само с инфлуцид и цинабсин....и виброцил капах де, ама тези капки лично за мен при сериозните хреми са пълна алабаланица.....

# 659
Хехе, за мен пък цинабсина и инфлуцида са алабаланица Simple Smile виброцил и аз слагам и за лека, "градинска" хрема вършат много добра работа.

Дами, нямам възможност да пусна анкета за името на новата тема и май няма да мога и нова тема да пусна. А май с яслените тревоги вървим бодро към следващата. Има ли някой желаещ и с малко време да се заеме?

Общи условия

Активация на акаунт