Пролет цветна наближава, августинче смело проговаря!

• 77 651
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Момичета, първият ден гладни ли ги пускате? Да я закуся ли преди да тръгнем? Уффффф......ама че гадно с тая ясла. Да можех да си я гледам нямаше и секунда да се замисля!
Дани, ако няма други желаещи, ще пусна тема, но ми трябва пълен инструктаж....а ти май време нямаш.

# 661
Здравейте нова съм при вас, но синът ми е роден на 27 август е ме вълнуват същите неща. Позволявам си да отговоря но поста преди мен. В нашата ясла го искаха закусил първите дни. Аз бих му дала да хапне нещо малко да не е съвсем  празно коремчето. Може от емоциите да не се успокои напълно и да закуса там добре, ХЕМ няма да е празно коремчето , хем ще може и там да хапне,   ако закуса нещо леко у дома. Извинявам се пиша от тела и ми е малсо трудно. Лека вечер на всички.

# 662
Петровааааа, Честито! Да е много, много здрав и умен!
Mоите момчета също пият сами до половината, после изливат и хвърлят чашите (пластмасови). Както се шегуваме с мъжът ми "Ово йе стандарт! Пиеш и Фърляш" .

Добре дошли на двете нови мами от последните дни!

# 663
За първите дни е добре май да се даде нещо за хапване. Дребното пиеше мляко сутрин в началото и не съм му давала друго. Но в общи линии зависи за колко време ще стигнете до яслата и колко време издържа детето без закуска. Дребното обикновено го пускам незакусил, но понякога иска да хапне нещо предварително. От друга страна, дори когато закъсняваме по някаква причина и му дам да яде вкъщи, като стигне там пак иска да яде, защото така е свикнал Simple Smile

Добре дошли на новите мами и от мен, хубаво е да се увеличаваме Simple Smile

Фиона, вие как сте?

# 664
Добро утро!
danny_p аз ще пусна нова тема, само да изпишем тази!  Заглавие може да предложите, че не съм от най-лиричните натури Sunglasses Ако искате- АВГУСТ 2014 е далече - на две годинки сме вече! Или да е на яслена тема  Thinking

И аз Тантум верде вече пръскам. Ангин хил се наложи да дам на морето и тантум. Много съм доолна. На 5петия ден от почивката се събуди и ми се стори топла, следобед вдигна 38,3. Сутринта усъмнахме в спешното детско във Варна.  Вирусна ангина, док. каза, че може и с 40 * да е с такова гърло, изписа и АБ, който да дам ако преценя. Не се наложи, но и плаж нямаше следващите 5 дни  Sad

# 665
  • София
Пращам гладна, че даже и жадна, защото не иска да пие вода сутринта.
Ставаме, мием се (зъбите не иска да ги мие или пък иска сама да си дъвче четката и си прави цялата муцуна в паста... Joy), пишкане, обличане и в колата. Днес стана в 6,50ч. и едвам я удържах до 7,30, за да я водя. Бяхме първи. Поговорихме със сестрата. Тя се гушкаше и не искаше да влиза, но после с един конструктор се улиса и аз избягах. Вече се усеща явно, че всеки ден я чака това и започва да дава задна, но пък там била спокойна и примерна. От понеделник ще я оставям и да спи там, пък да видим.  Laughing

# 666
  • София
Давам да хапне, особено в началото си го хранех, но той става в 6, а в яслата е към 8:15. После разбрах, че си изяжда и там закуската и реших да намаля дажбата. Давах сухар, бисквити или малко банан. А да, аз давам и фреш от портокал всяка сутрин. Изпива цяла чаша.
Всичко вчера на скрининга мина Ок. Трябва да ходя да дам кръв за БХС, но ще го върша утре, дано не греша, че ще работят.
Добре дошли на новите. Темата живна Simple Smile

# 667
Мама Ирина, много благодаря! На 40та страница май имаше няколко предложения за заглавие, но пиша от телефона и не мога да ги изровя. И на мен ми се иска нещо яслено Simple Smile

Супер, Асти, много се радвам, че прегледа е минал добре!

Днес ме сюрпризираха в яслата, че дребното спрял да яде. Закуската не ядял много - очаквано, давам бисвитка или хляб преди да тръгнем, но после и обяда не ядял, а вечер като го взема не е гладен. Само до миналата седмица беше най-ящния и вечер като го взема до вкъщи не спира да повтаря ам-ам. И със заспиването вечер от три дни има драми. Какво му стана изведнъж...освен някой кътник да напира Sad

И аз мвого се радвам, че се раздвижи темичката Simple Smile

# 668
  • Пловдив/София
И аз се чудех за закуската, но единия ден почти не му бях дала и там е бил разстроен и не е искал да яде и си е останал гладен до плодовата закуска. Затова ще ходи леко закусил. Освен това решихме още няколко дни да го водим към 9.30- тогава му е по-интересно (има занимания в кръгче с цветове, пъзели и т.н.) и по-бързо се успокоява. Като го заведох преди 9 и всички ядяха, каките се занимаваха с яденето и не са го успокоявали сигурно и е плакал 15-20 мин, което ми се вижда адски много Sad Но не знам дали е разрешено на другите места водене след закуска.

Супер е за тези, които казаха, че ги намирате спокойни и си правят всичко там. Аз като го взимам винаги идва да ми мрънка и виждам, че е плакал. Но имаме само 2 дни опит без мен, надявам се да има прогрес идните дни.

Аз бях на вълна болести тия дни и не мислех яслата, но сега пак започвам с притесненията. Вие колко дни ще ги пускате до обяд? Много ме притеснява спането, като се събуди е кисел и иска мама да го гушка, а там няма кой и ще има доста рев...Не че сега няма...Охх дано в дългосрочен план е хубаво  нещо яслата.

# 669
Кътник ще да е! Добре дошли в клуба на нехранещите се Simple Smile същата история и със заспиването, и с неяденето. Тъпото е, че тия еастат бааааавно Simple Smile

# 670
  • Пловдив/София
Забравих да кажа- много го разглезих докато беше болен и сега иска да спи на голямото легло, трудно заспива и се буди нощем. Дано е временно. Нямаше как с Т 40 градуса да спи сам и спах с него 3 нощи, явно толкова трябва, за да забрави навици, които се мъчим с години да изградим Simple Smile)

охх спирам, че рисува по паркета. Уж съм купила миещи се флумастри, но имаме следи на няколко места вече. Но пък се занимава сам по 15-20 мин- рисува и после ми показва, бърше си сам като изцапа (и цапа нарочно, че да бърше повече Simple Smile) ). Преди малко нарисувал един полукръг случайно и ми носи и казва "на!" (луна). Трябва да го запишем с някаква камера, толкова много бърбори и така сладко казва думите. Научи се да брои до 4 (макар че рядко го прави) и знае 5-6 букви. Имах нужда да кажа нещо хубаво, че ме побърква напоследък, много е кисел и иска постоянно внимание.

# 671
Яслата е нещо мноооого хубаво в дългосрочен план Simple Smile но ще отнеме време, докато и родители, и деца стигнат до този извод. Дребното си има приятелка вече там Simple Smile  аз го бях пуснала от раз на цял ден, даже в яслата ми се чудеха, но нямах друг вариант тогава.

Ооох, надявах се на малко повече почивка преди да тръгнат следващите мъчителни зъби. Кучешките много тежко излязоха, а сега идват и зимните вируси, ще ни съсипят Sad

# 672
  • Пловдив/София
Яслата е нещо мноооого хубаво в дългосрочен план Simple Smile но ще отнеме време, докато и родители, и деца стигнат до този извод. Дребното си има приятелка вече там Simple Smile  аз го бях пуснала от раз на цял ден, даже в яслата ми се чудеха, но нямах друг вариант тогава.

Ооох, надявах се на малко повече почивка преди да тръгнат следващите мъчителни зъби. Кучешките много тежко излязоха, а сега идват и зимните вируси, ще ни съсипят Sad

eee, чакайте, какви зимни вируси, още сме си лято. Не се давам пък, искам циганско лято и слънце поне до ноември! Макар че вече си мисля за Коледа с разбиращото човече, нямам търпение Simple Smile)

Дано си права, отсега ми е свито за понеделник, имам доста работа и ще трябва да го оставя за поне 4-5 часа този път. Каквото- такова, все ще издържи, дори да плаче, не вярвам да е с часове, по-скоро ще примрънква като се сети за мен периодично.

# 673
Августинчето стана на две, и в яслата се справя добре

# 674
Да се оплача, пак е болен някакъв вирус с повръщане и разтройство.И аз покрай него се тръшнах и нямам никакви сили.Вие давате ли някакви имуностимуланти и какви.Почна да свиква с гърнето, понякога казва чиш, но има случай казва като се е изпикал в памперса.

Общи условия

Активация на акаунт