Пролет цветна наближава, августинче смело проговаря!

• 77 220
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
Астинед, прочетох, че си пила лимон и мед. На котлона ли ги приготви? Щом имаш раздразнителен стомах, винаги го раьреждай с вода. За децата се дава разредено също.
Да ви разведряване от болестите с една смешка- давам парче кекс на Макс, той го взима с едната ръка и посяга с другата за второ. Давам му второ. Приготвям парче за брат му, но той решава че е пак за него. Погледна, че ръцете са му пълни, сложи бързо едното парче под мишница и взе и третото парче.  Laughing

# 676
  • София
Да ви разведряване от болестите с една смешка- давам парче кекс на Макс, той го взима с едната ръка и посяга с другата за второ. Давам му второ. Приготвям парче за брат му, но той решава че е пак за него. Погледна, че ръцете са му пълни, сложи бързо едното парче под мишница и взе и третото парче.  Laughing
Хаха, Миа си ги пъха между брадичката и гърдичките и продължава да взима.  Laughing
Имуностимуланти не съм давала и честно казано съм скептична, ще видим педито какво ще каже при първо разболяване. На големите давах в градината нещо, което се пиеше по схема, не се сещам как се казваше...
Ясленски отчет: Миа днес прави четвърти ден на ясла. Вчера отидох на обяд да я взема и ми казаха, че е хапнала и е заспала, ще ми се обадят като се събуди. Звъннаха ми в 14,20 и я взех, нощес спа много неспокойно, явно промяната в режима се отрази, при положение, че тя в 14ч обикновено заспива... Днес сутринта се наложи да я събудя, за да отидем, влезе без гък и ще остане и да спи. Сега остава и да не боледува.....  hahaha

# 677
  • София
Разредих с доста вода, но явно от бременността не ми понесе. Не на котлона, просто половин лимон с няколко лъжици мед и вода до горе на чашата. На Боян от др половина нищо му нямаше.
Днес за първи път в живота си Боян се държи прилепчиво .....тръшка се за всичко, държи ме за краката и все протяга ръце да го нося. В Майчин дом за БХС бяхме атракция. Аз с приятелка за помощ и пак едвам се оправихме и легнахме на всички тротоари. После в мола решихме на клубче да го оставя. Не иска да ми пуска краката, но после се заигра и не искаше да си ходи. За час не ме и потърси. Дано не сме наново болни след всичкото лежане, че и бисквити давах да яде без да почистят ръце, че ми спря тока и ме ошашка. Никога не е бил такъв. Май се е разглезил тези седмици с двамата с баща му по цял ден. Баща му го носи много и му угажда повече. Може и още да не е в кондиция, дано му няма нищо. Кътници не виждам та да ги обвиня. Дори надуто няма.

# 678
  • Пловдив/София
Асти, май им е време за нов прилепчив период. Моето от няколко дни е непоносимо- постоянно мрънка за нещо,иска гуш, а вчера за първи път не се остави баща му да го приспи. Рев, рев, за мама, търпях дълго, но накрая отидох да го успокоя (знам, че сигурно е грешка, ама ако е период, ще мине). Днес от сутринта повтаря през 1 мин "искам еди каквоси", като го получи "не искаам", ако него разбереш отново се ядосва...Приказка.Киселее по цял ден и нямам идея как да го оставя на ясла такъв, той ако не го гушкам, оревава света (вчерасе ядосах и ходих в другата стая няколко пъти,та е ужасна гледка ревало дете с минути , едно такова изнемощяло, нещастно, зачервено...уффф не е май най-удобният период за ясла,но сме започнали, стига 10 дена почивка.

За ръцете се посмях- че ние от доста време не мием ръцете за всяко нещо, баща му дори преди ядене забравя, навън се е случвало да нямаме кърпички и да яде така. Нали като циганета трябвало да ги отглеждаме, така се калявал имунитет, да се сблъскват с микроби отмалки. Дано кучето ни е помогнало също Simple Smile)

# 679
Mrs.Petrova, Честито и от мен! Сега започва истинската веселба с две хлапета! Моята малка бебка вече е на 3 месеца, но каката определено изисква много повече от вниманието ми.

но и все още е на кърма  Crazy Повече ме притеснява, че доста тъпче боклуци, процентно са повече от останалата и храна.
Мислех, че няма останали кърмещи мами в темата. Ние втората година запазихме кърменето само за приспиване, на обяд и вечер, дори и по време на 2-рата бременност. Като стана на 2 годинки реших, че ще я отивбам, защото ми се стори много залепена за мен. Успях да махна вечерното цокане и се приспиваме с приказки и песнички. На обяд обаче още не ми се получава. Засилила съм се да я пускам на ясла от 15-ти. След много мислене и страх се реших. И така, нямам търпение, мисля позитивно и  се надявам да е за хубаво. Обожава да е сред деца, говори много, повтаря всичко. Аз съм в майчинство и съм спокойна, че ако не и понася добре и реве много винаги мога да я спра. Свито ми е за сестричката и обаче, която ще трябва да пусна на ясла от една годинка...  Sad Но съм обещала да се върна на работа.

Иначе яде всичко. Глупостите вече са скрити на високо и ги вадя скришом да си ям. Разбира се ако ги види ги предпочита пред друга храна. Ето сега аз хапнах шоколад, тя също хапна с мен Whistling Същото е и със сладоледите - като купувам за мен купувам и на нея  малък. Обаче последния път го изяде без дори да се нацапа! Което си е УАУ!  Joy

Памперсът е махнат - дневен, нощен - всичко едновременно. Един месец пусках напишкани перални ежедневно, но си заслужаваше, в момента инцидентите са голяма рядкост, включително и нощем.

И добре дошли на новите мами, аз също от скоро се включвам в темата, когато намеря време да чета и да пиша. Да попитам отново - кой може да ме включи във фейсбук?

# 680
  • София
Бе аз също не го пазя много, а на морето и два фаса от устата му вадих. Но след клубчето където и бил с др деца и е пипал играчки пипани от други деца, а искам на ясла да тръгне и затова се вторачвам повече, че да остане здрав. А с фасовете и др боклуци от месец някъде го прави нарочно. Като се тръшне за нещо и намира най-близкия боклук, камък, листо, пясък и пъха в устата. Явно вижда че много се шашкам. На морето си признавам, че изяде пледници през устата за това. След което пак хваща нещо и бавно го насочва към устата и ме гледа какво ще направя. Побърква ме това. Прави много неща просто на пук и не знам как се пръкна такъв....не е лошо дете, но много опак и инат характер вади, а сега с това тръшкане е много зле, защото е адски натоварващо да го вдигна и то когато е така отпуснат. Днес на дружката ми и стана лошо колко пъти се наложи да го вдигам, а уж повече от 5 кг бременна не тр вдига.....те за това вторите деца са по-корави Wink оцеляват въпреки големите деца Simple Smile

# 681
Асти, аз до последно вдигах каката като бях бременна, имах разрешение от док в началото и после не съм питала. А си е тежка вече - тогава трябва да е била 12-13кг.

Това с правенето на нещо на инат и при нас го има. Например лапа си пръстите и се смее насреща ми, сякаш и прави удоволствие, че се ядосвам. И аз се изпуснах 1-2 пъти да я ударя леко през ръцете, колкото и да съм против силовите методи на възпитание...  Sad 
Иначе и аз не се побърквам на тема чистота, мием ръцете преди хранене, но го правя повече с цел изграждане на навик.

# 682
Асти и аз го вдигах до последно, само внимавах да не напрягъм корема, а по-скоро мускулите на ръцете.
И за правенето напук - явно е от възрастта Simple Smile Точно същата работа сме и ние - гледа ме в очите и се смее дяволино и си го прави. И ми казва " Адо (Вальо) пави пакости" и още повече се смее  Joy
И много говори. Не спира по цял ден, само не мога да го накарам да казва цели думи, все им казва втората половина  Joy Но пък му се разбира и си прави изречения и е много забавно.
Мисля да го пускам на яслата след 2 седмици някъде, преди края на месеца, докато е топло още, а не като стане студено със всичките вируси. То не че и сега няма де, ама ще изчакам малко заради бебето.
И още едно заглавие - Августинчето на ясла ходи с кеф, майка му оставя го със рев  Joy

# 683
  • Пловдив/София
Хареса ми последното заглавие, ако ревът се отнася и за майките:))

# 684
Ухааа, Astined, и ти ли чакаш пак бебе ??? Ей, момичета, кога излетя времето!! Пожелавам ти лека бременност!!! ЗНате ли вече пола?
Лимон и мед е нашият имуностимулант- изцеждам лимон и слагам мед на вкус и го слагам на котлона, колкото да се затопли, да не завира! Пресипвам в бурканче и цял ден раздавам лъжици на всички. За децата разредени с много вода.

# 685
Хареса ми последното заглавие, ако ревът се отнася и за майките:))
Пипи точно за майките имах предвид рев, а за децата - кефа  Joy То е малко пожелателно предложението ми, дано наистина да ходят с кеф  Sunglasses

# 686
  • София
Явно докато съм бременна няма да е моя имуностимулант Simple Smile
Не знаех, че не си разбрала....че аз само за това опявам вече трети месец......чак го обърнах на отчетна за Мартенче 2017 Simple Smile На 8-ми ни дадоха жокер за пола - 95%, но мен ме притеснява все пак да не ме издънят 5-те процента и да се настроя много. Ще чакам още потвърждения, не помня коя седмица ми казаха точно за Боян, но при него нямаше капка съмнение, че е мъж ....беше по-късна все пак, на ранния скрининг си замълча лекарката (беше друга) и каза, че е рано и стават грешки, да не ме настройва. До колкото разбрах на този етап (14 г.с.) съдят по разположението на опашната кост, а не реално видени чаркалаци Simple Smile Края на Септември съм на ЖК и ще видим там ще кажат ли нещо и какво Simple Smile На брат ми така на ранния скрининг им казаха момче, после все не се виждаше и май около 7-ми месец стана ясно, че е момиче.

Така и за да не е тема Мартенчета 2017 Simple Smile за Боян и кривия му нрав......както писах едвам го оставих на детския кът с каките, но после се заигра много и едната девойка, като влязох да го видя, каза, че не е виждала момченце на тази възраст да действа така съсредоточено и с такова внимание към детайла. Отваряше си някаква фурничка и пъхаше там чинийка с парче дървена пица, после вади и нарежда на масата и го прави многократно и съвсем внимателно. Това си му е особеност, да е много съсредоточен, като играе с нещо....аз даже не знам дали е добре.....знам, че е хубаво, че може да се концентрира, но не е ли странно да игнорира всичко и всеки, когато се заиграе. Това е и причината да не мога да се занимавам много с него и да му говоря и да обяснявам по-книжки. Той си хваща и играе и ме подминава, не иска да му чета книжки, иска да я разгледа на бързо и приключва с нея и отива и си вади някоя по-интересна за него играчка, която не ме изисква особено и даже и да стоя и да му говоря ме игнорира.....вашите как са....

# 687
Нашето е прилепено. Като си намери дружки да играе въобще не ме търси. Обаче ако няма е нон-стоп мамооо, мамооо. Той само това говори - мамооо и татеее. Направо ме подлудява. Сам се занимава с таблета. Или с повече късмет, подариха му една кола със сменяеми гуми Simple Smile с нея се заиграва самичък понякога и за кратко.

Иначе е същият инат. Казвам му не, той ме гледа в очите и чака да види какво ще направя. Избеснявам! За щастие няма такъв афинитет към ядене на фасове и подобни. Навън изобщо много рядко съм му давала храна, само преди в количката солети, и като че ли не се сеща, че може да яде навън. Други като ядат върши работа, че не е негово и не може да взима чужди неща. Поне засега...

Асти, аз ясно помня с Михаил как си питах доктора кога можем да разберем пола и той ми каза при раждането Simple Smile но после се смили над мен и ми каза след 20та седмица може да се види обикновено.

И на мен много ми хареса това за ревящите майки Simple Smile и аз си поревавах в началото като го оставях Simple Smile

# 688
  • София
Лимон и мед е нашият имуностимулант- изцеждам лимон и слагам мед на вкус и го слагам на котлона, колкото да се затопли, да не завира! Пресипвам в бурканче и цял ден раздавам лъжици на всички. За децата разредени с много вода.
От баба знам - мед, лимон и смлени орехи, като аз слагам и кората на лимона (само жълтата част). Това от нея знам за имуностимулант и редовно има в хладилника едно бурканче, но май само аз си го ям. Единият батко не яде мед (освен в чай), орехи и при него разчитам на естествен имунитет. Миа също не го иска в такава форма, така че май ще пробвам на fiona формулата за нея.
Astined, децата са различни. Аз си мечтая Миа да се концентрира в някаква игра, но не й се получава. Играе 2-3 минути с нещо и се започва мамооо, мамооо. Ако братята й са около нея се заиграва с тях, ама е една мечешка игра, дори в момента имам нужда от тапи за уши. hahaha

# 689
desimira, и при нас общите игри са мечешки! Тук с тези картонени къщи, имам чувството, че ще ми паднат на главата някой ден! Ръмжене, пищене, тропане- сякаш е голямото междучасие в на животните в джунглата!  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт