Пролет цветна наближава, августинче смело проговаря!

• 77 696
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
Честит празник на малките и на големите деца Simple Smile ние, срам или не, пропуснахме празника. Казах му сутринта честит празник и той ме гледаше неразбиращо.

Иначе за яденето нощем аз съм упорита. Тъпча вечер до последно. Той така или иначе вечеря в 7.30, а си ляга в 8.30. Като спре да вечеря давам плодове, бисквити и хляб. Пробвах и да върна млякото при лягане - изяде 20 мл и спря. И после пак ми се събуди в 12. Като се събуди пробутвам вода, гушкам, шъткам, приспивам, нищо не работи. Реве за млякото и като го получи, заспива. Това започна миналата сряда. Надявам се да е период, който ще мине. Но ме притеснява, не знам какво го причинява. И всеки път е по часовник. Може би огладнява повече с яслата. А там със сигурност яде и то доста. Понякога и допълнително му дават. И най-чудно ми е, че той е един от първите, които спряха да ядат нощем. Мистерия...

# 451
  • София
Честит празник със закъснение....и ние го пропуснахме...на работа, на ясла и така...след яслата спряхме на Декатлон, че решихме за подарък да му вземем тротинетка и бяха свършили Sad и на двамата с ММ ни стана адски тъпо и още ми е криво. Ще му купим като заредят де, но някак исках на празника, макар и да не разбира малкия. Много се е лепнал за тротинетките на площадката и затова решихме.

за нощното не мога да кажа. Ние също напоследък се будим през нощта....и тази включително. Реве, хвърля биберона с яд, тръшка се, иска при нас, но аз упорито отказвам и след няколко тръшвания, писъци и хвърляне на биберона и връщането му от моя страна, се кротка. Може и вода да получи междувременно. Лошото е, че и като се кротне още доста се върти в леглото и се събира доста неспане, че аз не мога да заспя докато го чувам, а и чакам да го завия. Сутринта даже не се събуди до 6:30 т.к. явно си доспиваше неспането през нощта и трябваше да го вдигна за яслата. Това се е случвало има няма 3 пъти.Обикновенно в 6 е ококорен.

# 452
  • Пловдив/София
Леле, в 6, а аз се оплаквам, че нашият става в 7!

Лятото кога ги слагате да спят? Ние откакто се стопли не успяваме преди 21.30, а снощи заспа почти в 22ч...И разбира се 7.30 беше на крак. Не им ли е много малко 9.30-10 часа сън? Денем спи още 1.30, та се събира около 11 часа на денонощие. Но някак и той е активен до по-късно, и ние ако излезем на бирички и се приберем към 21 и нещо и докато се оправим стане 22ч.

Асти, какви тротинетки? Тези с бутане, които карат големите ли? И нашият ги заглежда, но е много малък според мен. Вижте в олх, може да има доста запазени на половин цена. Аз всех от олх баланс байк, но не му хареса, чак онзи ден реши да го кара, ако баща му го държи. Не му стигат плътно крачетата още, но май до 1-2 месеца ще го подкараме. Още е манията по камиончето за бутане с крака, а ми е супер трудно с него да ида до парка...

# 453
Мда, и аз се шашнах на 6 часа Simple Smile нашия става към 7.30 нормално, но обикновено не е нормално и днес се вдигна в 6.30. Но снощи не е ставал за мляко и прегладня май.

Като сменихме времето се опитах да го слагам в 9 да спи, тоест да заспива към 9.30, но бързо стана ясно, че на всички ни е късно. Започнах към 8.30 да го приготвям, а някои дни дори към 8. Между 8.30 и 8.50 заспива всеки ден. С яслата и работата няма как през седмицата да излизаме на биричка, но през уикенда редовно се случва. Прибираме се към 7-7.15, за да вечеря дребното, после къпане, спане и ние си допиваме на терасата. Този режим много ни устройва, защото имаме малко време за себе си вечер. Иначе трябва да вечеряме заедно, което все още е свързано с ужасно много нерви и накрая само той се е навечерял Simple Smile

# 454
  • София
Това ми е другия проблем напоследък, а именно, че заспиваше в 21:00 точно, а от седмица се мъчи да го измести към 22:00. Аз си го слагам за 9, но той не заспива и се върти из леглото. И накрая като стане 6/6:30 макс и ако се е будил и през нощта.....съня е много малко. Може би, това, че е светло кагато го сложа в 21:00 е проблема. През деня спи по 3 часа и в яслата предполагам и в нас като си е. Даже в нас и по 3:30/4 часа се е случвало, но там за следобедна закуска ги будят около 15:30. Излизат навън в двора следобед и ми се струва, че трябва да се уморява, но ето, че не заспива. Махнах млякото вечер, но пък понякога давам айрян пак в шишето с биберон и си го пие, така че не е това причината. На знам дали има смисъл да продължавам упорито да го слагам в 21:00 или просто да си го задържам повече да си играе. Да ви кажа на мен ми е късно 22:00 даже.

Досега никога не му е пречело, че е светло, все пак и през деня на светло заспива....та може и да си е от порастването.....аз много се гордеех, че от новороден 21:00 часа заспива с редки екстремни ситуации. Обвинявам и баща му т.к. почивните дни се замотвахме и най-вече той, че нали той го къпе, и го слагахме по-късно и може и от тези няколко пъти да свикна.....

# 455
Диди винаги е заспивал късно-10-10.30.Сутрин става 7.30-8.Наобед спи по 3 часа,някой път и повече  Grinning.АМ даваме сутрин към 6 ,но сега както имаме проблеми със зъбите и той реве на сън и мята ,някой път му го даваме и към 3-4.Понякога в някои екстремни нощи се е случвало и по 2 млека да пие-просто друго не го успокоява-тия кучешки ни взеха здравето.Не мисля че така ще си върнат нощното хранене-той като си спи- не се буди и за вода даже,обаче като си има зорче си е друго...

# 456
Михаил следобяд спи максимум-абсолютен максимум - 2 часа. Вашите явно тогава наваксват. Асти, може и да порастват - тия дни е много свеж в 8.30, докато миналата седмица още в 8.15 ставаше кисел. А може и поредния проклет период да е, тъкмо хвана модел и той го смени, грррр!

# 457
Ние от известно време ставаме в 8-8:30  #Crazy Чак аз съм се наспала и го чакам  Laughing По изключение става в 7 като звънне будилника на баща му, но е рядко. Вечер - къпане в 9:30 и заспива към 10 и малко. И е така отдавна, не си го сменял. Следобед заспива в 2 най-късно и спи 3 чАса  Shocked И аз си дремвам с него  Party
А нощно ядене няма от мноого отдавна, вечеря супа и кисело мляко към 8, после може плодове - напоследък все си търси "чеешки", и после чак закуска.

# 458
  • София
Поръчах и колело без педали, дано да го кара  Sunglasses
Петрова, ще споделиш ли какво колело поръча, че и аз се оглеждам... Не са ли малки за тези колела? Много ми харесват и мисля, че и на нея ще й допадне, но се притеснявам дали няма да е тежко, голямо, а по магазините лично нямам време да обикалям и да гледам.

На Миа пробиха едновременно трите кучешки (първият преди месец). Направо от две седмици всеки ден си подавам оставката, ама не ми я приемат. Аз вече се оплаквах, няма да досаждам повече. Дано да се кротне малко, че вече не се издържа.

Нощем вече спи (пу-пу). Откакто отказах да подавам ръка през решетките на леглото, която да мачка и порева няколко нощи и вече спи. Т.е. отказахме първо кърменето, после ръката, водата й стои до леглото и може да си я вземе и така постепенно нещата дойдоха на мястото си. Сега от време на време се пробужда и става да пие вода. После се просва шумно и заспива отново. Сутринта се събуди в 7,30ч., аз категорично казах, че толкова рано няма да стана и се обърнах на другата страна. Тя порева малко и заспа и така до 9ч.  Laughing

# 459
Desimira поръчах Puky размер М. След като във всички паркове премерихме всякакви модели и марки, това се оказа най-малко. Но му се регулира височината, ще се ползва по-дълго. Днес бяхме навън с него, голям мерак беше, кара го, засега ходейки само. Но поне не пада  Sunglasses

# 460
  • София
Desimira поръчах Puky размер М. След като във всички паркове премерихме всякакви модели и марки, това се оказа най-малко. Но му се регулира височината, ще се ползва по-дълго. Днес бяхме навън с него, голям мерак беше, кара го, засега ходейки само. Но поне не пада  Sunglasses
Благодаря, ще ги разгледам.  Hug

Ние имаме голям проблем с обличане и събличане в момента. В момента реши, че иска на гърнето и се съблече само по боди, чисто боса. Добре, че идва лятото. Не дава да я обличам за излизане, не дава да я събличам, смяната на памперса е свързана с пълна истерия. Оффффф!

# 461
По боди е добре-Диди се разкарва допреди малко чистак гол  LaughingАз истерясвам особено като тръгне да сяда на земята,огъва се немога да го вдигна,иска сам да си облича всичко,но слиповете и чорапите го затрудняват и се ядосва,абе пълен цирк  Laughing

# 462
  • България
desimira за колело без педали, ако се притесняваш че са тежки има едни такива на DRAG - български и са супер качествени, и не са скъпи. Седалката им се мести и със сигурност стигат земята с крака.

# 463
Как спят завити децата Ви вечер? Досега дребчо спеше в чувалче, но вече му е много топло, въпреки че чувалчето е тъничко. От няколко вечери го махнах и завивам с чаршавче. Съответно по цяла нощ е отвит и тръгнаха сополи и кашлица. По цяла нощ съм дежурна да завиван, но той го изритва в момента, в който го усети върху себе си. А и спи като шило, върти се навсякъде. В голям шах съм. Незнам какво да направя.

# 464
  • София
Засега спи със спален чувал, съвсем тънък, като един слой чаршаф. Не ставам да завивам. Като махна спалния чувал смятам да я обличам за спане така, че да не се налага да бъде завивана. Тя също много се върти и ако трябва да дежуря цяла нощ, за да я завивам, означава пак да не спя по цели нощи!  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт