Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 46

• 75 189
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Аз имах предвит какво се търси да се открие с това диагностициране на ембриона.И това определя цената.

Последна редакция: нд, 28 фев 2016, 00:32 от Анонимен

# 586
gerda1 Ти все пак няма ли да кажеш какъв е резултатът след трансфера ти ? Толкова беше активна и ангажирана в темата за трансфери и всички ти стискахме палци, а дори не благоволяваш да отговаряш, като те питаме. Мисля, че е малко грубо. Нали сме тук, за да си споделяме и помагаме ? Не можеш да очакваш всички да ти споделят, а ти да се правиш на агент на Мосад. Извинявам се за вметката.

# 587
момичета стана ми интересно с тази предимплантационна диагностика - кога се налага? в нашия случай, сме с мъжки фактор и макар при мен уж да беше всичко ок имам в досието си два спонтани аборта.
всички изследвания са ми ок. имонологичните изследвания също са ок. генетичните - кариотипи на ММ и на мен ок, но съм носител на С477Т (демек не усвоявам фолиевата киселина). трябва ли при това положение да се прави предимплантационна дисагностика?

# 588
  • гр.София
Някой купувал ли е Зарзио от друга аптека (не от тази в болницата)? Дали мога да го намеря, за да не ходя до Надежда специално заради него?

# 589
  • София/Стара Загора
момичета стана ми интересно с тази предимплантационна диагностика - кога се налага? в нашия случай, сме с мъжки фактор и макар при мен уж да беше всичко ок имам в досието си два спонтани аборта.
всички изследвания са ми ок. имонологичните изследвания също са ок. генетичните - кариотипи на ММ и на мен ок, но съм носител на С477Т (демек не усвоявам фолиевата киселина). трябва ли при това положение да се прави предимплантационна дисагностика?

ПИД се прави при генетични промени в кариотипа, които могат да доведат до генетично увреждане на ембриона и някакви аномалии при детето...най-общо казано...при нас имаше хромозомни транслокации при ММ и затова я правихме, но и тя не дава 100% гаранция...аз сега съжалявам, че я правихме, ама минало вече....

# 590
Благодаря ти Манди за отговора Simple Smile

# 591
Пид се прави по препоръка на генетик  за откриване  на  моногенни заболявания (генетични заболявания)  и хромозомни аномалии в ембриона.

# 592
Кристи, и аз се включвам с поздравленията!!! Честито и много лека бременост!  bouquet Не ни забравяй напълно, минавай от време на време за кураж Wink
Никъде не отивам, не ви оставям Hug

Мaksy
, и аз така съм го планувала Grinning

Truly blessed, при условие, че кариотипът е добре, няма смисъл от ПИД.

Аз лично исках да правя при всички случаи, ако се стигне до ин витро(блажени са незнаещите Mr. Green), за да изключа известни заболявания за в бъдеще. Но с милионите яйца и ембриони, които произвеждам, сигурно щяха да ми трябват още две години за трансфер Joy

# 593
Моят кариотип е отличен, както и този на съпруга ми, но задължително правим пид и амниоцентеза.
Не е добре  да се говори ала-бала за пид, защото има хора, които се подвеждат, а който е стигнал до там, че да коментира тази диагностика, определено не му е никак лесно. Защото в България няма много специалисти и опит, както и апаратура.

Мими-деми, зарзиото не се купува от аптеката на клиниката, а от манипулационната.Първо ти го маркират от регистратура, после го плащаш на касата и накрая отиваш да ти го дадат от един хладилник в манипулационна, като акушерка ти слагат обичайно първата доза.

# 594
gerda1, при вас какво налага ПИД?

# 595
Рядко генетично заболяване, но диагностицирането му с пид, не означава, че ембрионът няма да е носител на хромозомна аномалия, примерно Даун.
Много е сложно, няма смисъл да се натоварват повечето мами с това.
Случват се много рядко такива неща. Но ако някой има нужда от повече разяснения мога на лични да помагам с инфо. bouquet

Последна редакция: нд, 28 фев 2016, 00:36 от Анонимен

# 596
  • гр.София
Герда, благодаря ти. Значи ще трябва да се разходя до там.

Кристи, честито и лека бременност Hug

# 597
Зарзиото трябва да ти е вписано в картона, за да ти го сложат в манипулационната и да ти го пуснат като заявка  от регистратурата та да идеш да го платиш на касата.
 Акушерка на тръгване  от манипулационната трябва да ти опише на листче как се бие, защото в къщи ще си го слагаш сама.
Най-хубаво обяснява акушерка Христина, ако е на работа търси направо нея.

# 598
Gerda, не исках да нахлувам в личното ти пространство и съжалявам, ако така е прозвучало. Питах, защото обикновено генетичните заболявания са вследствие на някакви дислокации, които кариотипът показва. А ти спомена, че вашите са били идеални. Та по-скоро интересът ми е как се установи това при вас?

# 599
  • София
Кристи, честито и от мен! Simple Smile
Някой може ли да сподели каква е цената на микробиологията?

Общи условия

Активация на акаунт